За да изглеждате великолепно: 7 тайни на гримиране

В тази статия ще споделим с вас 7 тайни на гримиране, които ще ви помогнат да изглеждате невероятно. Ще разберете как да запазите козметичните продукти в перфектно състояние.
За да изглеждате великолепно: 7 тайни на гримиране

Написано от Andrea Caillet Bois

Последна актуализация: 25 август, 2022

За да изглеждате великолепно, не е необходимо да бъдете професионални гримьори. Добре е да знаете за тези тайни на гримирането и да ги прилагате на практика.

В днешни дни, външният вид е важен за всичко, което правите. Обаче, често зависи от времето, което имате на разположение, което е винаги много малко. Следователно, трябва да знаете как най-добре да го използвате.

За щастие, този режим може да бъде сладък и лесен за изпълнение. Ще видите, че с малко усилие, ще изглеждате свежи и неотразими.

Просто се възползвайте от следните тайни…

1. За да изглеждате великолепно: перфектно нанасяне на руж

За да изглеждате великолепно: лице на гримирана жена

Ружът е грим, който придава цвят на лицето. Често отделяме малко време за неговото нанасяне и се опитваме да го разнесем на лицето.

Обаче, често резултатът е прекаляване с нанасянето на руж.

За да избегнете това, трябва да знаете как да нанесете малко количество ружа над бузите. Идеята е да нанесете само малко количество руж, което да акцентира върху скулите и да ви направи по-атрактивни.

Как се нанася руж:

 • Не слагайте прекалено количество върху четката. По-добре е да приложите няколко слоя от продукт, вместо да се налага да премахвате излишното. В много случаи, трябва да измиете лицето си и да започнете отначало.
 • Когато нанасяте руж в подходящия цвят, просто го нанесете над бузите.
 • След това, без да слагате повече руж с четката, смекчете линиите с леки кръгови движения. За да разберете точно къде е линията на бузите и скулите, надуйте бузите.
 • Веднага щом като разнесете добре ружа на лицето, нанесете малко озаряващ цвят върху линията на бузите. Внимавайте обаче, да не прекалите и да се получи рязка линия.
 • С малко по-финна четка от тази използвана по-горе, смекчете линиите, като разнасяте равномерно нагоре към линията на косата.

Вижте също: Грим за начинаещи

2. За да изглеждате великолепно: нанасяйте спиралата върху миглите, а не по кожата на лицето

За да изглеждате великолепно: нанасяне на спирала за очи

Миглите са най-лесната област за гримиране и също най-видимата от всички. Въпреки това, за много хора слагането на спирала за очи е сложна работа.

Това е предимно защото хората не знаят как да разпределят спиралата правилно. Като резултат се получава наслагване на спирала или неравномерно нанасяне. Също така е трудно да се нанесе спирала, без да се размаже. За да ви помогнем, ето една от тайните на професионалните гримьори:

 • Вземете си чиста, суха лъжица.
 • При нанасяне на спирала на горните мигли, поставете лъжицата над вашия клепач. По този начин, това ще е като защитна мярка, която ще попречи на четката на спиралата да допира кожата.

3. За да изглеждате великолепно: перфектна очна линия

Следната тайна ще ви помогне да си направите перфектната очна линия, която искате толкова много. Може да бъде във формата на котешко око, египетска или обикновена очна линия.

За това просто се нуждаете от малко парче от лепенка или парче от целофан. Някои хора използват малка линийка. Най-популярния трик е лепенка, която трябва да използвате по следния начин:

 • Поставете лепенката, така че да следва очертанието на вашите мигли.
 • С очната линия, следвайте очертанието.
 • Внимателно отстранете лепенката.

Впечатляващо! Сега имате перфектна очна линия.

4. За да изглеждате великолепно: как да направите червилото да трае по-дълго

За да изглеждате великолепно

За да направите вашето червило по-дълготрайно, просто се нуждаете от парче салфетка, четка и малко полупрозрачна компактна пудра. Именно пудрата прави червилото по-дълготрайно. Също така, предпазва от размазване на червилото и попадане върху кожата.

Ето какво трябва да направите:

 • Хидратирайте устните с малко какаово масло, вазелин или друго хидратиращо средство.
 • Очертайте устните с молив и ги запълнете с червило, използвайки цвета, който сте избрали.
 • Поставете внимателно салфетка на устните, за да погълне излишното от червилото.
 • С четка, нанесете малко компактна пудра на устните. Това ще помогне да се запечата червилото.
 • Забележка: Това е една от тайните на грима, която има двоен ефект, така че трябва да сте внимателни. Когато прилагате малко пудра, устните ще получат матово покритие. Ако това е вашето намерение, чудесно! Но ако искате да имате гланц, трябва да внимавате да не прекалите с пудрата.

5. Ефект изкуствени мигли

Ако искате да имате ефекта на изкуствените мигли без да ги използвате, този трик е за вас. Както знаем, изкуствените мигли са красиви и могат да направят очите да изглеждат невероятно.

По-долу ще ви разкрием тайна, благодарение, на която миглите ви ще получат повече обем и ще изглежда сякаш сте с изкуствени мигли.

Стъпки:

 • Нанесете фин слой спирала върху вашите мигли.
 • Добавете малко компактна пудра на миглите, докато те все още са влажни.
 • Нанесете спирала отново.

Готови сте!

6. Как да използвате сенки за очи

Снимка на гримирано дясно око на жена

Сенките за очи могат да изглеждат свежи и блестящи, но с течение на времето губят цвета си. Освен това, сенките могат да имат един цвят когато не са нанесени на очите и друг цвят, когато са нанесени.

Този съвет, без съмнение, един от най-добрите съвети за грим.

Състои се в това, че първо трябва да нанесете бели сенки около клепача и след това цвета на сенките, който желаете. Вярвате или не, но тази бяла основа придава изключителен жив цвят на основните сенки.

7. Фиксиращ спрей

Веднъж щом сте готови с вашия грим, ще забележите, че някои продукти като пудра, фон дьо тен, и като цяло, всичко, което сте направили, се е натрупало върху кожата. Това я кара да изглежда суха или като картон.

Не се притеснявайте. Изброените тайни за грим ще ви помогнат.

Напръскайте се с малко фиксиращ спрей, когато сте готови с прилагането на вашия грим. Това има няколко функции. Спреят:

 • Помага на вашия грим да се задържи по-дълго.
 • Възвръща естествения вид на лицето.
 • Изсветлява лицето, без да го прави да изглежда твърде светло.
 • Възвръща естествената текстура на лицето.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Popkin, B. M., D’Anci, K. E., & Rosenberg, I. H. (2010). Water, hydration, and health. Nutrition reviews, 68(8), 439–458. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x
 • Graf, Jeannette M.D. Antioxidants and Skin Care: The Essentials, Plastic and Reconstructive Surgery: January 2010 – Volume 125 – Issue 1 – p 378-383 doi: 10.1097/PRS.0b013e3181c2a571
 • Esther Boelsma, Lucy PL van de Vijver, R Alexandra Goldbohm, Ineke AA Klöpping-Ketelaars, Henk FJ Hendriks, Len Roza, Human skin condition and its associations with nutrient concentrations in serum and diet, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 77, Issue 2, February 2003, Pages 348–355, https://doi.org/10.1093/ajcn/77.2.348
 • Goffin, V., Piérard‐Franchimont, C. and Piérard, G.E. (1996), Sensitive skin and stratunm corneum reactivity to household cleaning products. Contact Dermatitis, 34: 81-85. doi:10.1111/j.1600-0536.1996.tb02134.x
 • Cuidado de la piel: 5 sugerencias para una piel sana. Mayo Clinic. https://www.mayoclinic.org/es-es/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/skin-care/art-20048237

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.