Естествени средства за по-дълги мигли

Благодарение на ценните си качества, рициновото масло овлажнява и укрепва миглите, стимулирайки растежа им.
Естествени средства за по-дълги мигли

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

С течение на времето миглите стават по-тънки и къси, заради по-трудното им възстановяване и оредяването им. В специализираните магазини и салоните за красота се предлагат разнообразни средства за по-красиви и по-дълги мигли. Но благодарение на полезните вещества, съдържащи се в натуралните продукти, които използвате ежедневно ще постигнете същия резултат лесно и бързо.

Ако искате да имате здрави и по-дълги мигли трябва да се грижите за тях ежедневно. Не използвайте прекалено много грим, не търкайте очите си силно и избягвайте да използвате уред за извиване на миглите. Той често ги накъсва. Съветваме ви да почиствате грима внимателно, защото миглите са много нежни и чупливи. Едно непремерено действие е достатъчно, за да ги отскубнете.

В следващите редове ще споделим с вас няколко домашни рецепти с грижа за миглите. Запомнете, че ако искате да се радвате на добро здраве като цяло трябва да се грижите за всяка част от тялото си.

Зехтин

Най-доброто средство за почистване корените на миглите е зехтинът. Освен това стимулира растежа им.

Зехтинът ще ви помогне да се радвате на по-дълги мигли.

Използвайте памучен тампон. Нанасяйте зехтина всяка вечер преди лягане и го почиствайте на следващата сутрин.

Рициново масло

Благодарение на ценните си качества , рициновото масло овлажнява и укрепва миглите, стимулирайки растежа им. Подобно на зехтина, нанасяйте това масло преди лягане и го почиствайте на следващата сутрин.

Можете да вземете празно шишенце от спирала, да налеете вътре рициново масло и по този начин да го нанасяте лесно върху миглите си.

Лайка за по-дълги мигли

Измийте лицето си и почистете грима си. Пригответе си чай от лайка. След като течността изстине, потопете в отварата малко памук и минете с него миглите си. Правете процедурата ежедневно, за да постигнете желаните резултати. Ако сте постоянни и упорити, резултатът ще е налице до месец.

Сок от моркови, портокали, цветен прашец и орехи

Тези съставки съдържат много витамини, които ще подхранят миглите ви. Смесете шест моркова, четири портокала, две супени лъжици цветен прашец и една супена лъжица орехи. Пасирайте съставките и пийте напитката всяка сутрин в продължение на два месеца.

Подстригвайте миглите си

Подобно на косата подстригването на краищата на миглите стимулира растежа им.

Яжте храни, богати на кератин

Кератинът е едно от най-важните за здравето на косата хранителни вещества. Поради тази причина е добре да включите в менюто си продукти богати на протеини като пилешко месо, риба, яйца , ориз и бобови храни.

Витамин С

Витамин С укрепва костите и косата. Яжте портокали, киви, папая, ягоди, лимони, пъпеш и други плодове и зеленчуци съдържащи голямо количество витамин С.

Решете миглите си

Подобно на косата ежедневното сресване на миглите стимулира растежа им . Препоръчително е да правите това вечер преди да нанесете зехтина или рициновото масло. Задължително поддържайте четката за мигли чиста.

Не консумирайте мазнини

Храната, която приемате, може да се отрази положително или отрицателно върху нормалните процеси в тялото ви. Например голямото количество мазнини забав я растежа на миглите. Хранете се здравословно и яжте много плодове и зеленчуци.

Ако забележите, че миглите ви падат повече от обичайното е добре да посетите дерматолог, който да ви предпише адекватно лечение.

Всички съвети, които ви дадохме, са ефикасни и ще направят миглите ви по-силни, по-дълги и красиви. Но ако страдате от някаква инфекция или друго заболяване, те могат да са причината за увреждането и оредяването им.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.