3 ефектни начина да поставяте очна линия

Винаги използвайте водоустойчиви и висококачествени продукти, за да имате наистина зашеметяващ вид

Последна актуализация: 14 Февруари, 2019

Според повода, по който излизате и външния вид, който желаете да постигнете, може да изберете един или друг начин да поставяте очна линия. Най-важното е, че може винаги да използват водоустойчиви продукти, за да предотвратите размазвания.

Изкуството на поставяне на очна линия върху очите изисква стабилна ръка, малко въображение и висока доза желание да изглеждате привлекателна и съвършена. Благодарение на течните варианти на продукта или подходящите моливи, може да получите страхотни резултати.

Въпреки, че изглежда малко сложно, поставянето на перфектната очна линия е по-лесно, отколкото си мислите.

Ето защо днес бихме искали да споделим 3 лесни и бързи начина за поставянето й, за да изглеждате зашеметяващо.

1. Използвайте pin-up стил, за да очертаете очите си

Pin-up стилът става много популярен през 40-те и 50-те години. Той е елегантен, чувствен и толкова оригинален, че никога няма да излезе от мода.

Винаги е подходящо да използвате pin-up стил. Всичко, от което се нуждаете за него най-напред е да нанесете добър фон дьо тен за чисто лице без никакви дефекти. С това очите ще носят вашия печат за идентичност.

Как да създадете pin-up стил с очна линия

Първо трябва да използвате добър коректор за тъмните кръгове под очите. Коректорът трябва да е подходящ за цвета на пъпките.

 • След като сте приложили коректор върху торбичките под очите, разнесете го по протежение на клепачите. Започнете като нанесете основа за грим. Това ще коригира всички възможни малки бръчки или несъвършенства.
 • След това нанесете сенки за очи. За стила pin-up използвайте телесни или бежови тонове. Уверете се, че карате всички линии да изглеждат по-меки.
 • След това започнете да нанасяте очната линия. Използвайте течен или гел вариант на продукта за това, и ако е възможно водоустойчив, така че да трае по-дълго.
 • За постигането на тази визия и изразителни очи ви е нужен грим в черен цвят.
 • Ключът е да направите добре очертана линия над горната част на миглите. След това добавете “котешка” нотка, като просто издърпате края на очната линия нагоре, след като веднъж сте достигнали крайчеца на окото.
 • След като сте готови, всичко, което трябва да направите е да нанесете бежов цвят около слъзните канали, за да се създаде по-мек поглед, и да накарате очите да изглеждат по-ярки. Просто фантастично!

Прочетете и: Грим за начинаещи

2. Гръцки стил

Очертаването на очите с гръцки стил е чудесна възможност за парти вечерите, когато искате да покажете деликатен, изтънчен външен вид. Балансът и дързостта вървят ръка за ръка тук.

Как да създадете вид на гръцката очна линия

В този случай предлагаме да следвате същите стъпки, като и при стила pin-up. Единствената разлика е, че в долния клепач ще нанесете грим с черен цвят, а на горния – със сребърен или бял блясък.

 • Използвайте черна очна линия, за да очертаете крайчеца на окото, но само наполовина. Това ще разкраси вашия поглед дори още повече.
 • Добавете нотка на изтънченост с помощта на сребърен молив. Използването на този цвят ще създаде по-големи и по-провокативни очи. Нанесете само около слъзните канали, като се движете в посока нагоре малко в зоната точно над очите.
 • Използвайте добра спирала и се радвайте на този ефектен външен вид.

3. Цветна очна линия

Оригинална, свежа, забавна и лесна. Това е много летен, младежки вид. Може да го използвате, когато пожелаете. Имайте предвид само следните неща:

Как да нанесете цветна очна линия

Най-напред ви е нужен добър коректор и телесни сенки за очи, за да се отървете от всички видове петна и дефекти. Потърсете ярки и естествени цветове, в които специалният цвят, който използвате се откроява.

Препоръчваме ви да прочетете и: Намалете петната по кожата с тези 5 домашни маски

 • Гримът ще се фокусира изключително върху миглите. За тази цел използвайте две очни линии.
 • Първата ще бъде черна. Изрисувайте тънка и деликатна черта от сълзотворния канал до крайчеца на окото. Не е нужно да завършвате с pin-up стил. Целта е да оставите цветният грим да се откроява повече.
 • След това продължете с прилагането на втора очна линия, точно над черната. Цветът трябва да е подходящ за цвета на очите ви. Нека разгледаме какви комбинации са най-подходящи:
 • Сини очи: синя или златна очна линия
 • Зелени очи: зелена или лилава очна линия
 • Тъмно-кафяви очи: синя, зелена, сребърна или розова очна линия
 • Кафяви очи: кафява, зелена или златиста очна линия
 • Сиви очи: златиста, зелена, синя или розова очна линия.

Винаги се старайте да използвате качествен, водоустойчив грим: това ще предотврати всякакви размазвания.

Както може да видите, това са 3 лесни варианти, които са привлекателни. Те несъмнено ще подчертаят красотата ви по всяко време, ден или нощ.

Може да ви заинтересува ...
Mejor con SaludLeerlo en Mejor con Salud
11 съвета за нанасяне на очна линия

Ако не сте добри в нанасянето на очна линия е най-добре да заложите на молив за очи или друг продукт, с който се чувствате комфортно.