3 ефектни начина да поставяте очна линия

Винаги използвайте водоустойчиви и висококачествени продукти, за да имате наистина зашеметяващ вид
3 ефектни начина да поставяте очна линия

Последна актуализация: 14 февруари, 2019

Според повода, по който излизате и външния вид, който желаете да постигнете, може да изберете един или друг начин да поставяте очна линия. Най-важното е, че може винаги да използват водоустойчиви продукти, за да предотвратите размазвания.

Изкуството на поставяне на очна линия върху очите изисква стабилна ръка, малко въображение и висока доза желание да изглеждате привлекателна и съвършена. Благодарение на течните варианти на продукта или подходящите моливи, може да получите страхотни резултати.

Въпреки, че изглежда малко сложно, поставянето на перфектната очна линия е по-лесно, отколкото си мислите.

Ето защо днес бихме искали да споделим 3 лесни и бързи начина за поставянето й, за да изглеждате зашеметяващо.

1. Използвайте pin-up стил, за да очертаете очите си

Pin-up стил очна линия

Pin- up стилът става много популярен през 40-те и 50-те години. Той е елегантен, чувствен и толкова оригинален, че никога няма да излезе от мода.

Винаги е подходящо да използвате pin-up стил. Всичко, от което се нуждаете за него най-напред е да нанесете добър фон дьо тен за чисто лице без никакви дефекти. С това очите ще носят вашия печат за идентичност.

Как да създадете pin-up стил с очна линия

Първо трябва да използвате добър коректор за тъмните кръгове под очите. Коректорът трябва да е подходящ за цвета на пъпките.

 • След като сте приложили коректор върху торбичките под очите, разнесете го по протежение на клепачите. Започнете като нанесете основа за грим. Това ще коригира всички възможни малки бръчки или несъвършенства.
 • След това нанесете сенки за очи. За стила pin-up използвайте телесни или бежови тонове. Уверете се, че карате всички линии да изглеждат по-меки.
 • След това започнете да нанасяте очната линия. Използвайте течен или гел вариант на продукта за това, и ако е възможно водоустойчив, така че да трае по-дълго.
 • За постигането на тази визия и изразителни очи ви е нужен грим в черен цвят.
 • Ключът е да направите добре очертана линия над горната част на миглите. След това добавете “котешка” нотка, като просто издърпате края на очната линия нагоре, след като веднъж сте достигнали крайчеца на окото.
 • След като сте готови, всичко, което трябва да направите е да нанесете бежов цвят около слъзните канали, за да се създаде по-мек поглед, и да накарате очите да изглеждат по-ярки. Просто фантастично!

Прочетете и: Грим за начинаещи

2. Гръцки стил

гръцки стил очна линия

Очертаването на очите с гръцки стил е чудесна възможност за парти вечерите, когато искате да покажете деликатен, изтънчен външен вид. Балансът и дързостта вървят ръка за ръка тук.

Как да създадете вид на гръцката очна линия

В този случай предлагаме да следвате същите стъпки, като и при стила pin-up. Единствената разлика е, че в долния клепач ще нанесете грим с черен цвят, а на горния – със сребърен или бял блясък.

 • Използвайте черна очна линия, за да очертаете крайчеца на окото, но само наполовина. Това ще разкраси вашия поглед дори още повече.
 • Добавете нотка на изтънченост с помощта на сребърен молив. Използването на този цвят ще създаде по-големи и по-провокативни очи. Нанесете само около слъзните канали, като се движете в посока нагоре малко в зоната точно над очите.
 • Използвайте добра спирала и се радвайте на този ефектен външен вид.

3. Цветна очна линия

цветна очна линия

Оригинална, свежа, забавна и лесна. Това е много летен, младежки вид. Може да го използвате, когато пожелаете. Имайте предвид само следните неща:

Как да нанесете цветна очна линия

Най-напред ви е нужен добър коректор и телесни сенки за очи, за да се отървете от всички видове петна и дефекти. Потърсете ярки и естествени цветове, в които специалният цвят, който използвате се откроява.

 • Гримът ще се фокусира изключително върху миглите. За тази цел използвайте две очни линии.
 • Първата ще бъде черна. Изрисувайте тънка и деликатна черта от сълзотворния канал до крайчеца на окото. Не е нужно да завършвате с pin-up стил. Целта е да оставите цветният грим да се откроява повече.
 • След това продължете с прилагането на втора очна линия, точно над черната. Цветът трябва да е подходящ за цвета на очите ви. Нека разгледаме какви комбинации са най-подходящи:
 • Сини очи: синя или златна очна линия
 • Зелени очи: зелена или лилава очна линия
 • Тъмно-кафяви очи: синя, зелена, сребърна или розова очна линия
 • Кафяви очи: кафява, зелена или златиста очна линия
 • Сиви очи: златиста, зелена, синя или розова очна линия.

Винаги се старайте да използвате качествен, водоустойчив грим: това ще предотврати всякакви размазвания.

Както може да видите, това са 3 лесни варианти, които са привлекателни. Те несъмнено ще подчертаят красотата ви по всяко време, ден или нощ.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.