Съвети за подмладяване и хидратиране на кожата

Добрата нощна почивка е не само полезна за кожата, а и за цялото физическо и психическо здраве.
Съвети за подмладяване и хидратиране на кожата

Написано от Ekhiñe Graell

Последна актуализация: 26 август, 2022

Ако държите на грижата за кожата, вероятно вече сте пробвали всичко: козметични процедури, кремове, продукти против бръчки, маски, мазила от природата. Но коя е истинската рецепта за подмладяване и хидратиране на кожата?

Изглежда невероятно, но основната и най-лесна  рецепта е пълноцен ният нощен сън, който да трае миним у м осем часа. Добрата нощна почивка е не само полезна за кожата, а и за цялото физическо и психическо здраве.

В тази статия ще научите как да подмладите кожата, докато спите.

Оставете кожата си да диша

М и й те лицето всяка вечер преди лягане. По този начин премахвате нечистотията, полепнала по кожата, порите се отварят и тя започва да диша. Ако не миете лицето всяка вечер, кожата ще бъде по-предразположена към образуване на акне и бръчки. Запушените пори пречат на образуването на колаген, а той е необходим , за да изглежда лицето по-младо.

Задължително хидратиране на кожата преди лягане

Задължително хидратиране на кожата преди лягане

Кожата се изсушава, докато спите. Затова намажете лицето обилно с хидратиращ крем, веднага след като го измиете. Това ще задържи мазнините вътре в кожата, като по този начин тя остава мека и влажна. Когато се събудите на сутринта, лицето ще е свежо и сияйно.

Обърнете внимание на устните

Една от най-силно отличителните черти на лицето са устните. Те изглеждат зле, когато са сухи и напукани. Най-добрата грижа за тях е масажът с мека четка за зъби всяка вечер. Той ще ги направи неподатливи на промените в климата.

Мажете с крем околоочния контур

Подхранване и хидратиране на околоочния контур

Вечер  преди лягане  намазвайте областта под очите с крем, за да избегнете появата на торбички и бръчки. Използвайте специални кремове за околоочен контур, които са особено важни  за подхранване и хидратиране на тази деликатна област, тъй като там кожата е по-тънка. Нанасяйте крема с леки кръгови движения, за да подмладите зоната около очите.

Нежна ексфолиация

Чувствителната кожа е по-податлива на увреждане и е уязвима за слънчевите лъчи. Правете ексфолииращи процедури вечер преди лягане, за да предотвратите всякакви увреждания.

Ръце и крака

Когато говорим за грижа за кожата, нямаме предвид само лицето и шията – ръцете и краката също са важни. Използвайте хидратиращ крем, за да овлажнявате ръцете и краката , за да избегнете изсушаването и загрубяването на кожата. Добра идея е да слагате ръкавици и чорапи преди лягане – това ще подобри кръвообращението и ще помогне за облекчаване на стреса. Краката ще бъдат хидратирани, ще почувствате и разтоварване от умората. Ще спите по-добре, а това ще се отрази положително на кожата.

Не спете по корем

С пите ли по корем или с лице във възглавницата, това може да доведе до поява на бръчки и да ускори процеса на стареене. Дори да се чувствате по-удобно в тази поза, по-добре я избягвайте. Когато спите по корем, това пречи на доброто кръвообращение, лицето изглежда подуто и уморено. Опитайте се да спите по гръб.

Маски за сън

Ако нямате време да хидратирате или ексфолиирате кожата преди да л егнете, маската за сън може да помогне за хидратиране на кожата. Щом се събудите, измийте лицето със студена вода за още по-добри резултати.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.