Грим за начинаещи

Ако никога не сте се гримирали, а искате да започнете, изберете този грим и сами ще се уверите колко добре ще изглеждате с помощта на тези лесни стъпки.
Грим за начинаещи

Написано от Andrea Caillet Bois

Последна актуализация: 26 август, 2022

Все още за вас темата “грим ” е табу? Тогава тази статия е за вас.

Ако никога не сте гримирали, а искате да започнете, следвайте тези съвети. Това, което трябва да направите е да нанасяте грима естествено, за да подчертае нежно лицето ви.

Идеята е да изглеждате по-привлекателни, без да прекалявате. За целта трябва да си изберете грим, подходящ както за деня така и за нощта, който ще подчертае чертите ви и ще направи лицето ви по-красиво.

За да разкрие истинската ви, естествена красота гримът трябва да е лек и семпъл. Опитайте се да подчертаете чертите си по хармоничен начин.

Запомнете, че умението за гримиране не се постига бързо, така че не се тревожете. Малко по малко ще усвоите необходимите ви техники и ще откриете подходящите за вас продукти.

Трикът в началото е да нанасяте различните продукти по малко и да ги съчетавате и разнасяте добре. Така, ако имате нужда от нанасяне на още малко продукт няма да прекалите с грима. А практиката ще развие всички тези ваши качества и ще ви даде необходимата ви увереност.

Как да се научите да се гримирате перфектно, ако сте начинаещи?

Тези стъпки ще ви послужат като „въведение“ в гримирането. Малко по малко можете да променяте техниките в зависимост от вкуса си. Но спазването на тези съвети винаги ще ви бъде от помощ.

Внимание! Ето какво трябва да правите:

1. Почистете и овлажнете кожата си
почистване и хидратиране на лицето след грим

Това е една от най-важните стъпки, тъй като ви позволява да нанасяте по-добре грима и същевременно да се погрижите за кожата си . Нанасяйки малко овлажняващ лосион върху чисто лице (преди да започнете да се гримирате) ще придадете на лицето си по-свеж вид.

Грим продуктите (като основите и компактните пудри) изсушават кожата, така че е важно да използвате овлажнители. По този начин ще избегнете евентуалните щети на грима, ако е нанесен директно върху лицето. Освен това овлажняването на кожата спомага контролирането на омазняването.

 • Измийте лицето си с вода и подходящ почистващ продукт.
 • Подсушете се добре като потупвате кожата (без да я търкате).
 • След това нанесете малко овлажняващ лосион върху лицето и шията си.
 • Изчакайте лосиона да попие и след това нанесете основата.

2. Нанасяне на фон дьо тен от начинаещи

След като сте си подготвили кожата нанесете фон дьо тена. Опитайте се да подберете подходящ за естествения цвят на кожата ви продукт, така че гримът ви да изглежда перфектно. За целта трябва да смесите светла и тъмна основа за грим.

 • Нанесете малко светла основа върху долната част на ръката си.
 • Добавете и малко тъмна основа.
 • Смесете продуктите докато се доближите максимално до цвета на кожата си.
 • Нанесете грима с пръсти под формата на малки точки по цялото си лице.
 • След това го разнесете добре върху лицето и шията си.

3. Коректор за тъмни кръгове
нанасяне на коректор и грим

Този продукт е изключително важен, ако имате тъмни кръгове, които искате да заличите или други несъвършенства, които желаете да прикриете.

Добре е да изберете коректор, който е един нюанс по-светъл от цвета на основата, която сте използвали.

 • Можете да нанесете коректора с пръсти и след това да го разнесете добре.

4. Използвайте фиксираща пудра

След като сте нанесли коректора е време за използването на компактна или прахообразна пудра.

 • Можете да я нанесете с четка като вземате малко от продукта и след това да го разнесете равномерно върху цялото си лице. А можете да направите това и с гъбичка. Важното е да нанасяте продукта с кръгообразни движения.

5. Перфектният грим за очи за начинаещи гримьори
перфектен грим за очи за начинаеюи гирмьори

 • Вежди. Те са рамката на лицето ви. Използвайте сенки два нюанса по-светли от цвета на косата ви. Нанесете ги върху целите вежди.
 • Клепачи. Използвайте земни нюанси, ако сте начинаещи в грима. Нанесете сенките с четка или пръсти равномерно върху клепачите.
 • Основа за очи. На мястото, където свършва клепачът нанесете продукт в кафяв цвят за придаване на дълбочина.
 • Очна линия. Без съмнение това е най-деликатната част в грима. Очертайте горния край на окото си с черна очна линия. Добре е за начало да използвате молив, тъй като ще ви бъде по-лесно.
 • Мигли. Тази стъпка включва нанасянето на спирала. Целта е да удължите и придадете обем на миглите. Не забравяйте долните мигли!

Препоръчваме ви да прочетете и: 6 растителни масла за красиви мигли

6. Руж

Целта на ружа е да подчертае скулите ви, да оформи лицето ви и разбира се – да не изглеждате прекалено бледи.

 • За целта ще ви бъде необходима гъста четка. За да нанесете този продукт правилно трябва да направите следните движения с лицето си и да знаете точно къде да нанесете ружа:
  • Имитирайте риба с устата си и нанесете ружа в хлътналата част на скулите.
  • Друг начин е да се усмихнете и да гримирате изпъкналата част на скулите.

7. Грим за устни
грим за устни, който лесно да нанесете

И накрая – подчертайте устните си като им придадете малко цвят. За целта използвайте грим в матови или светли нюанси за свеж и естествен вид.

Нанасяйте грима по малко с пръсти и след това го разнесете докато получите равномерен цвят. Ако искате можете да използвате и гланц, за да направите устните си още по-привлекателни.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.