Ябълка на ден за отслабване

В комбинация с вода, канела и кубчета лед получавате прекрасна освежаваща напитка за лятото
Ябълка на ден за отслабване

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Една ябълка на ден е способна да стопи излишните килограми. Прочетете статията за да разберете как.

В наши дни отслабването не цели единствено постигане на добър външен вид. Поддържането на здравословно тегло е важно за пълноценния и качествен начин на живот.

Успехът на процеса на отслабване е до голяма степен свързан със спазването на балансирана диета. За щастие съществуват редица натурални продукти, които притежават свойството да стимулират процеса на елиминиране на излишните килограми.

Ябълките са един от тези продукти. Те имат широко приложение, изключително вкусни са и допринасят по най-различни начини за здравето на тялото.

Това е причината, поради която този плод присъства в много диети и диетични рецепти. Той предлага редица полезни свойства. Ябълката е богата на витамини, минерали, антиоксиданти и други есенциални нутриенти, които стимулират елиминирането на излишните килограми, без да провокират глад.

Как една ябълка на ден допринася за отслабването?

От много години знаем, че включването на ябълката в хранителното меню е гаранция за понижаване на телесното тегло. Ябълките са бедни на натрий, калории и мазнини.

Те осигуряват завидно количество фибри, витамини, минерали, антиоксиданти и други хранителни вещества, които ускоряват метаболизма и процеса на топене на подкожните мазнини.

Как една ябълка на ден допринася за отслабването

Включването на този плод в менюто гарантира повече жизненост и енергия, подобряване на физическото представяне и по-ефикасно горене на калории. Ябълките са изобилен източник на ензими, които подобряват усвояването на хранителните вещества, от които се нуждае човешкият организъм.

Благодарение на съдържанието на пектин една ябълка на ден е способна да регулира нивото на кръвната захар и да елиминира излишните мазнини.

Очевидно тези ползи заслужават вниманието ни, когато искаме да отслабнем и да практикуваме здравословни навици. В комбинация с балансирано меню и редовни тренировките резултатите ще дойдат съвсем скоро.

Кои ябълки са подходящи за отслабване?

Природата предлага на човека различни сортове ябълки. Според Washington State University’s School of Nutritional Science биохимичният ефект, който допринася за топенето на мазнините в тялото, варира от сорт на сорт.

Няколко са проучванията, които изследват 7 сорта ябълки, за да могат учените да определят въздействието на всеки един от тях. Изследвани са биохимичните съставки и влиянието им върху състоянието на затлъстели мишки.

кой сорт ябълка е подходящ за отслабване

Резултатите от изследването сочат, че зелените ябълки са по-ефикасни, когато целим да отслабваме, в сравнение с други сортове като Фуджи, Гала, Златна превъзходна, Червена превъзходна и др.

Учените установяват също така, че дисбалансът на чревната флора провокира хронично възпаление, което се съпровожда често с диабет. Редовната консумация на ябълка на ден понижава този здравословен риск.

100 гр. зелена ябълка съдържа само 53 калории и завидно количество фибри, които поддържат човек сит за дълъг период от време.

Вода с ябълка и канела за отслабване

Вода с ябълка и канела за отслабване

Макар да съществуват различни начини за извличане на ползите от ябълките, когато става дума за отслабване, днес искаме да предложим алтернатива. Рецептата е за вода с ябълка и канела. Можете да я използвате като добавка към хранителното меню.

Ябълките и канелата се съчетават чудесно като действие. Те стимулират метаболизма, а това означава, че процесът на отслабване ще бъде ускорен.

Съставки:

Начин на приготовление:

Напълнете каната до половината с вода. След това прибавете нарязаната на парченца ябълка и пръчицата канела. Добавете леда и допълнете каната с вода до горе. Оставете я да престои така 15 минути, преди да пристъпите към консумация.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Conceição De Oliveira, M., Sichieri, R., & Sanchez Moura, A. (2003). Weight loss associated with a daily intake of three apples or three pears among overweight women. Nutrition. https://doi.org/10.1016/S0899-9007(02)00850-X


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.