7 храни за ускоряване на метаболизма

За да поддържате по-добър баланс трябва да се опитате да ускорите метаболизма си чрез приема на натурални храни, притежаващи това действие.

Последна актуализация: 18 Януари, 2019

Ако метаболизмът ви е забавен е твърде вероятно да започнете да трупате килограми и да се се чудите как да изгорите излишните калории. Ето защо е важно да потърсите начини за ускоряване на метаболизма.

За целта можете да прибегнете до различни ефикасни природни средства. Почивайте си повече, спортувайте редовно, хранете се здравословно и заложете на продукти, които ще ви помогнат да постигнете целта си.

Съвети за ускоряване на метаболизма по естествен начин

Когато метаболизмът ви е много бавен, организмът ви ще изразходва по-малко енергия от получената и в резултат на това ще започне натрупването на мазнини, увеличаващи теглото ви. За да поддържате по-добър баланс трябва да се опитате да ускорите метаболизма си чрез приема на натурални храни, притежаващи това действие. В следващите редове ще изброим някои от тези храни.

Чушки

Поради високото си съдържание на капсаицин, чушките са страхотно средство за ускоряване на метаболизма, като по този начин спомагат използването и изгарянето на калориите както и ефективното намаляване на количеството на мазнините. Също така ви карат да се чувствате по-сити между основните хранения.

Кафе и зелен чай

Според специалисти приема на четири чаши кафе или чай през целия ден може значително да ускори метаболизма ви.  Това се случва поради количеството на антиоксидантите, които тези напитки осигуряват на хората, които ги консумират ежедневно.

Вижте още: Пригответе тези 3 напитки от зелен чай за лесно отслабване

 Артишок

Артишокът съдържа съставка, наречена инулин – въглехидрат, отговорен за контролиране на количеството грелин, който тялото произвежда.  Грелинът е хормонът, отговорен за чувстото на глад или ситост.  Ако не се чувствате гладни, тялото ви ще изгаря повече калории.

 Джинджифил

Заради количеството антиоксиданти както и други важни за организма вещества, които съдържа, джинджифилът притежава свойството да ускорява метаболизма и да ви засища. Това е много важно, когато искате да отслабнете и да държите глада си под контрол.

Прочетете и това: Забравете за подутия стомах и отслабнете с джинджифил и лимон

Орехи и риба

Орехите и рибата са значителни източници на омега-3 мастни киселини, които помагат за намаляване нивото на хормона лептин. Когато нивата му са по-ниски, метаболизмът увеличава скоростта си и по този начин се ускорява изгарянето на калории.

Круши и ябълки

Тези плодове имат способността да спомагат изгарянето на мазнините и ви позволяват да поддържате теглото си в здравословни граници. Не се колебайте да ги направите част от хранителния си режим и да се превърнат в любима част от ежедневния ви ястия, ако наистина искате да се грижите за теглото и разбира се – за здравето си.

Може да ви заинтересува ...
Mejor con SaludLeerlo en Mejor con Salud
Опитайте това витаминозно смути за по-добро зрение и метаболизъм

Храненето играе изключително важна роля за здравето на очите ви. А приемането на витаминозно смути ежедневно приятно ще ви изненада.