Връзките: 7 неща освен любовта

· 26.09.2016
Доверието е един от ключовите фактори във взаимоотношенията между двама души, а приемането на другия такъв какъвто е трябва да е на първо място

В една връзка освен любовта, приемането на добродетелите, както и недостатъците на другия, е абсолютно важно. Това означава да не се опитвате да променяте половинката. Промяната е приемлива в отношенията, ако е конструктивна и за двете страни.

Любовта е основната съставка за всяка връзка. Ако единият от двамата започне да се съмнява в чувствата, най-вероятно в някакъв момент двойката ще приключи с раздяла.

Любовта е най-важният елемент във всяка връзка, но са необходими и други неща за създаване на силна, стабилна и най-вече – щастлива връзка.

Изкуството да обичаме идва с редица характеристики, които са необходими, за да се научим как да живеем заедно добре, и с цел: създаване на съвместен живот.

Знаейки кои са тези характеристики, разбирането и прилагането им в живота е един от най-добрите начини за укрепване на любовта. Те гарантират вечна връзка.

Както всички знаем, когато се говори за любов и връзки, винаги съществуват различни идеи за това: кое е правилно и кое – не. Днес ще споделим  7 основни неща, от които всички двойки се нуждаят, освен обичта.

Градивните елементи на успешни връзки

1. Доверие

doverie

Едно от най-големите богатства, които една двойка може да сподели, е доверието. Тази основна съставка е от ключово значение за постигането на щастие както в себе си, така и с другия.

Всеки път, когато и двете страни изпитват доверие, връзката ще бъде мирно подхранвана – без никаква причина за притеснение, когато не сте с другия.

Ако не спрете да се притеснявате и да мислите, че другият мами или изневерява, това само ще създаде напрежение във връзката. Вътрешно, това ще попречи да се наслаждавате напълно на всяко преживяване заедно.

2. Приемане

Да приемете някого е едно нещо, да се опитате да го промените – съвсем друго. Внимавайте! Често пъти хората казват, че приемат недостатъците на партньора, но по един или друг начин, те просто чакат другият да се промени.

Много е важно да се научите да приемате, както добродетелите, така и недостатъците на партньора. Никой не е съвършен и понякога определени неща просто изграждат личността на друг човек.

Ако говорим за промяна (конструктивна и за двамата), тогава я оставете да се случи. Това е нещо добро, само ако не потиска никого, или не кара някой от двамата да направи нещо, което желае.

3. Комуникация

comunikatsya

Един от най-важните стълбове за успех в една връзка е поддържането на добра комуникация. Винаги трябва да бъдете в състояние да говорите открито, когато имате нужда кажете: какво чувствате, за какво мечтаете, да говорите за нещо, което може да ви притеснява в развитието на връзката.

Необходима е комуникация и по въпроса за сексуалността. Тя е нещо, с което и двете страни трябва да се чувстват комфортно.

4. Обвързване

„В добри и лоши времена“. Така трябва да бъде обвързването, когато споделяте живота с друг човек. Без значение колко добри или лоши неща възникват в една връзка, трябва да сте сигурни, че ще ги преодолеете заедно.

5. Уважение

Всички трайни връзки стават по-силни с тази важна ценност. То осигурява по-здравословен начин на живот заедно. Без уважение – любовта не може да се развива, най-вероятно негативните емоции ще започнат да преобладават във връзката.

Много е важно да знаете как да контролирате ситуации, в които всеки човек се ядосва или дразни. В такива моменти е възможно да се изрекат обидни думи, така че – внимавайте! Винаги трябва да оставате хладнокръвни.

6. Прощаване

da-mojem-da-proshtavame

Никоя връзка не е съвършена. Могат да възникнат важни тестове във всеки един момент, причинени от грешка. Ще можете ли да простите на другия?

Не всеки е в състояние лесно да прости, Да, трудно е да се прости от сърце. Това е много важно във връзката, защото е част от израстването и е преживяване и за двамата.

Съществуват някои действия и постъпки, които са трудни за прощаване. Тогава не си струва да продължавате напред. В тези случаи – най-добре е да оставите за малко нещата, поне за известно време, за да заздравеят раните напълно.

Не е добра идея да се преструвате, че прощавате, а всъщност – потискате чувствата от страх да останете сами. Трябва да се научите да казвате „сбогом“, когато е необходимо. Личното благополучие е най-важно преди всичко друго.

7. Лоялност

Връзка, която е преминала през невярност, няма ключовата съставка: лоялност. Този елемент е силно свързан с доверието, но е важно да се подчертае лоялност. Именно тя спомага поддържането на доверие..

Изневярата боли, унищожава и създава хаос в една връзка. Ето защо повечето връзки приключват след като единият от двамата е изневерил.