Кой е подходящият партньор за мен?

Нашият точен партньор трябва да е някой, чиито несъвършенства съответстват на нашите несъвършенства.
Кой е подходящият партньор за мен?

Последна актуализация: 16 януари, 2019

Подходящият партньор трябва да е някой, чиито несъвършенства съответстват на нашите несъвършенства, някой, който допълва нашите нужди, чиито пропуски са пълни с наши собствени добродетели.

В любовта няма магически рецепти. Никой от нас не може да избира лицето, в което да се влюби; любовта просто се случва. Но все пак трябва винаги да поддържаме определено равновесие и здрав разум. Познавайки добре себе си ще можем да разберем вида на човека, който ще е в състояние да ни направи щастливи. Нека ви обясним!

Какъв тип човек наистина може да ме направи щастлив?

подходящият партньор е важен за щастието

Е, първо трябва да се поддържа логика и обективност. Не можем да прекараме живота си в очакване на “правилния човек, за който мечтаем и считаме за перфектен”. Светът е пълен с несъвършени хора, но един от тях, събран заедно с друг всъщност прави една комбинация от перфектни хора, които знаят, как да изградят свое собствено истинско щастие.

Това означава, че не става въпрос за търсене на перфектния човек, а намирането на някой, чиито несъвършенства съответстват на вашите такива. Някой, който допълва вашите нужди, някой, чиито пропуски са пълни с вашите добродетели.  Лесно е да се разбере и е едно приключение, за което всички ние заслужаваме да живеем. Добре е да я изградим заедно, да растем и узреем в създаване на уникална и специална връзка. Но нека видим, кой би могъл да е най-подходящ за нас:

 1. Интроверт ли сте?

Казват, че интровертите се нуждаят от дружелюбни личности.  Склонни са да мислят базирайки се на “ези-тура”. Но трябва да бъдем внимателни с тези идеи. Ако сте малко по-интровертни и срамежливи, имате шансове за интимност с личност притежаваща откровено отзивчив, социален и смел характер. Няма да ви е комфортно. Най-добре е да направите компромис с някой, който не е изключително екстровертен, но балансира вашата плахост и предлага по-голяма откритост с уважение и без задръжки.

 2. Вие сте много неспокойна, динамична, екстровертна личност?

В тези случаи, колкото и странно да изглежда, винаги е уместно да има някой, който може да се присъедини към вас в тази динамика на споменатите дейности. Ако сте от типа, който обича да ходи на туризъм, да излиза на вечеря, да се среща с голяма група от приятели и да прави хиляди неща наведнъж, винаги ще възникнат проблеми, както и някои аргументи, ако имате партньор, който е пасивен и по-скоро склонен да остане в къщи.

Живеейки ден за ден винаги ще бъде по-лесно и по-сладко, ако сте с някой, който има същите намерения като вашите, някой, който обича да прави планове и не показва нежелание, когато става дума за възнамеряването да правите поредица от неща.

 3. Чувствате ли се несигурни?

Възможно е да виждате себе си като човек, който има проблеми с вземането на решения и често имате повече въпроси, отколкото отговори. Ако констатирате, че ви е малко трудно да стартирате проекти или да правите промени, тогава, в идеалния случай, ще намерите сигурна и стабилна личност. Подходящият партньор трябва да е зрял, уверен в себе си човек, който никога не достига крайностите на гордост и арогантност . Той не се опитва да доминира над другите.

Би било подходящо да намерите правилния партньор в тиха и по-скоро бащинска личност, човек, който обича да осигурява защита и подкрепа. Някой който може да намали страховете ви и да помогне да се чувствате сигурни в себе си, да увеличи самочувствието ви. Това може да бъде само зрял и сериозен човек.

 4. Вие сте импулсивен, малко контролируем и цените вашата автономност повече от всичко?

Има много жени, които, преди всичко се стремят да имат партньор, без да бъдат “обвързани”. Това може да изглежда почти несъвместимо с идеята да имате партньор и ангажимент, но е все по-известна реалност. Жени, които повече от всичко ценят възможността да се развиват в кариерата си, да имат контрол над нещата и техните решения, това са жени сигурни в себе си.

В тези случаи, някой с подобен характер не би бил съвместим. Това може да доведе до силна, но краткотрайна връзка. Две личности, които обичат да контролират и да имат автономия в същото време, не са склонни да продължат дълго като двойка. Следователно, идеалът би бил в намирането на спътник, който е тих и спокоен, домошар, който ни предлага съучастие и ни подкрепя във всяко едно от нашите решения. Някой, който уважава нашата динамика,стремежи; някой, който е по същество управляем и обикновен.

Подходящият партньор – този, които ви прави щастливи

подходящият партньор и щастието

Знаем, че всичко обсъдено по-горе не е лесно да се реализира практически. Понякога в крайна сметка попадаме на някой, който е напълно различен от нас, някой, който не се вписва в схемите ни. Но не се притеснявайте, без значение, колко различни сте, тези три точки са най-важни:

  • Намерете човек, който въпреки че е доста различен от вас е в състояние да ви уважава и изслушва. За вас подходящият партньор трябва да оценява както слабостите, така и силните ви страни.
  • Подходящият партньор трябва да ви дава основание да се усмихвате всеки ден. Някой, който когато се събудите сутрин, ще ви кара да си мислите: “Не искам нищо повече, добре съм.”
  • Останете с партньора си, докато ви прави по-добър човек. Той трябва да е някой, с когото да може да съжителствате. Както и който прави така, че трудностите да изглеждат “лесни”. Някой оптимист, който какъвто и характер да има, ви прави перфектни комплименти.

Защото го заслужавате.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.