Кой е подходящият партньор за мен?

Нашият точен партньор трябва да е някой, чиито несъвършенства съответстват на нашите несъвършенства.
Кой е подходящият партньор за мен?

Последна актуализация: 16 януари, 2019

Подходящият партньор трябва да е някой, чиито несъвършенства съответстват на нашите несъвършенства, някой, който допълва нашите нужди, чиито пропуски са пълни с наши собствени добродетели.

В любовта няма магически рецепти. Никой от нас не може да избира лицето, в което да се влюби; любовта просто се случва. Но все пак трябва винаги да поддържаме определено равновесие и здрав разум. Познавайки добре себе си ще можем да разберем вида на човека, който ще е в състояние да ни направи щастливи. Нека ви обясним!

Какъв тип човек наистина може да ме направи щастлив?

подходящият партньор е важен за щастието

Е, първо трябва да се поддържа логика и обективност. Не можем да прекараме живота си в очакване на “правилния човек, за който мечтаем и считаме за перфектен”. Светът е пълен с несъвършени хора, но един от тях, събран заедно с друг всъщност прави една комбинация от перфектни хора, които знаят, как да изградят свое собствено истинско щастие.

Това означава, че не става въпрос за търсене на перфектния човек, а намирането на някой, чиито несъвършенства съответстват на вашите такива. Някой, който допълва вашите нужди, някой, чиито пропуски са пълни с вашите добродетели.  Лесно е да се разбере и е едно приключение, за което всички ние заслужаваме да живеем. Добре е да я изградим заедно, да растем и узреем в създаване на уникална и специална връзка. Но нека видим, кой би могъл да е най-подходящ за нас:

 1. Интроверт ли сте?

Казват, че интровертите се нуждаят от дружелюбни личности.  Склонни са да мислят базирайки се на “ези-тура”. Но трябва да бъдем внимателни с тези идеи. Ако сте малко по-интровертни и срамежливи, имате шансове за интимност с личност притежаваща откровено отзивчив, социален и смел характер. Няма да ви е комфортно. Най-добре е да направите компромис с някой, който не е изключително екстровертен, но балансира вашата плахост и предлага по-голяма откритост с уважение и без задръжки.

 2. Вие сте много неспокойна, динамична, екстровертна личност?

В тези случаи, колкото и странно да изглежда, винаги е уместно да има някой, който може да се присъедини към вас в тази динамика на споменатите дейности. Ако сте от типа, който обича да ходи на туризъм, да излиза на вечеря, да се среща с голяма група от приятели и да прави хиляди неща наведнъж, винаги ще възникнат проблеми, както и някои аргументи, ако имате партньор, който е пасивен и по-скоро склонен да остане в къщи.

Живеейки ден за ден винаги ще бъде по-лесно и по-сладко, ако сте с някой, който има същите намерения като вашите, някой, който обича да прави планове и не показва нежелание, когато става дума за възнамеряването да правите поредица от неща.

 3. Чувствате ли се несигурни?

Възможно е да виждате себе си като човек, който има проблеми с вземането на решения и често имате повече въпроси, отколкото отговори. Ако констатирате, че ви е малко трудно да стартирате проекти или да правите промени, тогава, в идеалния случай, ще намерите сигурна и стабилна личност. Подходящият партньор трябва да е зрял, уверен в себе си човек, който никога не достига крайностите на гордост и арогантност . Той не се опитва да доминира над другите.

Би било подходящо да намерите правилния партньор в тиха и по-скоро бащинска личност, човек, който обича да осигурява защита и подкрепа. Някой който може да намали страховете ви и да помогне да се чувствате сигурни в себе си, да увеличи самочувствието ви. Това може да бъде само зрял и сериозен човек.

 4. Вие сте импулсивен, малко контролируем и цените вашата автономност повече от всичко?

Има много жени, които, преди всичко се стремят да имат партньор, без да бъдат “обвързани”. Това може да изглежда почти несъвместимо с идеята да имате партньор и ангажимент, но е все по-известна реалност. Жени, които повече от всичко ценят възможността да се развиват в кариерата си, да имат контрол над нещата и техните решения, това са жени сигурни в себе си.

В тези случаи, някой с подобен характер не би бил съвместим. Това може да доведе до силна, но краткотрайна връзка. Две личности, които обичат да контролират и да имат автономия в същото време, не са склонни да продължат дълго като двойка. Следователно, идеалът би бил в намирането на спътник, който е тих и спокоен, домошар, който ни предлага съучастие и ни подкрепя във всяко едно от нашите решения. Някой, който уважава нашата динамика,стремежи; някой, който е по същество управляем и обикновен.

Подходящият партньор – този, които ви прави щастливи

подходящият партньор и щастието

Знаем, че всичко обсъдено по-горе не е лесно да се реализира практически. Понякога в крайна сметка попадаме на някой, който е напълно различен от нас, някой, който не се вписва в схемите ни. Но не се притеснявайте, без значение, колко различни сте, тези три точки са най-важни:

  • Намерете човек, който въпреки че е доста различен от вас е в състояние да ви уважава и изслушва. За вас подходящият партньор трябва да оценява както слабостите, така и силните ви страни.
  • Подходящият партньор трябва да ви дава основание да се усмихвате всеки ден. Някой, който когато се събудите сутрин, ще ви кара да си мислите: “Не искам нищо повече, добре съм.”
  • Останете с партньора си, докато ви прави по-добър човек. Той трябва да е някой, с когото да може да съжителствате. Както и който прави така, че трудностите да изглеждат “лесни”. Някой оптимист, който какъвто и характер да има, ви прави перфектни комплименти.

Защото го заслужавате.

Може да ви заинтересува ...
Как да избегнете глупави спорове с вашия партньор
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Как да избегнете глупави спорове с вашия партньор

Споровете са нормални за една връзка, но какво ще кажете за споровете, които започват заради нещо глупаво? Глупавите спорове може да унищожат нашат...


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.