7 признака, които разкриват, че партньорът ви изневeрява

Новите връзки често могат да дадат на самочувствието глътка свеж въздух и да засилят самоувереността
7 признака, които разкриват, че партньорът ви изневeрява

Последна актуализация: 13 юли, 2019

Може би ви се е случвало понякога да сте имали подозрения, че партньорът е предал доверието или ви е изневерил. Може би сте забелязали някои малки улики, които ви карат да мислите за това, дори когато той отрича обвиненията. Но това чувство, че нещо не е наред, определено може да предизвика голям стрес.

Трудно е да се разбере с абсолютна сигурност, дали връзката е изложена на риск, особено ако партньорът не признава.

Ето защо в днешната статия ще хвърлим малко повече светлина по този въпрос и ще ви разкрием някои съвети и знаци, на които да обърнете внимание, за да видите какво се случва в действителност. Важно е да се подчертае обаче, че няма нищо по-добро от един честен и открит разговор с партньора.

Трябва да сте особено внимателни и да не правите прибързани или необосновани заключения относно възможността или вероятността за изневяра от страна на партньора.

1. Внезапна мания с мобилния телефон и социалните мрежи

Това са два важни фактора, които трябва да бъдат оценени преди всичко друго. На първо място, партньорът ви може да има проблем или да се е пристрастил към социалните мрежи, което трябва да му помогнете да преодолее.

Ето защо трябва да помислите, дали нуждата му от постоянен контакт със социалните мрежи е започнала внезапно или е се е увеличила бавно и с течение на времето.

Факт обаче е, че постоянното използване на мобилен телефон и компютър може да доведе до подозрение и скрито поведение. Обърнете внимание и вижте, дали партньорът държи със себе си мобилния телефон непрекъснато, контролира и често проверява съобщенията и обажданията, изтрива ги или използва телефона в необичайни часове.

Но не забравяйте, че без значение какво подозирате, никога не трябва да проверявате неговия мобилен телефон или социални мрежи, дори ако сте сигурни, че ви изневерява. Това е грубо нарушение на личния живот и доверието.

Как да разберете дали партньорът ви изневерява?

2. Той има ново хоби или занимание, в което не сте поканени да участвате

Изведнъж партньорът ви има страхотно ново хоби и не разбирате как е попаднал на него. Но не желае да участвате или да споделя с вас каквото и да е относно тази нова активност.

Ако това се случи, трябва да сте внимателни и да разберете, дали това не е начин да покаже, че има нужда от повече лично пространство.

Ето защо трябва внимателно да разберете какво би могло да се случва. Не бива да го приемате като непременен признак за изневяра. Струва си да напомним още веднъж, че много рядко има такова нещо като 100% знак за изневяра.

3. С всеки изминал ден има все повече срещи и задължения

Понякога това са дейности, които да ви накарат да почувствате, че нещо не е наред. Ако срещите на партньора са извън работно време или в странен час, това определено може да провокира съмнения.

Ако във всеки един от тези случаи партньорът разкрива и най-дребните детайли за всяко отделно място, където е отишъл или за нещо, което е направил, без да сте го попитали, може би той не е съвсем честен. Както се казва: непоисканото извинение може да издаде виновника.

Въпреки това не забравяйте, че нещата невинаги се развиват така и не е нужно да взимате новото хоби или занимание като потвърждение на вината, която търсите.

4. Намерили сте червило, косми или миризма от парфюм върху дрехите му

Веществените доказателства са най-силните, когато става въпрос за изневяра. Наблюдаването и разбирането на появата на тези признаци може да даде неопровержими факти, които ще помогнат да се изправите срещу партньора в ситуацията.

За какво да внимавате, ако мислите, че партньорът ви изневерява?

5. Изведнъж партньорът става по-самоуверен

Новите връзки често могат да дадат на самочувствието глътка свеж въздух и да засилят самоувереността. Така че, ако вашият партньор изведнъж изглежда по-уверен, отколкото преди, без никаква друга промяна в поведението, това би могло да бъде причина за подозрение.

Този тип промяна не трябва да бъде лош сам по себе си. Но когато се появи заедно с другите знаци, които вече обсъдихме, тогава може да е показател, че има връзка с някой друг.

6. Изведнъж партньорът започва да се интересува повече от външния си вид

Тази точка е свързана с предишната. Партньорът ви може да започне да се грижи за вида си или да промени външния си вид изведнъж, докато преди е изглеждал удовлетворен от стила си. Това може да е само една прищявка или нещо тайно, от което има нужда за известно време. Но може и да е знак, че се опитва да изглежда по-добре за някой друг.

Ето защо отново, важно е да се припомним, че тези неща могат да бъдат признаци на изневяра, но не трябва да бързате с изводите.

7. Любовта му към вас е подновена и освежена

Може би след няколко години съвместен живот и навлизането в сексуална рутина партньорът започва да ви изненадва с новости и обновени интереси. Може би тези промени са продиктувани от желанието му е да поднови връзката. Могат и да означават обаче, че се учи на нови неща извън вашата.

Какво се крие зад неговата изневяра?

Както вече споменахме, докато тези и други поведения могат да служат като индикатори, че има и друг човек в живота на партньора, те също могат да бъдат и фалшива тревога.

Ето защо още веднъж повтаряме, че винаги трябва да действате с повишено внимание в такива случаи и да избегнете причиняване на ненужна вреда на взаимоотношенията.

Какви биха били причините партньорът ви да изневерява?

На първо място, помислете за това, дали нещо наистина не е наред с връзката.

Тъй като изневярата е един от въпросите, който предизвиква голям обществен интерес, съществуват много изследвания, които събират информация за факторите, свързани с изневяра между двойките.

Искаме да подчертаем някои от тях тук, така че ако ви се случи нещо подобно, да имате повече информация, която ще ви помогне да разберете по-добре ситуацията.

Фактори, свързани с изневярата

  • Липсата на любов. Не е необичайно проявата на любов да избледнее с времето, въпреки че все още обичате дълбоко партньора си. Това може да доведе до търсене на друг, дори по време на връзката.
  • Рутина и скука. С течение на времето правенето на едни и същи неща отново и отново кара хората да загубят ентусиазма. Тогава те започват да търсят нови стимули. Любопитството и сексуално или емоционално недоволство може да предизвика изневяра.
  • Нуждата от съблазняване. Някои хора са изключително суетни и нарцистични, което ги тласка към нови завоевания, които да засвидетелстват обожанието си.
  • Фалшиви или егоистични вярвания, които оправдават изневярата. Изрази като “Само този път”, “Никога не съм бил с друг, така че имам право да опитам”, “Никога не съм срещал друг, който съм искал толкова много”, “Това е просто секс” или “Не мога да пропусна тази възможност”.
  • Ценностна система, която не наказва изневярата.
  • Скрити и нерешени проблеми в комуникацията могат да генерират недоволство, което се натрупва в една връзка.
  • Самотата в една връзка, която възниква от емоционалната дистанция или от липса на обич.
  • Липсата на сексуално удовлетворение. Това може да накара някой да търси друг по-съвместим партньор.
  • Нереалистични очаквания и идеализация на отношенията могат да създадат огромно разочарование, което кара единият партньор да се дистанцира от другия.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.