7 признака, които разкриват, че партньорът ви изневeрява

· 16.03.2016
Новите връзки често могат да дадат на самочувствието глътка свеж въздух и да засилят самоувереността

Може би ви се е случвало понякога да сте имали подозрения, че партньорът е предал доверието или ви е изневерил. Може би сте забелязали някои малки улики, които ви карат да мислите за това, дори когато той отрича обвиненията… но това чувство, че нещо не е наред, определено може да предизвика голям стрес.

Трудно е да се разбере с абсолючтна сигурност, дали връзката е изложена на риск, особено ако партньорът не признава.

Ето защо в днешната статия ще хвърлим малко повече светлина по този въпрос и ще ви разкрием някои съвети и знаци, на които да обърнете внимание, за да видите какво се случва в действителност. Важно е да се подчертае обаче, че няма нищо по-добро от един честен и открит разговор с партньора.

Трябва да сте особено внимателни и да не правите прибързани или необосновани заключения относно възможността или вероятността за изневяра от страна на партньора.

1. Внезапна мания с мобилния телефон и социалните мрежи

Това са два важни фактора, които трябва да бъдат оценени преди всичко друго. На първо място, партньорът ви може да има проблем или да се е пристрастил към социалните мрежи, което трябва да му помогнете да преодолее.

Ето защо трябва да помислите, дали нуждата му от постоянен контакт със социалните мрежи е започнала внезапно или е се е увеличила бавно и с течение на времето.

Факт обаче е, че постоянното използване на мобилен телефон и компютър може да доведе до подозрение и скрито поведение. Обърнете внимание и вижте, дали партньорът държи със себе си мобилния телефон непрекъснато, контролира и често проверява съобщенията и обажданията, изтрива ги или използва телефона в необичайни часове.

Но не забравяйте, че без значение какво подозирате, никога не трябва да проверявате неговия мобилен телефон или социални мрежи, дори ако сте сигурни, че ви изневерява. Това е грубо нарушение на личния живот и доверието.

2-izneviara

2. Той има ново хоби или занимание, в което не сте поканени да участвате

Изведнъж партньорът ви има страхотно ново хоби и не разбирате как е попаднал на него, но не желае да участвате или да споделя с вас каквото и да е относно тази нова активност.

Ако това се случи, трябва да сте внимателни и да разберете, дали това не е начин да покаже, че има нужда от повече лично пространство.

Ето защо трябва внимателно да разберете какво би могло да се случва и да не го приемате като непременен признак за изневяра. Струва си да напомним още веднъж, че много рядко има такова нещо като 100% знак за изневяра.

3. С всеки изминал ден има все повече срещи и задължения

Понякога това са дейности, които да ви накарат да почувствате, че нещо не е наред. Ако срещите на партньора са извън работно време или в странен час, това определено може да провокира съмнения.

Ако във всеки един от тези случаи партньорът разкрива и най-дребните детайли за всяко отделно място, където е отишъл или за нещо, което е направил, без да сте го попитали, може би той не е съвсем честен. Както се казва: непоисканото извинение може да издаде виновника.

Въпреки това не забравяйте, че нещата невинаги се развиват така и не е нужно да взимате новото хоби или занимание като потвърждение на вината, която търсите.

4. Намерили сте червило, косми или миризма от парфюм върху дрехите му

Веществените доказателства са най-силните, когато става въпрос за изневяра. Наблюдаването и разбирането на появата на тези признаци може да даде неопровержими факти, които ще помогнат да се изправите срещу партньора в ситуацията.

3-chervilo-petno

5. Изведнъж партньорът става по-самоуверен

Новите връзки често могат да дадат на самочувствието глътка свеж въздух и да засилят самоувереността. Така че, ако вашият партньор изведнъж изглежда по-уверен, отколкото преди, без никаква друга промяна в поведението, това би могло да бъде причина за подозрение.

Този тип промяна не трябва да бъде лош сам по себе си. Но когато се появи заедно с другите знаци, които вече обсъдихме, тогава може да е показател, че има връзка с някой друг.

6. Изведнъж партньорът започва да се интересува повече от външния си вид

Тази точка е свързана с предишната. Партньорът ви може да започне да се грижи за вида си или да промени външния си вид изведнъж, докато преди е изглеждал удовлетворен от стила си. Това може да е само една прищявка или нещо тайно, от което има нужда за известно време, но може и да е знак, че се опитва да изглежда по-добре за някой друг.

Ето защо отново, важно е да се припомним, че тези неща могат да бъдат признаци на изневяра, но не трябва да бързате с изводите.

7. Любовта му към вас е подновена и освежена

Може би след няколко години съвместен живот и навлизането в сексуална рутина партньорът започва да ви изненадва с новости и обновени интереси. Може би тези промени са продиктувани от желанието му е да поднови връзката, или пък могат да означават, че се учи на нови неща извън вашата.

Какво се крие зад неговата изневяра?

Както вече споменахме, докато тези и други поведения могат да служат като индикатори, че има и друг човек в живота на партньора, те също могат да бъдат и фалшива тревога.

Ето защо още веднъж повтаряме, че винаги трябва да действате с повишено внимание в такива случаи и да избегнете причиняване на ненужна вреда на взаимоотношенията.

4-skrit-prusten

На първо място, помислете за това, дали нещо наистина не е наред с връзката.

Тъй като изневярата е един от въпросите, който предизвиква голям обществен интерес, съществуват много изследвания, които събират информация за факторите, свързани с изневяра между двойките.

Искаме да подчертаем някои от тях тук, така че ако ви се случи нещо подобно, да имате повече информация, която ще ви помогне да разберете по-добре ситуацията:

  • Липсата на любов. Не е необичайно проявата на любов да избледнее с времето, въпреки че все още обичате дълбоко партньора си. Това може да доведе до търсене на друг, дори по време на връзката.
  • Рутина и скука. С течение на времето правенето на едни и същи неща отново и отново кара хората да загубят ентусиазма и те започват да търсят нови стимули. Любопитството и сексуално или емоционално недоволство може да предизвика изневяра.
  • Нуждата от съблазняване. Някои хора са изключително суетни и нарцистични, което ги тласка към нови завоевания, които да засвидетелстват обожанието си.
  • Фалшиви или егоистични вярвания, които оправдават изневярата. Изрази като „Само този път“, „Никога не съм бил с друг, така че имам право да опитам“, „Никога не съм срещал друг, който съм искал толкова много“, „Това е просто секс“ или „Не мога да пропусна тази възможност“.
  • Ценностна система, която не наказва изневярата.
  • Скрити и нерешени проблеми в комуникацията могат да генерират недоволство, което се натрупва в една връзка.
  • Самотата в една връзка, която възниква от емоционалната дистанция или от липса на обич.
  • Липсата на сексуално удовлетворение. Това може да накара някой да търси друг по-съвместим партньор.
  • Нереалистични очаквания и идеализация на отношенията могат да създадат огромно разочарование, което кара единият партньор да се дистанцира от другия.