Връзките на дълги разстояния може да спрат прегръдките, но не и чувствата

Да обичаш някого винаги е рисковано, но изграждането на доверие с всеки изминал ден и искреността ще заздравят взаимоотношенията ви
Връзките на дълги разстояния може да спрат прегръдките, но не и чувствата

Последна актуализация: 14 януари, 2019

Разстоянието във връзките между хора, които се обичат е като ефирна нишка. Тя свързва заедно две сърца. Чувствата все още ги има, но се промъква и този страх, че километрите между вас ще разделят две тела. Те доскоро са били толкова близки.

През живота е нормално понякога да се наложи раздяла, независимо по каква причина, с някой, който е скъп за вас. Понякога това е интимен партньор, в други случаи това е дете.

Работата обикновено е най-честата причина, която създава тези принудителни раздели. Макар, че те може да са временни, може да представляват сериозно предизвикателство за връзките и взаимоотношенията.

Появяват се съмнения, страхове и преди всичко копнежа по другата половинка.

Въпреки това, искрените чувства и два разума, които знаят как да се справят с тези сложни и важни моменти разбират, че разстоянието е само липса на физически контакт, а не липса на чувства.

Каним ви да размишлявате върху тази тема.

Разстоянието, разделящо душите ви

Когато двама започнат връзка никога не се знае през какви тестове ще трябва да минете. Така че, когато изграждате връзка с някого, трябва да сте наясно с няколко неща:

 • Да обичаш е да знаеш как да инвестираш твоите усилия.
 • Да обичаш някого винаги е рисковано.
 • Стабилна, зряла и съзнателна връзка е тази, която е успяла да се справи с трудностите, които се появяват. Ситуации, пред които никой от вас не е бил готов да се изправи.

В днешното променящо се, конкурентно и сложно общество, необходимостта да смените местоживеенето си, за да подобрите своята икономическа ситуация и дори образование е често срещана.

Въпреки, че е най-разумно да се предприемат тези предизвикателства заедно, това не винаги може да бъде възможно. Най-малкото за определен период от време. Това е моментът, когато най-честите проблеми се появяват, и които ще анализираме по-долу.

Разстоянието във връзките, разделящо душите ви

Несигурността за обич от другата страна на разстоянието

Съмнения, страх и недоверие обикновено са основните врагове на връзките на дълги разстояния.

 • Част от вас е свикнала да има другата половинка или партньор до себе си, и когато се отвори пространство между вас, и съмнението започне да се проплъзва, може да се почувствате сякаш започвате да губите част от себе си.
 • Несигурността да знаете дали другият продължава да ви обича е основният проблем. Ето защо нормално е хората да искат повече телефонни обаждания или съобщения, които да потвърдят връзката, когато това, което наистина трябва да направите е да успокоите страховете си.

Това несъмнено е много сложно.

Връзките на дълги разстояния: кой може и кой не може да ги поддържа

Експерти по връзките казват, че не всеки е готов да запази ангажимента си при дълги разстояния.

 • Хората, които имат ниско самочувствие например, са склонни да имат по-големи нарушения на привързаността, като се нуждаят от незабавно подсилване и близост, които не може да се запазят, ако са разделени от половинката.
 • Ниско мнение за себе си, ниско самочувствие, и голяма несигурност може да предизвикат ревност и недоверие, които от своя страна причиняват много страдание за другия човек.
 • От друга страна, тези, които имат добро психическо здраве и са емоционално зрели може да създадат ангажимент към партньора, основан преди всичко на доверие и здрава основа с техния любим човек.
 • Това не означава, че те не страдат от носталгия, липса на физически контакт, докосване, усещане за близост, погледи..

Когато обичате от сърце и умът ви е спокоен, това е, защото имате доверие, без значение от разстоянието.

Съвети за поддържане на връзки на дълги разстояния

Както казахме по-горе, личността на всеки от партньорите е от съществено значение за това да останем силни по време на път, когато сте разделени.

Съвети за поддържане на връзки на дълги разстояния

И все пак някои важни фактори трябва да се вземат предвид:

 • Разстоянието трябва да има цел, която и двамата партньори разбират и приемат. Трябва да е ясно във всяка връзка, че намерението е да се създаде съвместен живот, изгради общо пространство, в което можете да прекарате дните заедно с другия.
 • Ако това не е така, ако не се разбирате помежду си или не виждате защо другият трябва да замине, може да бъде много трудно да поддържате тази връзка.
 • Изграждайте доверие и уважение с всеки миг. Независимо от факта, че може да сте в различни места на картата, това не означава, че няма да продължите да споделяте общо емоционално пространство.
 • Независимо от разстоянието, трябва да остане искрени.

Ако в даден момент не е възможно да направите разговор по скайп или сте заети, другият човек трябва да може да разбере това, без да се притеснява и без да мисли най-лошото.

Разстояние е временно. Това е най-важното нещо. Ако една двойка е принудена да се разделя, и двамата трябва да запомнят, че с всеки изминал ден, времето, в което са разделени намалява, докато се съберат отново.

Твоята сила, тъга и копнеж трябва да имат цел.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Beck, U., & Beck-Gernsheim, E. (2012). Amor a distancia: nuevas formas de vida en la era global. Grupo Planeta (GBS).

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.