Съвети за съблазняване на партньора

Съблазняването на партньора не е лесна задача. Трябва да поддържате тръпката жива, за да избегнете безразличието и монотонността във връзката ви.
Съвети за съблазняване на партньора
Isbelia Esther Farías López

Написано и проверено от философ Isbelia Esther Farías López.

Последна актуализация: 09 август, 2022

Имате нужда от съвети за съблазняване на партньора?

Съблазняването на партньора е поведение присъщо на хората най-вече в началните етапи на връзката им. Тогава и двамата партньори са по-податливи към магията на романтиката и по-лесно могат да бъдат „омагьосани“ от другия.

Трябва да знаете, че въпреки че това съблазняване на партньора е типично за началото на една връзка не е необходимо винаги да е така. В действителност правейки точно обратното е ключът за намирането на перфектния баланс между страстта и рутината.

В романтичните връзки тези малки закачки, докосвания и закачливи погледи изчезват с течение на времето. Не се чувствайте зле, ако в определен момент си мислите колко много са се променили нещата.

Днес ще ви дадем няколко съвета, с които да съживите връзката си и да запазите пламъка на любовта между вас двамата.

Запомнете, че използването на нови идеи, полагането на усилия и отделянето на внимание на малките детайли – всичко това води началото си от едно и също нещо: поведението ви.

Ето защо днес ще ви представим 5 предложения за съживяване на страстта и желанието на партньора ви. А за да поддържате огъня на любовта ви трябва позитивно поведение.

Съвети за съблазняване на партньора и поддържате на страстта

1. Забравете напълно за рутината
забравете за рутината и заложете на редовното съблазняване на партньора

Без съмнение рутината е един от най-големите врагове на една връзка.

Не става въпрос за работата или ежедневните ви задачи. Става въпрос за рутината във връзката: правенето на едни и същи неща, храненето на едни и същи места, практикуването на едни и същи секс пози и т.н.

Да знаете какво точно ще направи партньорът ви е ужасно и тъжно за мнозина.

Без съмнение: трябва да проявите инициатива и да бъдете иновативни в тези случаи.

2. Оставайте сами – само двамата

За целта трябва да знаете, че ако имате деца наистина ще ви бъде трудно да отделите време само за вас двамата с партньора ви, но това не означава, че не трябва да опитвате.

Можете да съблазнявате партньора си и като създавате подходящата за целта атмосфера.

Планирайте среща само за вас двамата веднъж седмично или на всеки две седмици, просто за да се насладите на компанията си и да се забавлявате.

Семейството, работата и отговорностите са важни, но вие като двойка също сте много важни.

3. Съблазнявайте се, без значение от деня
редовното съблазняване на партньора запазва любовта жива

Днес имаме годишнина, ще купя цветя и ще правим любов”.

Това ли е единственото ви извинение за тези неща?!

Със сигурност помненето на важни дати и обръщането на внимание на детайлите са важни. Но ако това е единствената останала искра помненето на тези дати се превръща в тъжни спомени за щастливите времена.

Този съвет има за цел да ви припомни, че до вас има човек, който истински ви обича. Положете усилия и го съблазнявайте често!

Така партньорът ви ще се справя по-добре с всички задачи (включително и в леглото).

4. Дори и да ви изглежда очевидно – експериментирайте!

Няма по-добър начин за съблазняване от това да опитвате нови неща заедно.

Не е необходимо да пътувате до екзотични места, да се храните навън всеки ден или да планувате скъпи пътувания всяка седмица, за да поддържате връзката си жива.

  • Съблазняването е поведение и начин на изразяване, които до голяма степен зависят от подхода към партньора ви.
  • Започнете да експериментирате нови и лесни неща заедно.

Препоръчваме ви да прочетете и: Как да разбера дали това е любовта на живота ми

5. Давайте израз на чувствата си!
изразяването на чувствата и честото съблазняване на пратньора са ключ към щастливата връзка

Една от причините за липсата на съблазън и страст е, че спираме да показваме любовта си на човека до нас с течение на времето.

Попадаме в капана на порочен кръг, в който все по-малко общуваме помежду си.

Прегръдките, целувките, нежните ласки, правенето на комплименти, казването на мили думи…всичко това „подхранва“ и укрепва една връзка. Позволява на съблазънта да е жива и винаги да ви напомня защо сте заедно с този човек.

Никога не премълчавайте това, което искате да споделите с партньора си. Ако се държите дистанцирано единственото, което ще постигнете е усложняването на връзката ви с течение на времето.

Най-добре е да общувате помежду си и да споделяте с партньора си това, което искате да му кажете. Така винаги ще усещате разбиране помежду си и ще запазите тръпката жива.

Готови ли сте да приложите на практика тези съвети за съблазняване на партньора?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Baranowski, Andreas & Vitouch, Oliver. (2011). The Science of Seduction: Teaching seduction techniques and evaluating their effectiveness.
  • Greene, Robert (2019). El arte de la seducción. Barcelona, España: Editorial Oceano.
  • Santos-Iglesias, Pablo; Sierra, Juan Carlos (2010). El papel de la asertividad sexual en la sexualidad humana: una revisión sistemática. International Journal of Clinical and Health Psychology. 10(3): 553-577.
  • Rathus, Spencer; Nevid, Jeffrey; Fichner-Rathus, Lois (2005). Sexualidad humana (6ª Ed.). México: Pearson Prentice Hall

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.