Съвети за премахване на отрицателната енергия от дома

Плодовете помагат за премахне на отрицателната енергия, затова трябва винаги да имате свежи плодове в кухнята или трапезарията.
Съвети за премахване на отрицателната енергия от дома

Последна актуализация: 22 януари, 2019

Търсите начини за премахване на отрицателната енергия от дома си?

Домът трябва да бъде убежището ни, мястото където се чувстваме свободни и спокойни, където можем да се отпуснем след всекидневното напрежение. Но много пъти с толкова много проблеми около нас в напрегнатата среда, в която живеем това убежище се  превръща в стресиращо и неприятно място.

Обърнете специално внимание на това как се чувствате в дома си. Ако често спорите с партньора и децата си, наред с други неприятни неща, които ви се случват, е доста вероятно домът ви  да е пълнен с отрицателна енергия, която може да навреди много на цялостното ви настроение и благополучие. Дори наличието на токсични личности може да повлияе на околната среда в дома ви.

Много пъти най-добрият начин за справяне с тази ситуация е като се опитате да се промените вътрешно. Като разсъждавате задълбочено върху живота си, взаимоотношенията си и всичко около вас.

В допълнение към тази вътрешна промяна можете да приложите и няколко съвета, които ще ви помогнат да премахнете отрицателната енергия от дома си, създавайки много положителни емоции за обитателите и гостите му.

Ако изведнъж забележите определени промени, които не са много п риятни , като постоянн а смяна в настроението или усещането за дискомфорт в собствения в и дом, тогава е време да вземете нещата в свои ръце.

Съвети за премахване на отрицателната енергия от дома

 • Запознатите по темата твърдят, че  не е добре да се трупат вещи, а още по-малко – ако не ги използвате. Почистването на ненужните предмети не само ще помогне за подобряване на енергията в дома ви, но и така ще се радвате на по-подреден и приятен дом.
 • Слънчевата светлина пречиства околната среда, затова трябва да отваряте прозорците и да оставите слънчевата светлина да изпълва дома ви колкото може повече време.
 • Ако сте наследили мебели и други подобни вещи е добре да направите пречистващ ритуал с тамян. Тези предмети могат да са носители на отрицателна енергия.
 • Правилното проветряване на дома ви също е много важно. Въздухът трябва да се освежава най-малко три пъти седмично. За целта трябва да отваряте вратите и прозорците, за да позволите на свежия въздух да изпълни дома ви. Не  дръжте завесите спуснати, а прозорците затворени дълго време.
 • Плодовете също помагат за премахне на отрицателната енергия, затова трябва винаги да имате свежи плодове в кухнята или трапезарията.
 • Стайните растения също спомагат спокойната атмосфера в дома.
 • Друг ефикасен метод е да почиствате подовете в дома си с разтвор от сол и вода, приготвен с около 6 супени лъжици сол в кофа вода.
 • Кактусите са чудесни помощници за отблъскване на отрицателната енергия. Поставяйте ги близо до прозорците, винаги от външната страна
 • Друг ефикасен начин е слушането на успокояваща музика. Така ще балансирате ума си и ще прогоните негативните мисли.
 • Можете да използвате и ароматерапия. Има различни етерични масла за целта, както и тамяна, които ще ви помогнат да пречистите дома си.
 • Освен това е важно да поддържате дома си чист и подреден. Бъркотията плюс мръсните предмети привличат лошите емоции…

Медитацията…
медитацията е чудесен начин са справяне с отрицателната енергия

Медитацията винаги е била   невероятна възможност за справяне с подобни ситуации. Не само за пречистването на дома от отрицателната енергия, но и за зареждането с положителни емоции на ума ви. Освободете се от напрежението, представете си всичко, което искате, не се страхувайте и не се колебайте, дълбоко анализирайте вътрешния си свят, така че да можете да откриете най-доброто от себе си и да го предложите на хората, които обичате.

Обърканият, затормозен ум не е в състояние да работи пълноценно. Медитацията премахва пречките, които твърде често сами си поставяме и така изпълва живота ни с нова сила и смисъл. Борете се за мечтите си, за да можете да ги сбъднете. Фантазирайте, мечтайте и осъществявайте копнежите си .

Промяната в поведението се отразява положително на всеки един човек. Обичайте с е и се борете, за да станете по-добри с всеки изминал ден. Спазвайте тези съвети и се радвайте на хармоничен дом, какъвто заслужавате вие и семейството ви.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.