Бъдете по-здрави с 2 минути медитация

Бъдете по-здрави с 2 минути медитация

Последна актуализация: 16 януари, 2019

В тази статия ще ви покажем множеството положителни ползи от 2 минути медитация на ден. Прочетете я.

Повечето от вас вероятно сте чували, че много болести започват в съзнанието. Че негативните хора, пълни с нездравословни емоции, е по-вероятно да се разболеят от тези, които живеят с положителна нагласа и надежда.

Въпреки че не можем да отречем значението на генетични и екологични фактори, можем да ценим въздействието, което здравословният живот оказва върху тялото и ума ни.

2 минути медитация на ден …

Ето защо е толкова важно всеки ден да отделяме 2 минути медитация, забравяйки за ежедневните си проблеми. Важно е да бъдем едно цяло с душата си, за да се пречистим от всички негативни нагласи или емоции, които може да сме преживели през деня.

Това може да изглежда невероятно, но е впечатляващо как една проста промяна на нагласата може да преобразува живота ни. Стресираният организъм е по-уязвим за всяко заболяване. Причината се крие в имунната система, която е отслабена. С една дума, нашите защитни сили намаляват и се изтощаваме.

Ако решите да започнете с 2 минути медитация, това би било много важна стъпка в живота ви. С нея ще бъдете в по-добро здраве и ще намерите баланса между тялото и ума

Дишайте дълбоко…

2 минути медитация на ден за вашето по-добро здраве

Включването на бавни, дълбоки вдишвания към тези 2 минути медитация е още по-ефективно. Много пъти без дори да забележим, дишането ни става плитко. Не се доставя необходимият кислород за клетките към белите дробове и целият процес се нарушава.

Кислородът е необходим елемент за доброто здраве на тялото. Тези 2 минути медитация помагат за забавянето на пулса, което позволява на сърцето да работи по-хармонично. Ще забележите как скоростта на вашия пулс намалява, както и постоянното напрежение, от което страдате.

Личностно разбиране …

Това може да ви се струва малко нелогично, но чрез медитацията можем да опознаем себе си по-добре с всеки изминал ден. Знаете че много пъти се чувствате тъжни или недоволни, но не можете да намерите истинската причина да се чувствате по този начин.

Това, което се случва е, че с всички тези притеснения, тревоги и задължения вашето Аз се забравя и се превръщате в машина, която оставя най-дълбоките си нужди на заден план. Всичко това е основната причина за нещастието.

Ние живеем в съответствие с изискванията на обществото. Имаме определени цели, които трябва да постигнем. Някога замисляли ли сте се дали ситуацията, в която сте в момента е това, което наистина искате? Възможно ли е да живеете, само за да угаждате на други хора?

Помогнете си с ежедневна медитация. Обещавам ви, че ще бъдете в състояние да намери отговорите на всички въпроси, когато се обърнете към себе си. Не забравяйте, че никога не е твърде късно да тръгнете по пътя към истинското щастие. Не се страхувайте да търсите истинската си същност.

Обичайте се и вярвайте в себе си …

Опознайте себе си и най-важното, научете се да обичате себе си. Това е единственият начин, по който ще бъдете в състояние да покажете какво прекрасно човешко същество сте. За да може другите да ви обичат, първо трябва да обичате себе си. За да може другите да те уважават, трябва вие да се уважавате на първо място.

Същото е, ако искате хората да вярват във вас, да покажете целия си потенциал и да се радвате на пълноценен живот, свободен от страхове, да се изправяте пред предизвикателства и да развивате и подобрявате вашите способности и умения.

За тази цел използвайте прекрасната медитация. Премахнете бариерите във вашето тяло и съзнание и ги накарайте да работят в пълна хармония. Елиминирайте негативните мисли и ги заменете с положителни. Вашите близки ще ви бъдат благодарни и ще ви се отплатят за тази промяна.

Почерпете вдъхновение и откривайте фантастичните положителните ефекти на медитацията в живота си с всеки нов ден. По този начин ще бъдете в състояние да постигнете така жадувания душевен мир.

Забележка: медитацията трябва да се провежда по предпочитания от вас начин. Препоръчваме ви да използвате нежна музика и аромат по ваш избор без да забравяте, разбира се, спокойната обстановка с мека светлина.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.