Супер лек със сол и зехтин при ставни болки

Натуралните средства като този лек със сол и зехтин са много ефикасни и с дълготрайно действие. А най-доброто е, че не вредят на организма ви. Научете повече за този супер лек със сол и зехтин при ставни болки!
Супер лек със сол и зехтин при ставни болки

Написано от Ángela Aragón

Последна актуализация: 26 август, 2022

Все повече хора се оплакват от ставни болки. Това се дължи на факта, че имаме все по-малко време за физическа активност, както и поради повишената продължителност на живота.

Живеем по-дълго и използваме костите и мускулите си повече. В резултат на това те се износват.

Най-често хората посягат към традиционните лекарства, за да облекчат ставните си болки, използвайки ибупрофен или парацетамол. Тези лекарства увреждат стомаха, както и черния ви дроб.

А черния ви дроб може да пострада и от приема на лекарства при стомашни болки.

Но природата ни е дала и други източници, които могат да ни помогнат, без да увредят органите ни.

В тази статия ще ви разкажем за едно супер лекарство на основата на сол и зехтин. То е страхотно при остеопороза и други заболявания на костите и мускулите.

Освен това се приготвя много лесно. Всичко от което се нуждаете е стъклен съд, в който да го съхранявате и няколко минути за нанасянето.

Вълшебните качества на зехтина

Зехтинът е богат на полифеноли, действащи като антиоксиданти. Когато златистата течност влезе в контакт с тялото ви, те забавят клетъчното стареене.

Това означава, че болката ще се прояви много по-късно.

Освен това зехтинът съдържа олеокантал, съставка предотвратяваща активирането на ензимите, водещи до възпаление. Три супени лъжици зехтин се равняват на действието на десет хапчета против възпаление.

Този продукт спомага регулирането на стреса чрез мононенаситените си мастни киселини, нещо изключително важно за здравето на сърцето.

Не забравяйте, че правилното кръвообращение стои в основата на здравето на всички органи, тъй като те получават всички необходими им вещества.

Невероятните качества на морската сол

За този лек със сол и зехтин против ставни болки се използва морска сол, заради невероятните й качества.

Морската сол съдържа голямо количество магнезий, укрепващ тъканите ви. Затова е добър начин да спрете увреждането им, независимо дали е породено от възрастта или болест.

Освен това минералите в солта са много полезни за имунната ви система. В резултат на това костите и мускулите ви ще оздравеят по-бързо. А последиците от разходките, дългото шофиране или продължителното стоене прави или седнали ще бъдат много по-малко.

Морската сол спомага и действието на кръвоносната система. Причината за това е, че в действителност тя премахва натрупаните количества сол в кръвта ви и понижава кръвното налягане.

Лек със сол и зехтин против ставни болки

Лек със сол и зехтин при ставни болки
Съставки

 • 1 чаша вода (200 мл)
 • 20 супени лъжици зехтин (320 гр.)
 • 10 супени лъжици сол (100 гр.)

Приготвяне

 • Първо добавете 20те супени лъжици зехтин и 10те със сол към водата.
 • Разбъркайте съставките добре, след това масажирайте болезнените места в продължение на 3 минути.
 • Първоначално това време е достатъчно, но постепенно трябва да го увеличавате.
 • Крайната цел е да достигнете 20 минути. Не се тревожете, ако нямате достатъчно време; това не е толкова фатално. Опитайте се да отделяте поне по 10 минути.

Ставни болки
Правете терапията с този лек със сол и зехтин 10 дена. Ще забележите бързия и дълготраен ефект на лекарството. Ще се движите по-лесно, а болката значително ще намалее.

Благодарение на това традиционно лекарство ще подновите клетките си, ще подобрите кръвообращението си, и ще се погрижите за имунната си система.

При някои хора кожата се зачервява при масажа и измиването на това лекарство.

 • За да избегнете това почиствайте лекарството с топла, влажна хавлия.
 • След това използвайте друга суха хавлия с пудра, за успокояване на кожата.

Тези лесни съвети ще ви помогнат да се предпазите от зачервяване на кожата, за да можете да продължите с терапията.

Опитайте това лекарство!

Както виждате този лек със сол и зехтин при ставни болки определено дава резултати. Приготвя се бързо, нанася се лесно, а резултатите са просто невероятни.

А ако не вярвате в традиционната медицина опитайте това средство. Няма какво да губите, напротив.

Опитайте това страхотно лекарство и споделете мнението си с нас!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Alhambra-Expósito, M. R., Arjonilla-Sampedro, M. E., Molina-Puerta, M. J., Tenorio-Jiménez, C., Manzano-García, G., Moreno-Moreno, P., & Benito-López, P. (2013). Recomendaciones dietéticas en la artritis reumatoide. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética17(4), 165-171.
 • Aragón, M. C., Aragón, F., & Torres, L. M. (2005). Trastornos de la articulación témporo-mandibular. Revista de la sociedad española del dolor12(7), 429-435.
 • Valenzuela, R., Tapia, G., González, M., & Valenzuela, A. (2011). Ácidos grasos omega-3 (EPA y DHA) y su aplicación en diversas situaciones clínicas. Revista chilena de nutrición38(3), 356-367.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.