7 eстествени алтернативи на ибупрофен

Ибупрофенът, както всяко друго лекарство има различни нежелани странични ефекти. Проблемът се състои в лекотата, с която купуваме лекарства без рецепта и се самолекуваме.
7 eстествени алтернативи на ибупрофен

Последна актуализация: 15 януари, 2019

Основните ефекти на ибупрофен са болкоуспокояващи, противовъзпалителни и антипиретични, поради което е толкова търсен.

Ибупрофенът, както всяко друго лекарство има различни нежелани странични ефекти. Проблемът се състои в лекотата, с която купуваме лекарства без рецепта и се самолекуваме. Повечето пъти правим това без да преценяваме лечението във времето и без оглед на подходящите дози.

Не случайно Вашият лекар е този, който трябва да ви предпише подходящите медикаменти за вашата ситуация и да ви консултира как да ги приемате. За да предотвратите усложнения, консултирайте се с Вашия лекар за всяко заболяване. При не толкова тежки заболявания можете да се лекувате с природни или хомеопатични лекарства, които можете да си купите за облекчаване на болката по консервативен начин.

Моля не забравяйте, че природните лекарства също могат да имат странични ефекти, поради което все пак би било разумно да се консултирате с Вашия лекар преди да се подложите на какъвто и да е вид лечение.

Диария, стомашни болки, язва, главоболие, сърдечни проблеми и дори инфаркт са някои от последствията на неправилен ежедневен прием на ибупрофен.

Кои са естествените алтернативи на ибупрофен?

Има различни растения и други природни средства, които можете да използвате, когато вашето здраве не е в сериозна опасност.

Разбира се, ако не се почувствате по-добре, трябва да се консултирате с вашия лекар възможно най-скоро.

Тук ви предлагаме седем природни алтернативи на ибупрофен.

Естествени противовъзпалителни средства

Куркума

Куркумата като алтернатива на ибупрофен.

Куркумата има противовъзпалителни свойства и поддържа вашите стави в добра форма. Можете да я намерите в прахообразна форма, както и в таблетна форма.

Противопоказания

Куркумата е противопоказна за деца под тригодишна възраст, за лекуващи се с антикоагуланти, ако ви предстои операция или ако имате камъни в жлъчката. Употребата й не се препоръчва по време на бременност.

Арника

Тя има противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Обикновено се използва за болки в мускулите, сълзене и ревматоиден артрит. Можете да направите разтвор от една чаена лъжичка арника в чаша вода. Нанесете върху засегнатата област с чиста кърпа.

Това е само за външно приложение. Не го консумирайте.

Лют червен пипер

Лют червен пипер като алтернатива на ибупрофен

Той има болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект. Възползвайте се от неговите предимства като го добавите към любимите си ястия. Не забравяйте, че това ще им придаде силен и пикантен вкус. Разтворете четвърт чаена лъжичка лют червен пипер в чаша гореща вода. Пийте го бавно през целия ден.

Можете да го намерите като мехлем, крем, или мазнина в магазините за натурални продукти. Бъдете внимателни – не го вдишвайте и избягвайте контакт с лигавиците. Трябва да си миете ръцете след като направите разтвора или да използвате ръкавици, за да не се излагате на риск.

Бяла върба

Поради болкоуспокояващия си ефект тя се използва за менструални болки, мускулни болки, главоболие, а също и при артрит и за понижаване на температурата.

Женско биле (Лакриц)

Женско биле - алтернатива на ибупрофен.

Можете да намерите женско биле в супермаркета, аптеките или билковите магазини във формата на таблетки, хапчета и кремообразна и друга форма. Пациенти с диабет тип II, високо кръвно налягане, ниски нива на калий в кръвта и хепатит и по време на бременност не трябва да консумират това.
Не го използвайте, ако приемате други лекарства. Кажете на лекаря си, ако решите да го използвате.

Джинджифил

Джинджифилът има болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства. Можете да го прилагате външно при артрит, синдром на карпалния канал, наранявания, усуквания и т.н.

Храни с противовъзпалителни свойства

  • Риба (пъстърва, сьомга, сардини)
  • Растителни масла като зехтин или соево масло

Ако страдате от възпалително заболяване, непременно включете тези храни в диетата си.

След като знаете за страничните ефекти на лекарства като ибупрофен, можете да опитате с естествени продукти. Не забравяйте да се консултирате с лекар-хомеопат по отношение на времето на лечение и дозите.

Въпреки че това са естествени лекарства, не може да злоупотребявате с консумацията им или да ги използвате безразборно за всякакви проблеми. Потърсете съвет от професионалист и ако следвате неговите насоки не би трябвало да имате никакви проблеми.

Не забравяйте…

Ако се лекувате от някакво заболяване, натуралните продукти не могат да заместят лекарствата. Тези продукти се препоръчват само на хора, които имат леки болки и не искат да пият лекарства и тези болки не са признак на сериозно заболяване.

Може да ви заинтересува ...
Ползите от замразяване на пресни билки със зехтин
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Ползите от замразяване на пресни билки със зехтин

Наличието на пресни билки в кухнята винаги е добра идея. Освен техните медицински свойства, те несъмнено добавят вкус към ежедневните ястия.