Sunkissed грим: модерната техника за гримиране

Възможно ли е имате загар, без да сте ходили на плаж? Да, с помощта на грима със "sunkissed" ефект! Научете всичко по темата тук.
Sunkissed грим: модерната техника за гримиране

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 15 януари, 2024

Искате тропически тен, без да ходите на плаж или солариум? Ефектът е възможен с техниката sunkissed грим. Думата означава „целунат от слънцето“ и се отнася до използването на козметика, която симулира естествен тен.

Този метод придоби популярност чрез социалните мрежи, тъй като изпълнението му е просто и позволява да се подчертаят чертите на лицето чрез свежи тонове. Целта е да изглеждате като след слънчеви бани, без да се излагате на рисковете от UV лъчите.

Този вид грим е познат като „целунат външен вид“ и включва използването на продукти като бронзант и руж, както и леки основи, хайлайтъри и медни нюанси. Как да постигнем този ефект? Ето как.

Sunkissed ефект: каква е тази техника на гримиране?

В света на красотата, да бъдеш “целунат от слънцето” означава да покажеш леко “докосната от слънцето” кожа с грим. За да направите това, трябва да използвате бронзант, хайлайтър и дори да нарисувате малки петна, които симулират тен.

Всъщност това е едно от основните му предимства, тъй като малко „почерняване“ на слънце помага да направите външния си вид по-привлекателен, но рискувате вредното въздействие на радиацията. Както уточнява списание More Dermatology, “Слънчевият тен е път към стареенето и рака на кожата.” Следователно, най-добре е да го избягвате.

За щастие, сега има голямо разнообразие от козметика и техники за грим, които ви позволяват да придадете на кожата си летен тон, без да е необходимо да я излагате на UV радиация. Ще ви разкажем повече за ефекта sunkissed.

Смятаме, че може да ви хареса да прочетете и тази статия: 7-те най-често срещани грешки при премахване на грим и как да го направите правилно

Пълно ръководство за нанасяне на Sunkissed грим

Една от основните препоръки за прилагане на този ефект е използването на правилните четки за смесване на продуктите и постигане на по-добро покритие. Ако използвате пръстите си или грешните четки, финалът няма да е перфектен и ще похабите грима. Какво трябва да направите? Внимание!

1. Подгответе кожата си

Резултатът от всяка техника за гримиране е оптимален, стига кожата да е почистена от замърсявания. За да поддържате тена си, прилагайте рутинна грижа за кожата поне на всеки 15 дни, включваща ексфолианти и овлажнители. За ежедневна употреба са подходящи мицеларни води или неутрални сапуни.

Преди да преминете към грима с пигменти, нанесете широкоспектърен слънцезащитен крем, дори ако се подготвяте за вечерно събитие. Можете дори да изберете козметика, която не само разкрасява, подхранва и третира кожата на лицето, но и има слънцезащитен крем. Добър вариант са минералните пудри със SPF, които не влияят на грима.

2. Sunkissed грим – нанасяне на основи

Вместо тежките фон дьо тени, BB кремът е много по-добър вариант. Въпреки че можете да ги намерите в нюанси, подобни на вашата кожа, някои формули са „магия“. Тоест те са в определен цвят, но при смесване се сливат с тена ви.

Съставът на тези продукти спомага за прикриването на вашите несъвършенства и за увеличаване на блясъка. Поради своята лекота те дори не се забелязват. В случай, че предпочитате фон дьо тен, изберете такива, които не са с висока покривност.

3. Коректор

Неутрализирайте тъмните кръгове с цветен коректор, който озарява; дозирайте веществото, за да не изглеждате прекалено гримирани. Един от начините е да нанесете точки и да изчакате 1-2 минути, преди да разнесете с четка или гъба. Тази козметика се нанася върху долната част на окото и върху горната част на скулите.

4. Бронзант и руж за истински здрав тен

Време е за големите звезди. Първо нанесете лек слой бронзант и след това втори такъв за подчертаване. Внимавайте продукта да се разнесе много добре, за да не останат неравномерности. С този продукт гримирате следните области:

  • Нос,
  • Слепоочия,
  • Брадичка,
  • Скули,
  • Краищата на челото.

От своя страна ружът в прасковената или розова гама придава фин плажен загар на бузите и носа. Можете да изберете интензивността на грима според вашия вкус. Процедурата е да се нанесе хоризонтална линия и да се разнесе с четка, винаги в посока нагоре.

При по-тъмна кожа използвайте ружове, които не са толкова светли.
.

5. Sunkissed грим – озаряване

Ролята на хайлайтърите е да отразяват светлината, да размиват бръчките и да озаряват лицето. Точно това прави този продукт ценен в техниката sunkissed, като поставя блестящи щрихи в горната част на скулите, веждите и върха на носа.

6. Запечатване на грима

Въпреки че е възможно да се запечата с насипна пудра, този тип грим се завършва с фиксиращ спрей. Напръскайте го върху лицето или го попийте с гъба; това гарантира дълготрайност на завършека.

7. Очи и устни

Сенки в меден цвят, в комбинация с кафява очна линия, допълват визията; разбира се, не можете да пропуснете спиралата за повдигане на миглите. Що се отнася до устните, те трябва да са нюд или розови, в съчетание с блясък, за да изглеждат сочни и да засилват привлекателността.

Харесва ли ви тази статия? Може да искате да прочетете и: 10 грешки в грима, които трябва да избягвате през празничния сезон

8. Лунички: тайното докосване

Не на последно място, използвайте кафяв молив за вежди и нарисувайте мини лунички, точно каквито се образуват, когато сте прекарали повече време на слънце. Това е тайната нотка на целунатия от слънце стил.

„Sunkissed“ гримът и намигването му към „чистия външен вид“

Плажната техника е тясно свързана с изчистената визия, защото търси елегантност без прекомерното използване на други видове грим. Подобно на sunkissed, чистият грим включва ползването на фина очна линия, гланц върху устните и спирала за придаване на обем на миглите.

В случая същността е в кремообразния грим за контуриране и “зачервяване” на лицето. Не забравяйте да се фокусирате върху участъците от кожата, където яркостта, причинена от слънцето, е най-забележима.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.