Стимулиране на G-точката на мъжете: Какво трябва да знаете

Стимулирането на G-точката на мъжете може да отприщи несравними усещания и оргазми. Но също така е необходимо да оставим настрана предразсъдъците и да започнем да се наслаждаваме на секса.
Стимулиране на G-точката на мъжете: Какво трябва да знаете

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 15 ноември, 2022

През последните години изглежда има промяна в начина, по който се възприема сексуалността. Всъщност темата се третира по-открито. Въпреки това, все още има много табута и митове за стимулирането на G-точката на мъжете, наричана още H-точка или P-точка.

Мачизмът, разпространен в обществото от векове, пречи на мъжете да открият удоволствието, генерирано в тази област. Страхът от загуба на „мъжественост“ или разглеждане на постъпката като нещо „нехигиенично“ продължава да бъде пречка за тяхното удоволствие.

Всъщност мнозина все още се съмняват в съществуването на тази ерогенна зона и отказват да мислят, че може да бъде стимулирана, без това да е синоним на отклонение на тяхната сексуалност. Въпреки това някои оставят настрана предразсъдъците си и се интересуват от темата.

Какво трябва да знаем за стимулирането на G-точката на мъжете? Как да превърнете това в незабравимо изживяване? Знаем, че и мъжете, и жените искат да решат тези въпроси, затова тук споделяме подробно най-важните аспекти.

G-точката на мъжете: къде се намира?

За да се насладите на сексуално удовлетворение като двойка, е добре предварително да знаете къде се намира G-точката на мъжете. По очевидни причини има големи анатомични разлики, ако я сравним с G-точката на жените.

Мъжката G-точка всъщност е простатната жлеза, фиброзен орган, разположен вътре в ректума, на около 5 сантиметра от ануса и на стената, обърната отпред. Това е област, където има много нервни окончания; следователно е много чувствителен и ерогенен.

Достъпът до него се осъществява през ануса чрез внимателно вкарване на пръст. След пресичане на аналния сфинктер се достига до ректума. В тази област, дълбока няколко сантиметра, е възможно да се усети изпъкналост с дебелина един сантиметър: простатата.

Мъж очакващ ласки

С малко любовна игра и известна визуална стимулация мъжът може да постигне приятен оргазъм.

Какво представлява простатата?

Експертите на WebMD казват, че простатата е жлеза с форма на орех, която е част от мъжката репродуктивна система. Основната й функция е да подпомага производството на сперма и се намира под пикочния мехур, почти пред ректума.

Жлезата има тенденция да расте с възрастта и може да страда от различни здравословни проблеми, като простатит, уголемена простата и дори рак. Изследването на G-точката на мъжете може да помогне за откриване на аномалии; следователно се счита за превантивна мярка.

Как да стимулираме G-точката на мъжете

Темата за стимулирането на G-точката на мъжете може да предизвика много колебания. Докато някои жени се страхуват, че партньорите им ще откажат да проучат тази област, други се страхуват да не причинят вреда поради липсата на овлажняване в областта.

Е, на първо място, идеалното би било да говорите с увереност, тъй като е необходимо и двамата да се съгласят да го направят. Като жена е важно да уведомите партньора си, че ситуацията е напълно нормална и че не засяга мъжествеността.

Разбира се, най-добре е да уважавате сексуалните решения на другия, тъй като няма смисъл да насилвате ситуацията. И ако той реши, че иска да бъде стимулиран в G-точката, е добре да знае как да постигне добра стимулация.

Орален секс и G-точката на мъжете

Практикуването на орален секс преди достигане на G-точката при мъжете е чудесен начин да го поставите в състояние на релаксация и спокойствие. Така че, докато той се наслаждава на удоволствието, генерирано отпред, тя може да започне нежно да докосва задната страна.

Съвет:

 • Опитайте се внимателно да масажирате перинеума, тоест частта от кожата между ануса и тестисите. Тази зона е много чувствителна и може да подготви партньора ви преди да стимулира G-точката.

Лубрикант

Мъжете, както и жените, имат нуждата да отпуснат аналния сфинктер, за да улеснят проникването. Поради тази причина, преди да вкарате пръста в зоната, е важно да я смажете добре с подходящ продукт.

Съвет:

 • Преместете пръста си около ануса му и нанесете лубриканта с лек масаж, за да постигнете по-голяма възбуда.

G-точка на мъжете: как да я открием?

Стимулиране на G-точката на мъжете

След като областта е правилно смазана, е време да поставите пръста си, за да стимулирате G-точката на мъжете. Въпреки това, първо трябва да бъде локализирана. Добре е да припомним, че се усеща като малка “ядка”, с леко груба текстура.

Съвет:

 • След като го намерите, можете да стимулирате G-точката, като леко движите пръста си и се опитвате да имитирате жеста „елате тук“. Разтривайте в различни ритми, докато намерите най-вълнуващия за него.

Секс играчки и G-точката на мъжете

Има много секс играчки, които могат да помогнат за подобряване на изживяването при стимулиране на G-точката при мъжете. В идеалния случай започнете да ги включвате, когато той е изпитал горното и се почувства по-удобно и е готов.

Някои забавни опции са:

 • Анални сфери.
 • Анални тапи.
 • Анален стимулатор.
 • Масажори за простата.

Други ерогенни зони при мъжете

Има и други ерогенни зони, които също можете да стимулирате преди, по време или след достигане на G-точката при мъжете. Това са:

 • устата и устните: можете да ги търкате с вашите, да прекарате пръстите си, да ги поставите, за да ги смуче;
 • пенис: цяла чувствителна зона, главно в главата или главичката, както и препуциума (когато не е обрязан);
 • скротум: това е онази торбичка от кожа, която заобикаля тестисите, тя е много чувствителна, ако я разтриете нежно;
 • чатала: можете да галите, приближавайки се до члена му, и след това да се отдалечите малко;
 • шията: освен да го целунете и да прокарате език по него, можете да си играете с малко лед и да видите как настръхва.

Как да се насладите на G-точката на мъжа

Също така е важно да попитате мъжете дали се чувстват комфортно или нещо не им харесва. Ето защо, след като влезете в тази ерогенна зона, е добре да го попитате „харесва ли ти тук?“ или “как се чувстваш?”. Стенанията от щастие и техните изрази могат да послужат като индикатор на насладата!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.