Сок от морков, портокал и магданоз за отслабване

Морковите и портокалите снабдяват тялото с голямо количество антиоксиданти, които стимулират изхвърлянето на токсините
Сок от морков, портокал и магданоз за отслабване

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Пресният сок набира все по-голяма популярност, защото помага за здравословната загуба на килограми, без да е нужно да умирате от глад. Характеризира се с ниско съдържание на калории и ви снабдява с важни витамини, минерали, антиоксиданти и други ключови съставки, които подпомагат диетата за отслабване.

Днес искаме да ви споделим една вкусна рецепта за сок от морков и портокал, с който ще ускорите свалянето на килограми. Комбинацията от тези два продукта образуват мощна прочистваща напитка, която ще подобри цялостното ви състояние и ще улесни загубата на тегло. Разберете повече!

Как точно действа диетичният сок?

Както морковите, така и портокалите снабдяват тялото с голямо количество антиоксиданти, които стимулират изхвърлянето на токсините, виновни за натрупването на мазнини в организма. За да се убедите в ползите от този сок за вашата диета, трябва да видите какви са свойствата на двата плода.

Ползи от морковите при отслабване

Ползи от морковения сок

Морковите са една от най-важните храни за сваляне на килограми, тъй като са естествен източник на фибри. От своя страна те допринасят за доброто храносмилане и изхвърляне на ненужни вещества и подпомагат по-доброто функциониране на организма. Морковите са изключително засищащи и предпазват от прием на допълнителни калории между отделните хранения.

Те стимулират детоксикацията, активират храносмилателните ензими и подобряват възможността на организма да изхвърля отпадъчните вещества. Освен това са отличен диуретик, който подпомага бъбреците в процеса по изхвърляне на излишните течности чрез урината. 

Морковите са богати на витамини и минерали, имат малко мазнини и калории и много вода в състава си. Те с от храните с термогенични свойства – подобряват способността на тялото да гори калории и да отслабва по-лесно. Ако всичко това не ви е достатъчно, имайте предвид и техния нисък гликемичен индекс и високо съдържание на бета-каротин, витамин А и калий.

Ползи от портокалите при отслабване

Ползи от портокаловия сок

Този вкусен плод е на почит от години, поради факта, че е един от най-добрите източници на витамин C, който стимулира имунната система и предпазва от различни заболявания. Друг интересен факт е, че портокалите съдържат важни антиоксиданти, които допринасят за регенерацията на клетките, влияят благоприятно при сърдечно-съдови болести и допринасят за здравия вид на кожата.

За да ви илюстрираме как тези плодове стимулират здравословната загуба на килограми, трябва да отбележим факта, че те подобряват храносмилането, премахват токсините от организма и допринасят за гладкото функциониране на черния дроб. Портокалите съдържат киселини, антиоксиданти и фибри, които ускоряват метаболизма и горенето на калории, и съответно спомагат загубата на тегло. 

Как да си направите сока от морков и портокал за отслабване?

След като вече знаете всички ползи на диетичния сок, е време да видите колко лесно се приготвя и да започнете да се възползвате от неговите свойства.

Съставки

Съставки на този сок за отслабване
 • 2 портокала
 • 2 моркова
 • 1 чаша вода (200 мл)
 • 1 връзка магданоз

Приготовление

Приготовление на сок от моркови, портокал и магданоз
 • Стъпка 1. Отделете стъблата на магданоза от листата.
 • Стъпка 2. Нарежете морковите.
 • Стъпка 3. Нарежете портокалите наполовина.
 • Стъпка 4. Изстискайте сока на портокала.
Сок от морков и магданоз
 • Стъпка 5. Сложете морковите и магданоза в блендер.
 • Стъпка 6. Добавете водата и портокаловия сок.
 • Стъпка 7. Пуснете за няколко минути, докато се разбие добре.
 • Стъпка 8. Сервирайте го пресен с няколко кубчета лед.

Запомнете!

Сокът подпомага свалянето на килограми, но не е магическа напитка, която ще стопи излишните килограми за нула време. Добавянето му към диетичното ви хранене ще повиши метаболизма на тялото и ще ви помогне за горенето на повече калории. Най-добре е да го консумирате на гладно, за да увеличите положителните ефекти върху тялото.

При никакви обстоятелства не ползвайте този сок като заместител на основните ви хранения през деня. Запомнете, че целта му е да го консумирате като допълнение в хранителния ви режим.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
 • Pons, E., Alquézar, B., Rodríguez, A., Martorell, P., Genovés, S., Ramón, D., … Peña, L. (2014). Metabolic engineering of β-carotene in orange fruit increases its in vivo antioxidant properties. Plant Biotechnology Journal. https://doi.org/10.1111/pbi.12112
 • Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
 • Charles, D. J. (2012). Parsley. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.430

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.