Сок от морков, портокал и магданоз за отслабване
Пресният сок набира все по-голяма популярност, защото помага за здравословната загуба на килограми, без да е нужно да умирате от глад. Характеризира се с ниско съдържание на калории и ви снабдява с важни витамини, минерали, антиоксиданти и други ключови съставки, които подпомагат диетата за отслабване.
Днес искаме да ви споделим една вкусна рецепта за сок от морков и портокал, с който ще ускорите свалянето на килограми. Комбинацията от тези два продукта образуват мощна прочистваща напитка, която ще подобри цялостното ви състояние и ще улесни загубата на тегло. Разберете повече!
Как точно действа диетичният сок?
Както морковите, така и портокалите снабдяват тялото с голямо количество антиоксиданти, които стимулират изхвърлянето на токсините, виновни за натрупването на мазнини в организма. За да се убедите в ползите от този сок за вашата диета, трябва да видите какви са свойствата на двата плода.
Ползи от морковите при отслабване
Морковите са една от най-важните храни за сваляне на килограми, тъй като са естествен източник на фибри. От своя страна те допринасят за доброто храносмилане и изхвърляне на ненужни вещества и подпомагат по-доброто функциониране на организма. Морковите са изключително засищащи и предпазват от прием на допълнителни калории между отделните хранения.
Те стимулират детоксикацията, активират храносмилателните ензими и подобряват възможността на организма да изхвърля отпадъчните вещества. Освен това са отличен диуретик, който подпомага бъбреците в процеса по изхвърляне на излишните течности чрез урината.
Морковите са богати на витамини и минерали, имат малко мазнини и калории и много вода в състава си. Те с от храните с термогенични свойства – подобряват способността на тялото да гори калории и да отслабва по-лесно. Ако всичко това не ви е достатъчно, имайте предвид и техния нисък гликемичен индекс и високо съдържание на бета-каротин, витамин А и калий.
Ползи от портокалите при отслабване
Този вкусен плод е на почит от години, поради факта, че е един от най-добрите източници на витамин C, който стимулира имунната система и предпазва от различни заболявания. Друг интересен факт е, че портокалите съдържат важни антиоксиданти, които допринасят за регенерацията на клетките, влияят благоприятно при сърдечно-съдови болести и допринасят за здравия вид на кожата.
За да ви илюстрираме как тези плодове стимулират здравословната загуба на килограми, трябва да отбележим факта, че те подобряват храносмилането, премахват токсините от организма и допринасят за гладкото функциониране на черния дроб. Портокалите съдържат киселини, антиоксиданти и фибри, които ускоряват метаболизма и горенето на калории, и съответно спомагат загубата на тегло.
Прочетете и: Многобройните ползи от портокаловите кори
Как да си направите сока от морков и портокал за отслабване?
След като вече знаете всички ползи на диетичния сок, е време да видите колко лесно се приготвя и да започнете да се възползвате от неговите свойства.
Съставки
- 2 портокала
- 2 моркова
- 1 чаша вода (200 мл)
- 1 връзка магданоз
Приготовление
- Стъпка 1. Отделете стъблата на магданоза от листата.
- Стъпка 2. Нарежете морковите.
- Стъпка 3. Нарежете портокалите наполовина.
- Стъпка 4. Изстискайте сока на портокала.
- Стъпка 5. Сложете морковите и магданоза в блендер.
- Стъпка 6. Добавете водата и портокаловия сок.
- Стъпка 7. Пуснете за няколко минути, докато се разбие добре.
- Стъпка 8. Сервирайте го пресен с няколко кубчета лед.
Запомнете!
Сокът подпомага свалянето на килограми, но не е магическа напитка, която ще стопи излишните килограми за нула време. Добавянето му към диетичното ви хранене ще повиши метаболизма на тялото и ще ви помогне за горенето на повече калории. Най-добре е да го консумирате на гладно, за да увеличите положителните ефекти върху тялото.
При никакви обстоятелства не ползвайте този сок като заместител на основните ви хранения през деня. Запомнете, че целта му е да го консумирате като допълнение в хранителния ви режим.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
- Pons, E., Alquézar, B., Rodríguez, A., Martorell, P., Genovés, S., Ramón, D., … Peña, L. (2014). Metabolic engineering of β-carotene in orange fruit increases its in vivo antioxidant properties. Plant Biotechnology Journal. https://doi.org/10.1111/pbi.12112
- Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
- Charles, D. J. (2012). Parsley. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.430