Шест начина да се свържете с половинката си

За да се свържете отново с половинката си след скандал, е необходимо желание и добро отношение. Не трябва да се чувствате, сякаш сте изгубили битката, защото в действителност давате нов шанс на връзката си.
Шест начина да се свържете с половинката си

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 25 август, 2022

Не е тайна, че във връзките има добри и лоши дни. Някои двойки не знаят как да се справят със ситуацията след скандал. Искате ли да откриете начини да се свържете отново с половинката си?

Ако поднесете извинение, за да покажете любовта си, без значение чия е вината за караницата, ще можете да се свържете отново с партньора си. Ето някои трикове за предприемане на първата крачка към сдобряването.

Как да се свържете с половинката си

Скандал с половинката

Свързването с половинката ви ще ви позволи да съживите и да подобрите връзката си.

1. Не се дистанцирайте от него

След скандал с половинката, когато сте много ядосани, обичайното нещо за всеки човек е да се отдели от другия, да отиде в другата стая или да излезе от дома, тряскайки вратата, за да си проясни мислите.

Докато се дистанцирате физически един от друг и размишлявате върху нещата, ситуацията в действителност се усложнява и се влошава.

Макар и в този момент на гняв да нямате желание за това, трябва да се опитате да направите крачка към партньора си и да бъдете до него физически, за да може да се свържете отново.

Ако погледнете половинката си в очите, хванете ръката му, докоснете косата му и го прегърнете, ще активирате положителните емоции помежду си. Така ще го накарате да сниши тона си и ситуацията ще бъде по-малко напрегната.

Ако скандалът е бил доста сериозен и сте останали за известно време отделени един от друг, трябва да се приближите до партньора си възможно най-скоро след това.

2. Контролирайте езика на тялото си

Независимо какво сте казали, за да успокоите положението след голям скандал, тялото ви може да показва признаци на раздразнение, които могат да попречат на половинката ви да реагира положително.

По тази причина е важно да установите и контролирате някои свои жестове, които поставят бариера помежду ви:

  • Стиснати юмруци
  • Кръстосани ръце
  • Намръщено лице
  • Наведена глава

Вместо да се държите така, се отпуснете и погледнете половинката си право в очите. Ако можете, усмихнете се, за да го поканите индиректно да ви приближи, без да се страхува, че ще бъде отхвърлен или че ще възникне нов спор.

3. Подходете с чувство за хумор

Чувство за хумор

За да успокоите напрегнатата атмосфера при караница с партньора ви, е важно да имате и малко чувство за хумор. Трябва обаче да го направите с мярка и да се опитате да не бъдете саркастични или докачливи. По този начин няма да се получат недоразумения.

Ако има нещо, което и мъжете, и жените харесват, е доброто, забавно и закачливо чувство за хумор в партньора. Може да кажете смешен виц или да гледате заедно забавен филм. След това постепенно ще се почувствате по-спокойни.

4. Простете на половинката си

Ако искате да възстановите отношенията си и да се свържете истински с половинката си, тогава способността ви да прощавате е най-подходящото нещо, което може да направите. За да може прошката ви наистина да подейства, трябва да простите от сърце.

Прошката е благороден жест, който ще проправи пътя за новото начало между вас и партньора ви. Ще отвори пътя и към приемането, което ще ви позволи да разпознаете собствените си недостатъци и да ги обмислите, за да не правите отново същите грешки.

Да прощавате не означава, че трябва да се чувствате победени или че партньорът ви е прав, а вие не сте. Да бъдете в състояние да простите значи да дадете нов шанс на съвместния ви живот, за да може да продължите напред, имайки си пълно доверие.

5. Бъдете любвеобилни към половинката си

Напрежението и дискомфортът, съпътстващи скандалите в една двойка, могат да доведат до дистанция между партньорите. За да се свържете с половинката си, трябва да поемете инициативата за сближаването ви.

Сега не е време да бъдете горделиви. Използвайте целувките, ласките и прегръдките като свои сантиментални оръжия. Този момент на любов помежду ви, когато сте в обятията на половинката си след караница, действа много успокояващо и помага да преглътнете раните си.

Освен това трябва да кажете на глас какво чувствате. Лесно е да кажете “обичам те”, “не искам да се караме” или “искам да бъдем щастливи”, за да предотвратите по-нататъшни конфликти.

6. Правете секс 

Всички сме чували за секса за сдобряване. Макар че не е добре да се карате, само за да правите по-добър секс, това е отлична възможност да се свържете с половинката си.

Безспорно е, че най-добрият начин за сдобряване обикновено е правенето на секс. Това се дължи на факта, че тази дейност освобождава ендорфини и елиминира стреса.

Добре е да опитате да разговаряте с партньора си след секс. Може изведнъж да разберете, че проблемите ви не са толкова сериозни, колкото сте си мислили преди това.

Караниците са нещо напълно нормално. Те са резултат от различията между двама души. Важното е как се държите един с друг, след като се сдобрите. Любовта е в основата на връзката, но всеки от двамата трябва да се постарае да даде по нещо от себе си. По този начин ще помогнете на връзката си да не се разпадне заради рутината, ежедневните различия помежду ви или проблемите, които могат да възникнат.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.