6 навика на щастливите двойки

Щастливите двойки знаят как да приемат различните етапи във връзката си и разбират, че всеки човек се нуждае от собствено пространство, дори и да живеят заедно
6 навика на щастливите двойки

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 25 август, 2022

Споделената любов изисква много работа. Щастливите двойки не просто се забавляват заедно. Всяка връзка изисква създаването на определени навици, оказващи положително въздействие и върху двамата партньори.

Това означава, че трябва да полагате ежедневни усилия, докато тези навици се превърнат в нещо естествено. Една от основателните причини за това е, че с напредването на възрастта става все по-трудно да поддържате балансирани нивата на допамина.

Това означава, че невинаги ще сте щастливи във връзката си. Добрата новина е, че има определени навици, които можете да развиете, за да съхраните любовта си и връзката си.

1.Щастливите двойки изграждат здраво приятелство

Щастливите двойки са истински приятели.
Щастливите двойки се състоят от двама влюбени, които са и най-добри приятели. Това е важно, защото може би няма да се чувствате комфортно да споделяте всичко с партньора си.

Въпреки това, ако започнете да изграждате приятелска връзка, в която можете да говорите свободно, все едно партньорът ви е най-близкият ви приятел и си имате пълно доверие, то между вас ще се установи дълбока връзка.

С течение на времето романтичната и сексуална връзка може да избледнее, превръщайки си в рутина. Приятелството може да бъде основа за нещо повече от романтика и секс.

Това е една от тайните за успеха на щастливите двойки. Освен това, когато излизате с човек, който е и най-добрият ви приятел, ще се чувствате по-комфортно, спокойно и ще се забавлявате.

Не забравяйте да прочетете: 5 съвета как да съхраните връзката си

2.Приемат странностите на другия

Друг здравословен навик на щастливите двойки е способността да приемат странностите на другия. Ако човекът до вас ви обича въпреки всичките ви особености, то вероятността да се забавлявате и да си прекарвате времето чудесно е по-голяма.

Мислете за това по следния начин: ако партньорът ви не приема и толерира странните ви навици, то няма как да бъдете заедно в бъдеще. Трябва да се „радвате“ на странностите на другия, защото са част от живота ви и са нещо уникално и присъщо само на този човек.

Тези качества са дар, който прави дните ви забавни и уникални.

Затова е изключително важно да бъдете разумни и честни. Ако има нещо, което наистина не харесвате в другия човек и усещате, че вече не сте толкова толерантни колкото сте били, е добре да премислите дали искате да бъдете заедно с този човек.

Запомнете, че любовта е безусловно приемане, без да очаквате някакви промени.

3.Правят планове заедно

Щастливите двойки правят планове за бъдещето.
Щастливите с връзката си двойки знаят и съзнателно прекарват времето си заедно. Понякога това може да е лесно – събуждате се и просто организирате деня си.

Няма нищо лошо в това да правите големи планове за бъдещето или просто за една купонджийска нощ навън. Не забравяйте, че това изисква определена организация и зачитане на желанията на другия човек, така че и двамата да се забавлявате заедно.

Животът ви може да е много напрегнат, но винаги трябва да отделяте време за връзката си и партньора си. Може да планирате нещо по-лесно или по-сложно за осъществяване, но то винаги трябва да носи забавления и на двамата.

4.Знаят кога да се оттеглят в „битките“

Без значение колко много може да се забавлявате заедно, между вас винаги ще се появяват и  конфликти. Целта е да не избягвате тези сътресения – защото това е невъзможно – а да се научите кога да се оттегляте, когато това е необходимо.

Щастливите двойки знаят, че решаването на даден проблем е по-важно от това да държат на гордостта си или да отказват да се извинят. Здравите двойки умеят да се борят, да се извиняват и да възстановяват „щетите“, които са си причинили.

Противопоставянето не е забавно, но не е и краят на света и не трябва да го възприемате по този начин. Оставете битките ви да заемат полагащото им се място: в миналото ви.

5.Забавлявайте се с други хора

Въпреки че се забавлявате страхотно заедно, понякога се нуждаете от почивка. Това не е нещо лошо – напротив. Активният социален живот ви дава повече неща, върху които да размишлявате и които да споделяте.

Не е често и реалистично да очаквате, че ще се забавлявате само с партньора си. И двамата се нуждаете от време, което да споделяте със семейството и приятелите си.

Важно е да прекарвате време и с други хора. Добра идея са двойните срещи и вечери.

Ако отидете на скучно парти ще видите, че ще си прекарате по-добре заедно

6.Те са предани един към друг

Щастливите двойки са предани един към друг.
Това е жизненоважен навик за щастливите двойки. Показването на любовта чрез целувки, като се държите за ръка или правите секс е нещо толкова лесно, но и толкова значещо едновременно.

Няма значение от колко време сте заедно: привързаността ви един към друг не трябва да изчезва. Тези малки жестове ви напомнят колко сте важни за другия човек и ще ви изпълнят с радост и мечти.

Щастливите двойки се състоят от две удовлетворени личности. Които знаят как да прекарват времето си заедно и да се забавляват, сами или с други хора и се чувстват свободни да споделят желанията и нуждите си.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.