Шейк от червено цвекло и магданоз против разширени вени

Сред всички храни, които можете да приемате ежедневно, тези две трябва да включите в менюто си още днес!
Шейк от червено цвекло и магданоз против разширени вени
Abel Verdejo

Написано и проверено от физиотерапевт Abel Verdejo.

Последна актуализация: 28 януари, 2019

Всички знаем, че няма чудодеен лек против разширени вени Въпреки това, можете да предотвратите появата на това заболяване, както и на дълбока венозна тромбоза, като се храните здравословно и правите упражнения.

Ако разширените ви вени са в напреднал стадий, не се колебайте да посетите лекар, който да им направи обстоен преглед.

Шейкът от червено цвекло и магданоз, който ще ви предложим, е полезен за лечението на всички видове разширени вени – от паяковидни до дълбоки варикозни вени.

Полезното му действие е с доказан ефект.Този шейк подобрява кръвообращението в краката, както и венозното връщане. Ще ви разкажем повече за ползите му по-долу.

Червеното цвекло и магданозът против разширени вени

Разширените вени се появяват основно в следствие на комбинацията от генетичната ни предразположеност и начина на живот, който водим . Има много начини за справяне и предпазване от появата на разширени вени.

Ако, например, майки ви има или е страдала от разширени вени, не подценявайте този факт. Направете всичко необходимо, за да се предпазите от появата им.

Нещо толкова лесно като избягването на продължителното стоене на едно място и спазването на хранителен режим, богат на антиоксиданти, течности и пресни плодове и зеленчуци, ще ви помогне много.

Сред всички храни, които можете да приемате ежедневно, има две, които със сигурност трябва да включите в менюто си: червено цвекло и магданоз.

Можете лесно и бързо да се възползвате от полезното им действие. Например, като си направите натурален шейк от тези два продукта.

Червеното цвекло е ефикасно при разширени вени

Червеното цвекло се грижи за кръвоносните съдове

Ако усещате краката си уморени, натежали и подути с дни, този шейк от червено цвекло и магданоз ще ви помогне със сигурност.

 • Сокът от червено цвекло е богат на нитрати, подобряващи кръвообръщението.
 • Нитратите в червеното цвекло разтварят кръвоносните съдове и позволяват преминаването на по-голямо количество кислород, което понижава кръвното налягане. Това става благодарение на азотния оксид.
 • Освен това цвеклото съдържа беталаин, мощен антиоксидант с противовъзпалително действие, който изпълнява ролята на фунгицид и спомага детоксикирането на тялото.
 • Червеното цвекло се грижи за черния дроб, като подпомага основни процеси в организма, като пречистването на кръвта и синтеза на определени хормони.
 • Да не забравяме и магнезия в червеното цвекло, който също подобрява кръвообращението и спомага венозното връщане.

Магданозът: мощен източник на противовъзпалително действие

Магданозът съдържа две мощни съставки, които намаляват и лекуват разширените вени: лутеолин и витамин C .

 • Тези две съставки имат страхотно противовъзпалително действие, което намалява появата на тромбоза. Те облекчават оттока и тежестта в краката при редовно приемане.
 • Магданозът притежава великолепен “арсенал” от антиоксиданти за пречистване на организма и подобряване на кръвообръщението. Те спомагат и нормалното венозно връщане.
 • Не трябва да забравяме, че магданозът е богат на калий – основен минерал,  регулиращ кръвното налягане. Калият се бори с високото кръвно налагяне.

Как да си приготвите шейк от червено цвекло и магданоз

шейк от червено цвекло и магданоз

Съставки

 • 1 червено цвекло
 • 1 чаена лъжичка магданоз (5гр.)
 • лимонов сок (от половин лимон)
 • 1 чаша вода (200мл)

Указания

 • Изберете средно голямо червено цвекло, което не е много узряло. Най-добрият начин да се възползвате от великолепното полезно действие на цвеклото, е като го консумирате в суров вид. Измийте го, обелете го и го нарежете на четири парчета, за да можете лесно да го приготвите.
 • Измийте листата на магданозаВъпреки силният аромат и натрапчив вкус на магданоза, добавянето му към тази напитка е важно за намаляването на разширените вени.
 • Поставете четирите съставки в блендера.
 • Накрая, смесете всички съставки до получаването на хомогенен сок.

Препоръчваме ви да пиете този шейк сутрин, три пъти седмично. По този начин ще подобрите кръвообращението и имунитета си. Той ще ви помогне и да изпълнявате ежедневните си задачи с повече енергия.

Може да ви заинтересува ...
Средства за защита при разширени вени на краката
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Средства за защита при разширени вени на краката

Имате ли разширени вени на краката си? Ние имаме предвид тези малките кръвоносни съдове ,които се появяват върху кожата ви като са в лилав или черв...


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.