6 признака, че партньорът ви е правил секс, но не и с вас

Има начини да разберете дали вашият партньор е правил секс с някой друг. Това не е „шесто“ чувство, а по-скоро способността да се забелязват очевидни промени в поведението им, които е трудно да се скрият.
6 признака, че партньорът ви е правил секс, но не и с вас
Bernardo Peña

Прегледано и одобрено от психолог Bernardo Peña.

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 15 ноември, 2022

Чудите се дали партньорът ви е правил секс с някой друг? Е, няма магическа формула за откриване, освен ако не го направите в много очевидна ситуация. Въпреки това, има определени видове поведение, които могат да послужат като индикация за изневяра.

Вярно е, че те не важат във всички случаи, защото може да има други причини за съответната ситуация. Ако обаче няколко от тези признаци са наяве, това може да се дължи на факта, че вашият партньор е правил секс с някой друг.

Имайте предвид, че когато човек има любовник, както ежедневието, така и настроението му могат да се променят значително. И така, как да разберете?

Нека да разгледаме.

Признаци, че партньорът ви е правил секс, но не и с вас

Както вече посочихме, знаците, които ще споделим с вас по-долу, не означават непременно, че става въпрос за изневяра. Само комбинация от няколко или повече от тези признаци трябва да предизвика вашето подозрение.

1. Вашият партньор избягва физически контакт с вас

Партньорът ми ме кара да се чувствам зле, какво мога да направя?

Една от основите на всяка здравословна връзка е физическият контакт.

Така че, ако партньорът ви е спрял да ви гали, да ви съблазнява и да търси възможности за физически контакт с вас, това може да е защото нещо се случва. Често, когато човек е неверен, той или тя приема избягващо поведение. Това може да бъде причинено или от вина, или от удовлетворението от това да бъдеш с някой друг .

Въпреки това, има и други възможни причини за това поведение.

В други случаи тази динамика се променя. Защото нещо е нарушило доверието или има други проблеми,  появили се във вашите отношения. Понякога няма достатъчно вербална комуникация, за да се изрази недоволство и затова то се излага чрез това поведение.

2. Телесната му миризма е различна, когато партньорът ви е правил секс с някой друг

Различни проучвания показват, че миризмата има ключова роля в човешките взаимоотношения. Ако сте с партньора си от дълго време, вероятно можете да потвърдите, че той или тя има определена миризма. Която лесно можете да разпознаете.

Знаете какъв е ароматът на шампоана му или дали е използвала нов парфюм. Така че, когато миризмата на партньора ви се промени подозрително, може да подозирате, че тя или той са били с някой друг.

Когато изневярата е по-очевидна, можете да разпознаете миризмата на парфюма или одеколона на любовник. Всъщност, ако изневярата е била съвсем “прясна”, те дори може да имат онзи издайнически „сексуален“ аромат, който всички знаем как да разпознаем.

3. Вашият партньор е много уморен без обяснение

Ако партньорът ви винаги е твърде уморен, за да прави секс, това може да е знак, че нещо не е наред във връзката.

Леко объркващ знак, който може да сигнализира, че партньорът ви е правил секс с някой друг, е усещането за сънливост. В този случай казваме „объркващо“, защото понякога този симптом може да бъде продукт на тяхната работна рутина или безсъние.

Статия, озаглавена Половите хормони, засягат невротрансмитерите и оформят мозъка на възрастните жени по време на хормонални преходни периоди, обяснява, че след секс тялото освобождава невротрансмитери, които предизвикват състояние на сънливост, което е почти толкова приятно, колкото и самият секс.

Ето защо, ако партньорът ви внезапно е много уморен, това може да се дължи на това. Важно е обаче да се има предвид, че този симптом не трябва да се счита за доказателство сам по себе си.

4. Той не поддържа ерекцията си

Докато някои мъже са в състояние да задоволят в леглото както партньора, така и с любовницата си, други може да започнат да имат проблеми с ерекцията. Ако вашият човек се уморява всеки път, когато се опитате да го съблазните, или не получава ерекция, нещо не е наред.

Според уебсайта за еректилна дисфункция проблемите с еректилната дисфункция могат да бъдат свързани със стрес и различни заболявания като високо кръвно налягане, диабет и атеросклероза, наред с други. Но ако знаете, че това не е причината, може би партньорът ви оставя енергията си в друго легло.

Смятаме, че бихте искали да прочетете: Как да разпознаем Любовта на живота си

5. Партньорът ви се къпе в странно време

Мъж, който се къпе
Вашият партньор може да е правил секс с някой друг, ако забележите, че той се къпе в странно време.

Когато живеете с някого дълго време, знаете много добре навиците му. Поради това може да ви се стори много странно, ако тя или той внезапно си вземе душ в средата на деня или се стреми да „отпусне“ в банята, когато се прибере от работа.

Когато партньорът ви е правил секс с друг човек, той или той може да почувства тази „непреодолима“ нужда да отмие всякакви сигнални признаци. Ето защо ще се опита да се къпе толкова често, колкото е необходимо, дори ако обикновено не се къпе в това време.

6. Партньорът ви отказва да говори за това или се ядосва, ако споменете нещо

Как се държи партньорът ви, когато решите да изложите подозренията си?

Може би това е най-очевидният знак, че партньорът ви е правил секс с някой друг. В крайна сметка, ако тя или той няма какво да крие, тогава защо трябва да се ядосва, че питате?

Ако партньорът ви е правил секс с някой друг, той или тя ще избягва темата, ще търси извинения за отсъствията си или, ако всичко друго не успее, ще ви се ядоса „заради вашето недоверие“.

Какво да направите, ако партньорът ви е правил секс, но не и с вас?

Всяко от тези поведения може да бъде синоним на изневяра. Ако няма какво да крие, тя или той ще отдели време да ви изслуша и да разреши притесненията, които имате. Освен това партньорът ви ще се опита да ви докаже по всякакъв възможен начин, че това, което тя или той казва, е вярно.

Все още ли подозирате, че партньорът ви е правил секс, но не и с вас? Имайте смелостта да се изправите пред ситуацията и да разберете истината. Ако идентифицирате всички тези признаци на изневяра, нещо не е наред между вас.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.