Баща прави татуировка като белега от операция на рак на сина си

И му помага отново да започне да излиза и играе с приятелите си без да се срамува от него
Баща прави татуировка като белега от операция на рак на сина си

Последна актуализация: 22 февруари, 2019

Габриел Маршал е 8-годишно момче, което знае две неща много ясно: той има най-страхотния баща на света и дълъг живот пред себе си.

Той е смел, любимец на околните. И все пак ракът в мозъка е оставил дълбок белег върху главата, който е отнел част от духа и увереността в себе си.

Ако Габриел е често споменаван в новините напоследък в целия свят, това е поради една красива и окуражаваща причина. В много страни честват Деня на бащата. В такъв ден неговият баща, Джош Маршал , по искал да направи нещо специално.

Габриел носи голям белег върху главата (от операция на рак), от който се срамува. Напомнял му за неговата болест, която била почти отминала.

Тъй като белегът му пречел да се усмихва, баща му решава да си направи татуировка на същото място, със същия цвят – да наподоби същия белег. Да даде на сина си сила.

Нека да споделим тяхната история.

Пример за един баща, който обича сина си

Всички родители обичат децата си пред всичко друго. Може би няма по-страшен момент от получаването на диагноза за детето ти с тежко заболяване, като рак.

Статистиката показва, че степента на преживяемост за деца с рак на възраст между 4 и 18 години е 80 %.

Това е добра новина, но все пак борбата, страхът и болката да видиш детето си подложено на тежки процедури и интервенции, несъмнено са много трудни.

Габриел Маршал получава диагнозата миналата година и ударът е поразителен: той има рядка форма на рак на мозъка, известна като анапластичен астроцитом.

невероятната сила на връзката и любовта между баща и син

Това е злокачествен тумор на централната нервна система, който обикновено се появява при възрастни мъже.

Въпреки че прогнозата не е добра, оцеляване при децата е по-голямо. Това дава надежда на семейство на Габриел, което  не губи нито един ден.

Рак в 8-годишно дете

Когато едно дете е с диагноза болест от тази величина, то все още не е напълно наясно какво означава това.

Животът му драстично ще се промени и ежедневни дейности, като училище, приятели, игри и домашна работа, ще бъдат прекъсвани с болнични престои, лечения, игли и страх.

Едно от най-трудните неща, които то трябва да приеме е физическа та промяна.

Химиотерапията кара пациентите не само да губят косата. Лицето им се подува, започват да губят тегло, техните изражения се променят,  умората е постоянен спътник на всеки пациент с рак.

Габриел оцелява след прецизна операция, в която онколозите отстраняват голяма част от тумора. Това е сложна интервенция, неелиминираща напълно всички увреждания, причинени от астроцитома.

Въпреки това – диагнозата е добра. Болестта вече е стабилизирана и не е активна. Това е нещо положително, за което семейството здраво се вкопчва.

баща и син в борбата срещу рака

Постоянният проблем е, че Габриел е загубил своята увереност в себе си. Всеки път, когато се поглежда в огледалото, всичко, което вижда е белега от операцията.

Огромният, възпален белег извит над и около ухото като стрела, го насочва отново  към болестта.

Той е загубил мечтите си,  отказва да излезе от дома, да се върне в училище, да играе в парка … всичко, което вижда, е този белег.

Татуировка с формата на белег от операция

Джош Маршал е бащата на Габриел. Той е 28-годишен оптимист и смел човек, който не е оставил детето си дори и за миг през цялото време. Животът понякога може да бъде много несправедлив. Въпреки това, той знае, че най-важното нещо, което трябва да направи, е да бъде силен и поддържа надеждата.

Препоръчваме ви да прочетете и: 5 реакции на силно чувствителните хора

Ето защо беше ясно, че след като лекарите са си свършили работата, като са премахнали тумора от мозъка на детето, сега е време да “излекува емоциите му”. Трябва да възстанови неговата увереност, енергия и оптимизъм.

невероятна история за любовта между баща и син

Денят на бащата позволява на Джош да направи на сина си страхотна изненада: той обръсва главата си и прави татуировка, която изглежда точно като белега от операцията на Габриел. Сега “те са еднакви“.

От тогава малкото момче започва да излиза навън отново с нови сили.

Той вече не се срамува, защото баща му е с него, за да покаже на света техните белези. Заедно те са по-силни хора, които са в състояние да се изправят пред всичко.

От наша страна искаме да пожелаем на малкия Габриел много късмет в света, който е стабилен вече 9 месеца.

 


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.