Татуисти възраждат женствеността на преборили рака на гърдата

За да повдигнат самочувствието на преборили рака на гърдата, татуисти предлагат да татуират зърна и ареоли на всяка жена, която поиска това, безплатно.
Татуисти възраждат женствеността на преборили рака на гърдата

Последна актуализация: 01 март, 2019

Според данните на Световната здравна организация, всяка година се диагностицират нови 1.38 милиона случая на рак на гърдата.

Въпреки това смъртността при тази болест намалява. Ранното й откриване в съчетание с иновативните начини на лечение постепенно увеличават продължителността на живота на жените с тази диагноза.

Планирана или извършена по спешност, мастектомията променя тялото на тези жени и ги наранява дълбоко. Както знаете, ракът на гърдата оставя дълготрайни физически, емоционални и психологически травми.

Губенето на гърдата или преживяването на мастектомия, при която са отстранени зърното или ареолата на гърдата, се посрещат трудно от болните.

Движения като “Татуисти за рака на гърдата” предлагат на тези смели жени възможност да възродят женствеността си

Вижте как.

Възстановяване на самочувствието ви на жена с помощта на специална татуировка

Една малка татуировка може да помогне в такива специални случаи като рака на гърдата.

Много хора не харесват татуировките и идеята да имат нещо нарисувано върху кожата си за цял живот.

Независимо дали сте фен на татусите, тези истории разкриват как една малка татуировка може да помогне в такива специални случаи като рака на гърдата.

Стефани М. наскоро се е преборила с рака на гърдата. След направената мастектомия тя отказва реконструкция на гърдата.

Реконструкцията на гърдата е сложна операция, при която често зърната не са еднакви.

В последните години широко се използва техника известна като “колорация.” Тя прилича на правенето на татуировки, но за съжаление се използва в много малко болници и медицински клиники. Друг важен фактор: не е постоянна.

Преди няколко години Йеро Веласко, татуист от Коладо Вилалба (Мадрид, Испания) лансира нов проект в социалните мрежи, предлагащ възможност за татуиране на “зърна” върху гърдите на нуждаещите се жени, безплатно.

Благодарение на тази инициатива Стефани М. има отново гърди. Тя разказва как през миналото лято, докато са били на плажа, дъщеря й казала: “Мамо, банският ти падна, покрий се, защото хората ще видят гърдите ти!”

За вас това може да е нещо обикновено, но тези думи я правят безкрайно щастлива. Усмихвайки се, тя казва: “Отново си имам гърди.”

Истинска специална татуировка

 “Татуисти за рака на гърдата” предлагат възможност да възродят женствеността.

Пациентките с рак, претърпели мастектомия знаят, че това не е просто татуировка. Зърното и ареолата са важни за женствеността.

Няма значение, че хората, които ги виждат са най-вече самата жена и партньора й.

Това е деликатна и чувствителна зона на женското тяло. Загубата й в резултат на отстраняване на едната или двете гърди е нещо изключително травмиращо.

  • Татиустът Йеро Сориано знае това много добре. Той използва комбинация от цветове, оранжеви и кафяви, за да наподоби текстурата на ареолата и зърното и да възстанови така необходимото и заслужено самочувствие на тези жени.
  • Необходимо е да отбележим, че реконструкцията на гърдата дава на жените нова плът, която далеч не прилича на естествения бюст.

Формата на новите гърди изглежда добре под дрехите, но липсва нещо.

Липсата на зърно води до понижаване на самочувствието при много жени (не при всички, защото всеки възприема ситуацията по различен начин).

Хирурзи и татуисти за реконструкция на гърдата

Реконструкцията на гърдата дава на жените нова плът

Необходими са огромни усилия. За да се възстановят напълно тези жени е необходима помощта на хирурзи и татуисти за оформянето на перфектния бюст.

Докато татуистът върши деликатната си работа е невъзможно да не попита и да не се впечатли от личната история на всяка една от тези жени. Преборилите рака дават надежда.

Както той обяснява, този вид татуировки обикновено се правят в частна клиника. Често струват между 300 и 400 евро, което е непосилно за тях.

Не можем да говорим за такива цени, ако вземем в предвид ситуацията на тези жени. Много от тях вече са направили достатъчно разходи за други неща, като перуки например, за да се почувстват по-добре.

По този начин жените искат да възстановят достойнството си. Загубата на косата и гърдите отнема женската им същност.

Те винаги ще са красиви в очите ни.

Личният живот на всяка една от тези жени е уникален и изключителен. Някои страдат повече от другите от опустошителните последици от рака.

Затова идеите пълни със загриженост, като тази на този татуист, ни изпълват с уважение и щастие.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.