Седем често срещани грешки, които мъжете правят по време на секс

Истинският секс не е това, което виждате в порно филмите. В реалния живот всеки има различни нужди и предпочитания. В тази статия ще ви покажем седемте най-често срещани грешки, които мъжете правят по време на секс.
Седем често срещани грешки, които мъжете правят по време на секс

Написано от Virginia Martínez

Последна актуализация: 25 август, 2022

Когато става въпрос за секс, всеки човек обича различни неща. По тази причина, ако в двойката няма добра комуникация, при партньорите може да липсва задоволителен сексуален живот. Освен това дезинформацията и погрешните схващания може да накарат много от мъжете да правят грешки по време на секс. В тази статия ще ви представим кои са най-често срещаните грешки при секс и как да ги избегнете.

Седем грешки, които мъжете правят по време на секс

1. Вярват, че всички жени харесват едни и същи неща

Искаме да започнем с това, че всеки човек е различен, когато става въпрос за секс. Поради тази причина една от основните грешки е схващането, че има определени неща, които всички жени харесват.

Това не е вярно. Въпреки митовете и легендите, някои жени харесват някои неща, които другите жени не харесват. Толкова е просто. За да избегнете тази грешка, общувайте с партньора си, за да се опознаете и да разберете какво харесва и какво му носи удоволствие.

За много от хората действа възбуждащо да ги питате какво им допада в секса и как да ги задоволите по-добре.

2. Не стимулират правилно клитора

Стимулиране на клитора

Клиторът е полов орган, в който се крие ключът към женския оргазъм. По тази причина една от най-честите грешки е да не стимулирате клитора по време на полов акт.

Клиторът обаче е изключително чувствителен орган, който трябва да се стимулира много внимателно.

В крайна сметка не е достатъчно просто да стимулирате клитора… Трябва да го направите добре. Не бива да забравяте, че този орган има хиляди нервни окончания и твърде грубият допир може да предизвика болка.

3. Вярват, че всичко трябва да бъде както в порно филмите

За съжаление, когато става дума за порното, сексът не е показан, както е в действителност. Това не е реалността. Затова не бива да го смятате за достоверен пример за това какъв трябва да бъде сексът.

В порното обикновено се показват сцени и представи за половия акт, насочени основно към мъжкото въображение и удовлетворение, което е и причината много жени да не харесват порното.

Ето защо, една от най-често срещаните грешки е да се мисли, че сексът в порното е идеален или пък нормален. Затова трябва да говорите с партньора си и да решите заедно дали да изпробвате определени сцени или пози. Само с помощта на добрата комуникация и двамата ще се насладите на задоволително сексуално изживяване.

4. Избързване: една от най-честите грешки, които мъжете правят по време на секс

Любовна игра

Любовната игра помага на жените да се овлажнят и възбужда и двамата партньори.

От най-често срещаните мъжки грешки при секс, това вероятно е най-известната. В действителност много мъже си мислят, че целта на секса е проникване и оргазъм.

Въпреки това, за да бъде сексуалният контакт напълно удовлетворяващ, любовната игра, включваща еротични масажи, целувки, прегръдки и ласки, е също толкова важна, колкото и самия оргазъм.

По тази причина не бива да избързвате. Вместо това отделете малко време за любовна игра. Също така отворете съзнанието си и ще забележите, че тези дейности могат да донесат също толкова (ако не и повече) удоволствие от самия акт на проникване.

5. Не обръщат достатъчно внимание на времето след секс

Точно както любовната игра, моментите след секс са също изключително важни. Ако се държите студено или дистанцирано след секс, това може да доведе до негативни последици и да повлияе на удовлетвореността на жената.

Затова е важно двойката да поддържа настроението и да продължи с целувките, прегръдките и ласките след самия секс. Това означава да поддържат привързаността и любовното си настроение.

6. Задават въпроса: “Свърши ли?”

Женски оргазъм

Въпреки че оргазмът е важна част от връзката, той все пак не е единственото значимо нещо.

Получаването на оргазъм е различно за жените. Но независимо от това, сексът е нещо повече от оргазъм и предлага и други, еднакво задоволяващи удоволствия. В действителност това, че в сексуалната връзка липсват оргазми, не означава, че тя е неуспешна.

Ето защо, задаването на въпроса “свърши ли” може да накара жената да се почувства неудобно и да я провокира да излъже, за да накара партньора си да се почувства добре. Освен това мъжете, задаващи този въпрос, показват своята неувереност.

7. Удължават половия акт, мислейки че колкото по-дълго трае, толкова по-добър е сексът

Удължаването на половия акт е друга огромна грешка по време на секс. В секса не е важно количеството, а качеството. Всъщност, според проучванията, добрият полов акт трябва да трае между 7 и 13 минути.

От друга страна, сексът може да бъде и твърде кратък, ако продължи по-малко от две минути, или пък твърде дълъг, ако трае между 15 и 30 минути.

При всички случаи сношението трябва да продължи толкова, колкото двойката иска. И двамата трябва да се чувстват удовлетворени и да му се наслаждават, независимо колко продължава.

Сега знаете кои са седемте най-чести грешки, които мъжете правят по време на секс. Вярвате или не, те са изключително често срещани и е твърде вероятно и вие да ги правите, ако сте мъже. Това обаче не е по ваша вина, а ключът е да се научите как да ги промените.

Най-важното е да не забравяте, че всеки човек е различен, със собствени предпочитания и нужди. Ето защо, добрата комуникация ще гарантира, че партньорът ви знае какво харесвате и какво ви кара да се чувствате добре.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.