5 причини, поради които сексът може да не ви задоволява

Партньорът ви изглежда щастлив и задоволен, но вашите преживявания не съвпадат с неговите? Звучи ли ви познато? Научете за петте възможни причини, поради които сексът може да не ви задоволява в тази статия!
5 причини, поради които сексът може да не ви задоволява

Написано от Ángela Aragón

Последна актуализация: 25 август, 2022

Искате ли да научите причините, поради които сексът не ви задоволява?

Току-що сте правили секс. Партньорът ви е изморен и лежи до вас, изглеждайки задоволен. Всичко е минало според плана – и двамата сте направили всичко необходимо, за да се задоволите един друг.

Въпреки това, човекът до вас е достигнал до екстаз, но вашите преживявания се различават коренно от неговите. Не сте се насладили на секса, но защо?

Истината е, че няма конкретен отговор на този въпрос. Сексът не е еднакъв за всички. Не всички търсим в него едно и също.

Все пак, ако искате да му се наслаждавате, трябва да спазите най-малко две изисквания, освен желанието разбира се: да познавате тялото си добре, както и да имате вяра един друг.

Във филми като “Кики, любов за любов”, гъвкавостта на човешката сексуалност е представена по един непринуден начин. Същевременно, показва как комуникацията е най-лесният начин за разрешаване на проблемите.

Сексът може да ви каже какво се случва извън спалнята

Сексът и значението му

Сексът е езикът, който използваме за да разкажем за всичко, което не можем да изречем. Няма как да използваме думи за да се изразим.

Затова понякога правим грешката да мислим за спалнята като за място, различно от останалата част от връзката. Това е грешно! Тази грешка се наблюдава както при здравите, така и при временните връзки.

Ето защо ви съветваме да обмислите следните причини, поради които сексът може би не ви задоволява:

1. Липса на увереност

Помислете за връзка, в която единият партньор е нетолерантен, като същевременно другият се страхува да не изглежда зле в очите на другия.

В такъв тип неравнопоставени взаимоотношения, предложението за промяна на плановете за събота вечер може да се превърне в източник на стрес. Същото може да се получи ако този човек предложи каквато и да е друга промяна.

Този тип липса на увереност може да доведе до проблеми в спалнята.

2. Ниско самочувствие

Друго много важно нещо е да притежавате разумно самочувствие, за да можете да изразите себе си и това, което желаете. Когато самочувствието на някой е ниско, той обвинява себе си за незадоволителния секс.

В допълнение на това, той едва ли притежава достатъчно увереност, за да обясни положението си подобаващо.

Ако сте един от тези хора трябва да се запишете на терапия или да научите трикове, благодарение на които да подобрите мирогледа за себе си. Време е да бъдете честни с партньора си, за да можете да си помогнете в този процес.

3. Партньорът ви е егоист

Сексът може да не е задоволителен, ако партньорът ви е егоист

Много хора смятат секса за начин за самозадоволяване и забравят за удоволствието на другия човек.

Например, ако обичат грубия секс, те ще правят така, че да угаждат само на себе си, без да ги е грижа какво харесва партньора им. Така, ако вие харесвате по-нежен секс ще бъдете пренебрегнати.

Когато се намирате в подобно положение, опитайте се да грабнете юздите и се дръжте като сексуален гид за вашето тяло. Обикновено това е стимулиращо и вълнуващо.

Ако просто искате да оставите другия човек да поеме контрола и да забрави за нуждите ви, може би е време да се замислите за значението на връзката си.

4. Сексът е незадоволителен, защото е монотонен

Странно е, но това, че познавате изключително добре партньора си може да се превърне в проблем в леглото. Причината за това е, че сексът започва да става предсказуем.

Знаете откъде ще започне партньора ви, къде ще ви докосне, как ще го направи и т.н. При други обстоятелства това би било преимущество, но тук се превръща в недостатък.

Поради тази причина, най-доброто, което можете да направите е да изпробвате нови пози, игри, пособия като етерични масла и други. Най-общо казано, всичко, което допринася за елемента на изненадата е добре дошло.

Не гледайте на това като на нещо специално, а като на нагласа: любопитството е полезно при всички аспекти от живота, дори и в спалнята.

5. Предразсъдъците, които не ви позволяват да се насладите на секса

Сексът и удоволствието от него

Културата, религията и филмите ни учат кога и как да правим любов. Тези условности се загнездват в мозъците ни и не ни позволяват да получим наслада от секса, както и от други занимания така, както ни се полага.

Това може да не се случва на вас, а на вашия партньор, а може и да засяга и двама ви. Най-добре за вас е да се информирате добре. Мислете постоянно как да убедите себе си, че сексът е между двама души, които го практикуват, а не между вас и социалните убеждения.

Всички обстоятелства и разбирания важат единствено когато сексуалните партньори вярват в тях по собствена воля.

Сексът не е задоволителен когато комуникацията отсъства. Ако изпитвате липса на задоволеност в сексуалния си живот, може би е време да говорите с партньора си и да разрешите проблемите заедно.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.