Странните неща, които могат да ви се случат след секс

Когато правите секс за първи път не е необичайно да изпитвате различни усещания и проблеми след това. Но ако не отшумят постепенно трябва да посетите лекар.
Странните неща, които могат да ви се случат след секс

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 26 август, 2022

Сблъсквали ли сте с нещо странно след секс?

Преди да започнем да водим полов живот, повечето от нас се чудят и притесняват какво е усещането. Когато попитаме приятелите си те описват преживяването като вълшебно и нещо, през което всеки сам трябва да премине.

Описвайки го като вълшебно, никога не би ви хрумнало да си помислите, че би ви се случило нещо странно и болезнено след секс.

В някои филми цялото преживяване преди, по време и след него е представено в романтична светлина. Това, което няма да видите във филмите са различните ситуации, които могат да ви се случат след секс и които биха ви разтревожили първоначално.

Едно от нещата, които научаваме в този живот е, че не всичко след секс е толкова розово. Ето и част от нещата, които могат да ви се случат:

Парене и сърбеж при уриниране

парене след секс
След секс много жени изпитват парене и сърбеж по време на уриниране. Това е един от най-често срещаните въпроси по време на посещението ви при гинеколога.

Това е притеснение при жените, които наскоро са започнали да водят полов живот, защото те се тревожат, че това може да се дължи на предавана по полов път болест или друг сериозен проблем.

Не забравяйте, че женската анатомия включва влагалището и уретрата, разположени на няколко сантиметра едно от друго. Тази зона може да се възпали и от триенето на презерватива, самия пенис и дори използваните лубриканти.

Можете да очаквате лек сърбеж или парене при уриниране в продължение на няколко дена.

Този симптом е доста често срещан и може да трае от няколко часа до няколко дена. Може да се наложи да си направите изследване на урината, за да изключите евентуална инфекция.

Необходимост да посетите тоалетната

Много жени се срамуват да си признаят и говорят за това, но няма защо да се тревожите. Не сте единствената, която изпитва нужда да посети тоалетната по време на секс.

Знаете ли, че когато усетите нуждата да посетите тоалетната това се дължи на факта, че сте съвсем близо до едно от най-прекрасните усещания, които една жена може да изпита. Да, става въпрос за така желания оргазъм.

По време на проникването във влагалището пенисът стимулира G точката. Това води до усещането за необходимост от посещение на тоалетната. Понякога стимулирането е толкова силно, че след секс може да ви се наложи бързо да притичате до тоалетната.

Това усещане зависи и от позата по време на секс и как тя влияе на вътрешните усещания на жената.

Важно е достатъчно да вярвате на партньора си, за да общувате и да се доверявате един на друг, така че никой от вас двамата да не е изненадан от тези неща, които са напълно нормални.

Леко зацапване от кръв след секс

Средно 1 на всеки 10 жени изпитва леко вагинално кървене след секс
Средно 1 на всеки 10 жени изпитва леко вагинално кървене след секс. Обикновено то спира след един – два дена.

Всички знаем, че то се появява след като правим секс за първи път, но може да ви изненада и след това.

По-грубият секс, прекомерното триене и липсата на овлажняване са сред най-честите причини за това. Самото кървене не излага здравето ви на сериозен риск. Но има и други причини, които са опасни и изискват бърз преглед от лекар.

Това кървене идва от маточната шийка, долната част на матката, и е характерно за жените в детеродна възраст.

Дори маточната шийка да е напълно здрава, триенето по време на полов акт може леко да я раздразни.

Не трябва да се тревожите, ако кървенето е оскъдно, дори да е съпроводено с лека болка. Най-доброто решение е да си починете за малко или да внимавате по време на секс.

Трябва да се тревожите, ако кървенето не спре на следващия ден след като сте правили секс.

Болка в долната част на корема

Болката в долната част на корема е друго необичайно нещо, което може да ви изненада след секс. Този дискомфорт може да се дължи на много причини. Постоянната болка трябва да бъде лекувана от специалист.

Болката след секс не е симптом на заболяване. Не усещате дискомфорт по време на половия акт, защото всичко се случва много бързо.

След еякулацията се появява лек дискомфорт в областта на таза, който може да се дължи на притискането на дебелото черво от вибрациите на движенията ви.

По-голямото физическо натоварване може да доведе до напрежение в мускулите на таза. При възбуда, той се свива, а когато е изложен на действието на физически натиск – се появява и болка.

Болката може да се дължи и на увреждане на стените на влагалището от липсата на овлажняване по време на акта.

Прочетете и тази статия: 5 билки за повишаване на либидото

Странните първоначално неща след секс, стават нормални с течение на времето

Свикваме с необичайните неща, които ни се случват след секс
Опознавайки се сексуално, бавно започваме да свикваме с необичайните неща, които ни се случват след секс.

Вероятно сте забелязали, че понякога ви се случват, друг път – не. Ако ви липса късмет, можете да ги усещате всеки път.

Запомнете, че в някои случаи задръжките на жените могат да бъдат причината за тези симптоми. Това често се случва, когато жената не е напълно възбудена, като това се отразява и на овлажняването на влагалището й.

Ако ви е трудно да постигнете необходимото овлажняване, използвайте висококачествен лубрикант за целта.

Добрата новина е, че тези физиологични промени не са постоянни. Но ако ги наблюдавате за дълго при вас – посетете лекар.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.