Съвети за организиране на флаш сватба

Най-добре е да наемете професионален организатор за да организира вашата флаш сватба. Обаче, това също така можете да го свършите сами. Всичко, от което се нуждаете, е ясна представа за това, което искате и някои добри организационни умения.
Съвети за организиране на флаш сватба

Написано от Virginia Martínez

Последна актуализация: 26 август, 2022

Организирането на бърза сватба, известно като флаш сватба може да бъде трудно. Все пак, има толкова много неща, които трябва да имате предвид… и за толкова кратко време! Това ще звучи като твърде много стрес.

По принцип, главният въпрос е как да го организирате за толкова кратко време.

Днес ще ви разкажем как да продължите да планирате, без това да ви донесе безпокойство и стрес.

Флаш сватба

Така, решили сте да предприемете тази важна стъпка и искате да отпразнувате сватбата колкото се може по-бързо, защото бързате да сключите брак. Обаче, сте станали като нервна развалина когато започнете да мислите как ще издържите всичко това за толкова кратък период от време. Искате да сте идеални, все пак.

Успокойте се и поемете дълбоко въздух, защото нервите ви ще действат срещу вас. Всичко ще бъде чудесно, ако се успокоите и започнете да планирате само по една малка стъпка на време.

Ето няколко съвета.

Флаш сватба: място и дата

Флаш сватба: сватба на открито

Първото нещо, което трябва да уредите, е мястото и датата на вашата сватба. Опитайте се да разберете кое е най-подходящо за вашите нужди.

Има много причини защо една двойка би искала да сключи брак колкото се може по-скоро. Най-вероятно защото те ще се местят заедно в друга страна. Може би защото очакват бебе. Във всеки случай, имайте предвид, че колкото да искате да побързате, бюрокрацията би могла да ви забави.

Например, в някои места, списъците за изчакване както за гражданските, така и за религиозните сватби, са дълги веднъж щом подпишете. Това е доста вярно за големите градове и популярни места.

Поради тази причина първото нещо, което трябва да решите, е мястото на сватбата. Можете да започнете да го планирате в зависимост от датата, която сте избрали.

Флаш сватба: информирайте вашите гости

Веднъж щом имате датата и мястото, следващата стъпка е да съставите списък с гостите и да ги информирате за събитието колкото се може по-бързо.

Ако организацията е трудна за вас и вашия партньор, също ще е трудно и за тях. Те ще трябва да проверят графиците си, да направят промени и да се организират за готовност да посетят вашето събитие.

Така че, колкото по-рано ги информирате, по-добре. Имайте предвид, че ще имате повече посещаемост, ако изпратите бележка тип запишете датата.

И отново, не го оставяйте за последната минута!

Наемане на сватбен организатор за вашата сватба

Сватбени гости

Сватбените организатори са широко разпространени в наши дни, особено за флаш сватбите. Тези хора имат опит и могат да ви помогнат да рационализирате много детайли.

Ако нямате идея какво точно искате и ако имате малко време за организиране, тогава ще е най-добре, ако наемете професионален сватбен организатор. Те ще могат да ви помогнат и няма да сте толкова напрегнати.

Например, един сватбен организатор знае как да организира подобно събитие. Те вече имат портфолио и избор на места за банкети, фотографи, теми, ценова вариация и т.н. Поради тази причина ще си спестите ценно време с организатор.

Банкет за флаш сватба

Като цяло, е важно да ограничите списъка с неща, които трябва да правите преди една светкавична сватба. По-добре е да изберете банкет на място, което вече има всичко: музика, украса и т.н. По този начин ще можете да се съсредоточите върху останалите детайли.

Така че, изберете място за вашата флаш сватба, което може да предложи, това от което се нуждаете за кратък период от време и да намали вашите задължения до минимум.

Костюм за младоженеца

Костюм за младоженеца

Излезте навън и потърсете вашето идеално облекло за този повод. Ако изисква премерване и промени, трябва да го вземете на време, за да бъде готов на време.

Очевидно, няма да имате много време да обикаляте от магазин в магазин за да търсите рокля или костюм. Поради тази причина ще бъде много по-добре да изберете нещо, което вече е готово, така че изберете магазин, който предлага богато разнообразие.  Можете да имате късмет и дори да намерите идеалния избор само за едно посещение!

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е дали костюмът или роклята ще имат нужда от промени. Позволете около двадесет дни или толкова за тях. Ето защо трябва да започнете с пазаруването и да вземете решение колкото се може по-бързо.

Също така, имайте предвид, че ако имате шаферки, тогава избора на рокли за тях също ще отнеме известно време. Опитайте се да изберете еднакъв дизайн за всички; ще ви спести много време.

Детайлите

Ако нямате сватбен организатор, тогава трябва да прегледате останалата част от детайлите като например пръстени, снимки, стилисти и т.н. колкото се може по-бързо.

Винаги можете да разчитате на помощта на вашите приятели и роднини за това, много от които вече са организирали поне една сватба. Опрете се на тях за съвети относно контакти, доказан опит и лично мнение.

Останете спокойни докато планирате вашата флаш сватба

Булка и младоженец прегърнати

Организирането на една сватба е напрегнато, но с внимателно планиране, можете да се насладите на един незабравим ден. Така че си поемете дълбоко въздух и релаксирайте!

Планирането на една нормална сватба предварително е достатъчен източник на много стрес. Така че, логично е за една флаш сватба да бъде напрегнато.

Обаче, не помага да сте нервна развалина или да се ядосвате за каквито и да било непредвидени събития. От друга страна, подобно отношение ще загуби вашето време и ще ви съсипе. Трябва да сте търпеливи и да останете в настроение, за да продължите с планирането.

Запазете спокойствие.

Приемете, че ще има някои непредвидени събития и че не всичко ще бъде така, както сте го планирали. Импровизацията е изкуство и това е добро време за нейното практикуване! Помислете, че това всичко е за наслада на вашия сватбен ден заедно с всякакви неточности или успехи, които може да има.

Това не е състезание, така че не позволявайте да ви изтощава преди вашия голям ден.

Меденият месец

Накрая, нека да поговорим за медения месец. Това е една отделна глава, когато става въпрос за необходимото планиране. Така че, ако искате да го планирате по-внимателно, тогава не го правете предварително. Можете да решите за вашия идеален меден месец на по-късен етап.

Във всеки случай, бъдете наясно с това дали искате меден месец в чужбина или в страната, където живеете. Освен това, ако искате да преминете границата, първо се уверете, че всички ваши документи за пътуване са изрядни. Иначе, ще можете да пътувате само в дестинация, която е в във вашата родна страна. За всеки случай, винаги можете да отложите пътуването и да го направите по-късно, така че да отидете където поискате.

Надяваме се да ви е харесала тази статия. Научете повече за това как да изберете дестинация за вашия меден месец тук.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.