Как да изглеждате перфектно на една сватба

Перфетният външен вид за една сватба зависи от ролята ви в това събитие. Ако сте гост, роклята е идеалният избор за вас.
Как да изглеждате перфектно на една сватба

Написано от Virginia Martínez

Последна актуализация: 25 август, 2022

Ако сте поканени на такова събитие и не знаете какво да облечете, прочетете следващите редове и разберете как да изглеждате перфектно на една сватба!

Основни правила, за да изглеждате перфектно на една сватба

Не е лесно да изглеждате перфектно на една сватба, защото трябва да имате в предвид редица фактори. Например не можете да облечете едни и същи дрехи през пролетта и есента.

Първо ще започнем с няколко основни съвета как да изглеждате перфектно на една сватба и след това ще се спрем на няколко хитринки за различните сезони през годината.

Носете рокля
избор на подходящо облекло за сватба

Повечето жени носят рокли на сватбите, въпреки че някои залагат и на друг тип облекло.

Вероятно ненавиждате роклите и полите и се чувствате по-удобно в панталони. Но сватбата е официално събитие, на което всички искат да изглеждат перфектно и носят най-хубавите си дрехи. Ето защо роклите са най-подходящото облекло за нежната част от присъстващите. Дори да харесвате дамските панталони ви съветваме да изберете  елегантен костюм с пола.

Можете да облечете по-къса рокля, ако сватбата е дневна. Но, ако събитието е предвидено за вечерта – заложете на дългата рокля.

Бъдете елегантни

Да, сватбата е специален повод, за който обличаме най-хубавите си дрехи. Но това не означава, че трябва да се чувстваме некомфортно. Целта е да се наслаждаваме на този ден. Затова ви съветваме да изберете елегантна и удобна рокля.

Препоръчваме ви да избягвате обличането на дрехи с прекалено много цепки или твърде къси поли, защото могат да ви накарат да се чувствате неудобно.Същото важи и за прекалено тесните рокли, които няма да ви позволят да се насладите на празненството.

Цветни или едноцветни дрехи?
Носенето на цветни дрехи не е подходящ избор за официални поводи.

Можете лесно да съчетаете едноцветните дрехи с различни аксесоари. Едноцветните рокли са елегантни и представляват перфектният избор за една сватба. Цветът фуксия е интересна опция.

Никога не носете бели дрехи. Оставете този цвят за булката!

Освен това запомнете, че има определени правила и за някои други цветове. Например черното не е подходящ избор. Въпреки че е елегантно, то се свързва с траура и затова обличането на черни дрехи е неприемливо и неподходящо за едно събитие като сватбата.

Освен това брачната двойка може да е „запазила“ определени цветове за шаферките, затова е добре да поговорите с тях и да проучите дрехи в кои цветове не трябва да обличате на сватбата.

Въпреки всичко цветните дрехи не са забранени. Можете да заложите на класическите флорални принтове или да изберете друг модерен тоалет, който да не бъде едноцветен.

Аксесоарите

Аксесоарите са важни и подчертават външния ви вид особено ако сте заложили на едноцветна рокля. В действителност те допълват и завършват цялостния ви вид.

Ето няколко съвета:

  • По отношение на обувките, запомнете, че обувките на високи токчета стоят изключително елегантно и са подходящи за този повод. Не трябва да забравяте, че сватбите са събития, свързани с празнуване, затова не залагайте на прекалено високи обувки, в които няма да се чувствате удобно.
  • Заложете на малка чанта. Поставете всичко необходимо в чанта, която подхожда на роклята ви.
  • По отношение на бижутата важи правилото „По-малкото е повече“.
  • Ако ще има и църковен брак, изберете подходящ шал, с който да покриете раменете си.

Препоръчваме ви да прочетете и: 8 чести грешки при избора на дрехи

Изберете рокля от материя по ваш избор

По този въпрос няма ограничения: изберете си рокля от сатен, коприна, кадифе и дори от дантела. Заложете на тази материя, която ви харесва най-много.

Ако сватбата е през есента или зимата
Избор на облекло при есенна или зимна сватба.

Ръкавиците и елегантното палто са перфектният избор за студените зимни сватби.

Единственият проблем на сватбите, провеждани в по-студено време, е че трябва да включите в облеклото си и други дрехи. Целта е да ви бъде топло, но и да изглеждате елегантно същевременно. Затова спазвайте следните два съвета:

Последният ни съвет е просто да бъдете себе си и да се забавлявате.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.