Как да изберете дестинацията на медения месец

В наши дни, тъй като пътуването става все по-достъпно, меденият месец не е единственото съвместно пътешествие на новото семейство. Затова е важно да направите медения месец специален и да изберете перфектната дестинация.
Как да изберете дестинацията на медения месец

Написано от Virginia Martínez

Последна актуализация: 26 август, 2022

Булката и младоженецът не очакват с нетърпение единствено деня на сватбата си, но и началото на своя съвместен живот. Сватбеното пътешествие се оказва първото голямо събитие в живота на новото семейство. Затова е важно да бъде избрана перфектната дестинация за медения месец.

Бракът и официалното начало на съвместния ви живот започва по време на това пътуване. Ето защо планирането му не е толкова лесна задача.

Къде да отидете? С какви дейности да се занимавате по време на пътуването?

Не се тревожете. Тази статия ще ви помогне да организирате много по-лесно медения си месец.

Как да изберете дестинацията на медения месец

Има толкова много места, подходящи за едно сватбено пътуване.

В съвременния свят, пътуването е все по-достъпно; затова има и толкова много възможности. Меденият месец е пътуване, което новото семейство трудно би си позволило и което нерядко се превръща в единственото по-голямо пътешествие в живота на двойката.

В наши дни пътуванията са много по-достъпни и новото семейство е сигурно, че това няма да бъде последното голямо пътуване в съвместния им живот. А това от своя страна затруднява задачата им как да направят медения месец още по-специален и запомнящ се сред останалите пътешествия, които им предстоят в бъдеще.

Имайки предвид всичко казано, трябва да подчертаем, че всяка двойка си има своите предпочитания, определени обстоятелства и бюджет.

В следващите редове ще ви дадем няколко ценни съвета по темата.

1.Направете списък с местата, които и двамата искате да посетите.

Планиране на медения месец

Двойката трябва да отдели време за проучване на различните варианти.

Изборът на дестинация за медения месец е нещо, което трябва да бъде направено и обсъдено от двамата партньори. Мнението и на двамата е важно. Затова бъдещото семейство трябва заедно да си представи къде иска да отиде и какво да прави по време на това пътуване.

Има различни видове пътувания: морски дестинации, обиколки на големи градове, пътешествия до екзотични далечни страни, посещение на спортни събития, селски туризъм, кулинарен туризъм, посещение на романтични места и т.н. Има безброй различни възможности и варианти според предпочитанията на всеки.

Затова най-важната част от избора на дестинация е да седнете и заедно да си представите кой вид пътуване би бил перфектният за вас двамата. След това направете списък с всички възможни дестинации за медения месец, които и двамата искате да посетите и не мислете повече за други места и възможности.

На този етап от планирането голямото количество информация няма да ви бъде полезно. Събирането на информация и мнения за всяко едно от местата от списъка ви само ще ви натоварва и стресира излишно. Затова е важно да направите проучване според възможностите си, за да можете да анализирате цялата ви необходима информация.

Към този момент е добре да ограничите избора си като се съобразите с важни фактори като:

  • Продължителността на медения месец. Поради работа или лични причини, меденият месец може да продължи само няколко дни. Ако и при вас е така можете да изключите всички далечни дестинации, както и местата, където трябва да посещавате твърде много забележителности.
  • Кога ще бъде пътуването. Казано простичко – някои места не са подходящи за посещение през зимата, а други – през лятото. Затова планираното време на медения месец може да ограничи избора ви.

Препоръчваме ви да прочетете и: Как да разпознаем Любовта на живота си

2.Придържайте се към бюджета си.

Определяне на бюджета за пътуването след сватбата

Съставянето на списък с всички разходи по пътуването е много важно за избора на дестинация.

Изключително важно е да си направите списък с разходите преди пътуването. Придържането към определения ви бюджет може да се окаже най-значимият фактор при избора на най-подходящата дестинация за медения месец.

За целта просто си представете какво бихте искали да правите на всяко едно от местата в списъка ви. Ще бъде несериозно да пропуснете нещо, което искате и двамата, заради недостатъчно пари.

Няма ли да бъде по-добре да си изберете по-достъпна дестинация, на която и двамата да се наслаждавате на всичко, което искате да правите?

Бюджетът ви не трябва да обхваща единствено цената на хотела и транспортните разходи. Той трябва да включва всичките ви харчове. Като цената на такситата, храната, покупката на сувенири и т.н.

3.Проучване на дестинацията.

Има милиони уникални, интересни места по света, които си струва да посетите.

В света постоянно се случват промени, затова е важно да бъдете информирани за текущото положение в страната, преди да я посетите. Затова трябва да проверите препоръките за пътуване на консулството на всяка една държава, за да се уверите, че пътуването ви ще бъде безопасно и за да се насладите на медения си месец.

Друг важен фактор е да проверите дали се нуждаете от определени ваксини, за да посетите избраната от вас държава. Това също ще ви помогне да прецените дали искате да отидете там или не. Ако нямате достатъчно време, за да си направите ваксините, няма да можете да посетите тази страна.

4.Решете дали ще посетите едно или няколко места.

Планирането на медения месец трябва да бъде внимателно обмислено.

Друг важен фактор при избора на дестинация за медения месец е желанието ви да посетите едно или няколко места.

Ако бюджетът и времето ви го позволяват, може би ще искате да посетите повече от едно място по време на медения си месец. Например може да става въпрос за посещение на два големи града или две места, намиращи се близко.

Ако сте се спрели на този вариант, може би е добре да изберете държави или региони с добре организиран транспорт, който ще ви позволи да пътувате безпроблемно между градовете и местата.

5.Заложете на уникалното и непознатото.

Може би се колебаете между две дестинации и не можете да решите коя е по-подходящата за вас.

В този случай проучете всяка една от тях и се спрете на по-малко познатите места в тях. Това може да ви помогне да направите своя избор.

Където и да решите да отидете, пътуването ви ще бъде уникално и романтично. Пътуване, което и двамата никога няма да забравите!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.