Само 2 съставки, с които ще преборите гъбичките по ноктите

Те създават среда, в която вредните микроорганизми не могат да виреят.
Само 2 съставки, с които ще преборите гъбичките по ноктите

Последна актуализация: 30 ноември, 2018

Пожълтeлите нокти, напукването на кожата на пръстите и сърбежът между тях… това са все признаци за гъбичките, които се развиват по ноктите на краката.

Състоянието, което засяга един на пет души, е познато в медицината като онихомикоза. Развива се вследствие на гъбично инфектиране с дерматофити.

Засяга по-често мъжете, отколкото жени. Това обаче не е кой знае колко успокоително, защото броят на засегнатите жени също е голям.

Появата на гъбичките по ноктите е свързана с понижен имунен отговор, прекомерно потене, носене на неподходящи обувки и други фактори, които стимулират размножаването на тези микроорганизми.

В наши дни ще откриете буквално десетки средства за лечение на инфекции и гъбички по ноктите. Много от тях обаче са не само на висока цена, но и не предлагат най-добрата ефикасност, дори и да се прилагат последователно и търпеливо.

За щастие познаваме натурални решения, които се приготвят от съставки с доказана ефикасност. Освен това не се налага да харчите много пари.

Днес ще покажем как да комбинирате 2 съставки с противогъбични свойства, за да преборите гъбичките по ноктите и да излекувате стъпалата.

Как да преборите гъбичките по ноктите само с 2 съставки

Гъбичките не изчезват за една нощ, след като нанесете лекарство. Пълното им елиминиране е резултат от подобряване на хигиенните навици и продължителна употреба на противогъбични средства.

Содата бикарбонат и ябълковият оцет са 2 продукта, които обикновено държим в кухнята на една ръка разстояние. Точно тях ще използваме днес, за да приготвим натурално средство, което да сложи край на проблема със стъпалата.

И двата продукта са познати като алтернативно лекарство, тъй като съдържат ценни съставки, които носят редица ползи за човешкото тяло.

Свойствата на содата бикарбонат

сода бикарбонат сречу гъбичките по ноктите

Натриевият бикарбонат представлява бял прах, който се използва в готвенето и екосъобразното чистене. Той притежава алкализиращи, антисептични и антиоксидантни свойства, а това го правят ефикасно средство за лечение на различни болежки.

Содата бикарбонат може да се използва външно с цел ексфолиране и почистване на кожата, както и за борба с инфекциите. Активните му съставки намаляват количеството на гъбичките и предпазват от увреждане на повърхността на нокътя.

Тук е моментът да подчертаем, че содата бикарбонат е мощен натурален ароматизатор. Идеален е за неутрализиране на лошата миризма, провокирана от бактериите.

Свойствата на ябълковия оцет

свойствата на ябълковия оцет срещу гъбичките

Ябълковият оцет се използва най-често за подправянето на салати и готвенето на други храни. Приготвя се от ферментацията на ябълки. Процесът запазва полезните бактерии и дрожди, като се получава накрая оцет.

Той съдържа оцетна и ябълчна киселини, които оказват алкализирако действие и ефикасно се борят с различни инфекции. Освен това влошават средата, от която имат нужда гъбичките, за да се размножават.

Постоянното приложение на оцета представлява ефикасен начин за възпиране на гъбичките от разпространение.

Това натурално средство съдържа още значително количество биофлавоноиди, витамини, минерали и пектин.

Как да приготвите средството за борба с гъбичките по ноктите

борба с гъбичките по ноктите на краката

Това противогъбично свойство използва полезните свойства на 2 съставки, за да елиминира гъбичките по ноктите.

Първо трябва да използвате оцета, който можете директно да нанесете върху стъпалото или чрез потапяне във ваничка. След това нанесете содата бикарбонат, за да направите още по-ефикасно действието на първата съставка.

Съставки:

  • ½ чаша ябълков оцет
  • 6 чаши гореща вода
  • 3 с.л. сода бикарбонат

Начин на приготовление:

  • Смесете оцета с 3 чаши гореща вода във ваничка за крака.
  • Накиснете стъпалата в разтвора за 20 минути.
  • След това подсушете добре с кърпа.
  • Време е да приготвите разтвор от 3 чаши гореща вода и сода бикарбонат. Отново накиснете стъпалата в него, като този път изчакайте да минат 15 минути. След това подсушете краката.
  • Нежно масажирайте като използвате ексфолиращ продукт.
  • За да елиминирате напълно гъбичната инфекция, повтаряйте тази процедура всяка вечер, докато забележите цялостно подобрение.
  • Можете също така да приготвите паста от сода бикарбонат и оцет, която да нанасяте директно върху засегнатите нокти. След това увийте с кърпа и оставете натуралното средство да действа през нощта.

С помощта на този натурален лек ще създадете киселинна среда, в която гъбичките не могат да виреят. Само за няколко дни ще забележите подобрение в състоянието на ноктите.

Опитайте го още днес у дома!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.