С тази рецепта кажете сбогом на болките в гърба и ставите

03 Януари, 2019
Нужни са ви само 10 гр. желатин и ½ чаша топла вода и ½ чаша студена вода! Пийте 30 мин. преди хранене

Претоварването, удрянето в предмети и лошите навици отслабват костите и ставите. За да ги поддържате в добра форма и да избегнете болки и страдания, опитайте тази рецепта.

Болките в гърба и ставите са често срещани в днешния свят. В действителност това е една от основните причини хората да ходят на лекар.

Те обикновено са причинени от претоварване през работния ден, въпреки че може да бъдат причинени от травма и заболявания.

Повечето случаи са леки и лесно се лекуват с почивка, с вземането на аналгетици, и правенето на укрепващи упражнения.

Те могат обаче да бъде рецидивиращи и свързани с развитието на хронични заболявания като артрит и остеоартрит.

Най-тревожното е, че те може да се влошат с течение на времето, до точката за ограничаване на подвижността и способността ни да изпълняваме ежедневните си задачи.

Ето защо е толкова важно да подобрим хранителните навици и да добавяме хранителни вещества, от които костите и ставите се нуждаят, за да останат силни.

Поради тази причина е добре да се знае, че съществуват натурални добавки, чиито свойства помагат за укрепването на костите и ставите, без да излагат тялото на нежелани ефекти.

Това е вярно и за гренетина, или естествения желатин. Тази съставка е богата на колаген, който е доказал, че е полезен за здравето.

По-долу ще ви покажем подробно основните предимства за лечение на болки и страдания, заедно с една проста рецепта, за да се възползвате от тези предимства у дома.

Нека да започнем!

Какво е гренетин и как облекчава болката?

Облекчаване на болката в гърба и ставите

Гренетинът, който познаваме като желатин, е натурален продукт. Той се създава чрез преработка на свинска и краве мазнина. Кожата и костите се използват, които са областите, които съдържат най-концентрирания протеин, което води създава невероятен продукт.

Въпреки, че този процес не е толкова приятен за много хора, трябва да имате предвид, че той е доста полезен за приготвяне на много рецепти. И ако това не е достатъчно, той е източник също така на хранителни вещества.

Вижте още: Как да разграничим дискова херния от обща болка в гърба

Ползи за облекчаване на болките в гърба и ставите

Основните ползи на желатина срещу болки се дължат на факта, че той се състои от повече от 90% протеини, 2% минерални соли, и 8% вода.

Тези компоненти подобряват способността на организма да синтезира колаген и значително да намалява възпалението.

Той съдържа аминокиселини като аргинин и глицин. Когато те достигнат органите на тялото, те стимулират изграждането на мускулна маса и укрепването на ставите.

Болка в гърба и ставите

Въпреки че това е животински продукт, той не съдържа холестерол. Желатинът е без мазнини и е със сравнително ниско съдържание на калории.

Вместо това, той удължава чувството за ситост, подобрява обмяната на веществата и спомага за изпълняване на храносмилателните процеси по подходящ начин.

Но най-интересното от всичко е, че е чудесен за заздравяване на хрущялите, и в същото време им придава еластичност, намалява износването и предотвратява развиването на по-сериозни увреждания.

Неговите активни съединения също поддържат кожата здрава, намаляват риска от преждевременно стареене и укрепват костите.

Прочетете и: 7 съвета с грижа за костите и за предпазване от остеопороза

Рецепта за успокояване на болки в гърба и ставите с желатин

Рецепта за успокояване на болките в гърба и ставите

В опит да предпазите ставите, препоръчваме да консумирате от 10 до 15 гр. натурален желатин на ден. Това количество може да се добавя към сладкиши, смутита, натурални сокове и други продукти, които са лесни за консумиране.

Добра идея е да използвате рецепта с чист желатин за намаляване на болката, причинена от преумора или каквито и да е увреждания.

Съставки

 • 1 ч. л. чист желатин (10 гр.)
 • 1/2 чаша студена вода (100 мл.)
 • 1/2 чаша топла вода (100 мл.)

Приготовление

 • Добавете чаена лъжичка обикновен желатин в студената вода и оставете да престои през нощта.
 • На следващата сутрин изсипете сместа в тенджера и добавете ½ чаша топла вода в тенджера с двойно дъно.
 • След като се разтвори, отстранете от огъня и сервирайте.
 • Пийте това всяка сутрин преди закуска, най-малко 30 минути преди първото хранене за деня.
 • Може също така да го добавите в чаша портокалов сок за подобряване на вкуса и за да се усвои по-лесно от организма.

Непрекъснатата консумация на това лечебно средство може да помогне да се избегнат износване на ставите, както и постоянни болки.

Резултатите зависят от начина на живот на всеки човек, особено когато става дума за ежедневната диета. Не трябва да приемате това, ако страдате от храносмилателни или чернодробни заболявания.

 • Bogduk, N. (2004). Management of chronic low back pain. Medical Journal of Australia. https://doi.org/10.1097/01.PHM.0000154908.76436.C2
 • Chou, R., Qaseem, A., Snow, V., Casey, D., Cross, T. J., Shekelle, P., & Owens, D. K. (2007). Diagnosis and treatment of low back pain: A joint clinical practice guideline from the American College of Physicians and the American Pain Society. Annals of Internal Medicine. https://doi.org/10.7326/0003-4819-147-7-200710020-00006
 • Meleger, A. L., & Krivickas, L. S. (2007). Neck and Back Pain: Musculoskeletal Disorders. Neurologic Clinics. https://doi.org/10.1016/j.ncl.2007.01.006