Премахване на пикочна киселина с джинджифил и целина

Има натурални продукти са много лековити и наистина се борят с кристалите пикочна киселина.
Премахване на пикочна киселина с джинджифил и целина

Последна актуализация: 27 февруари, 2019

Неправилното хранене, базирано на червени меса, вътрешности или аншоа, може да предизвика често срещания проблем, при който тялото е неспособно да изхвърли излишните пурини. Малко по малко, те се преобразуват в миниатюрни кристали пикочна киселина, които се задържат в ставите и причиняват болка и възпаление.

В най-тежките случаи подаграта често се проявява с класическо подуване на палеца на крака, което причинява значителен дискомфорт. Как може да бъде избегнато това състояние? Може ли да се намалят нивата на пикочна киселина в организма? Днес бихме искали да споделим  една проста и ефективна защита. Именно тя, комбинирана с балансирана диета и някои по-здравословни навици и упражнения, ще помогне да се почувствате значително по-добре. Проверете още сега!

Естествен лек за премахване на кристалите пикочна киселина

Джинджифил за премахване на кристалите пикочна киселина

Съставки

 • 1 краставица
 • 2 стръка целина
 • 200 г. джинджифил
 • сокът от 1/2 лимон
 • чаша вода

Тези натурални продукти са много лековити и наистина се борят с кристалите пикочна киселина. Искате ли да знаете как?

 • Краставица

Диуретик и хидратант, тя е страхотен продукт за премахване на излишната пикочна киселина в кръвта. Този зеленчук е с изключително ниски нива на мазнини и е идеално допълнение към всеки хранителен режим. Освен това е вкусен за консумация – и под формата на салати, и в настоящия медицински шейк.

 • Целина

Освежава и хидратира организма. Уникалният ѝ вкус е подходящ за много ястия. Може да я използвате в бульони, салати, да комбинирате с месо или да приготвяте пълноценни и лековити шейкове като този, който предлагаме днес. Трябва да имате предвид, че целината е чудесна за намаляване на лошия холестерол както и за изхвърляне на излишното количество пикочна киселина. Тя пречиства организма, а освен това е диуретик, който подпомага стимулирането на черния дроб и неговите функции. Както виждате, може би е добре винаги да имате този зеленчук подръка.

 • Джинджифил

Често се използва в борбата с болката и възпаленията, но е невероятен и при лечение на подагра и възпаление на ставите. Според проучване, завършило през януари 2010 и публикувано в списание Храни и химическа токсикология, джиджифилът е с богато съдържание на химично съединение, познато като 6-шогаол. Именно то намалява възпаленията, причинени от кристалите пикочна киселина. Ако  не разполагате с пресен джинджифил, вземете сух от магазина, за да приготвите лечебната напитка.

 • Вода – за да се борите успешно с пикочната киселина, трябва да изпивате между 6 и 8 чаши вода всеки ден. Тя пречиства организма и премахва опасните токсини, които разболяват.
 • Лимон – малко плодове са толкова пречистващи и в този смисъл цитрусът е идеален за елиминирането на пикочната киселина. Благодарение на неговите алкализиращи свойства, можете да намалите кристалите пикочна киселина, която се натрупва около ставите. Лимоните са богати на витамини и минерали – идеален съюзник в борбата за здрав организъм.

Насоки

Естествен лек за да намалите кристалите пикочна киселина
 • Започнете с измиването на краставицата, стръковете целина и джинджифила
 • Обелете и нарежете краставицата на парченца. Те трябва да бъдат достатъчно малки, за да се съберат в блендера. Направете същото и с целината
 • Изстискайте сока на ½ лимон. Другата половина може да оставите в хладилника и да я съхраните за по-късно
 • Имате ли количеството джинджифил? Може да използвате уред, с помощта на който да измерите необходимото.
 • Сега добавете всички тези продукти в блендера и разбийте, докато се образува течност. Готови ли сте? Тогава добавете в нея водата и лимоновия сок. Смесете добре и по желание добавете няколко кубчета лед.  Това ще направи коктейла много по-приятен.
 • Кога трябва да консумирате този природен лек? Точно след закуска. По този начин ще се  ускори процеса по храносмилането и ще свърши много по-добра работа за прочистването на организма от пикочната киселина и кристалите, натрупани около ставите. Той ще помогне да оптимизира функцията на черния дроб, което също ще допринесе за намаляване на възпалението в ставите
 • Най-добре е да приемате този лек в продължение на седмица, след това да почивате за 4 дни и отново да повторите за още една седмица. Ако го приемате редовно ще спомогнете и за намаляването на лошия холестерол. Сигурни сме, че ще забележите резултатите още на следващите медицински изследвания!

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • So, A., & Thorens, B. (2010). Uric acid transport and disease. Journal of Clinical Investigation. https://doi.org/10.1172/JCI42344
 • Hainer, B. L., Matheson, E., & Travis Wilkes, R. (2014). Diagnosis, treatment, and prevention of gout. American Family Physician.
 • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.