Премахване на пикочна киселина с джинджифил и целина

Има натурални продукти са много лековити и наистина се борят с кристалите пикочна киселина.
Премахване на пикочна киселина с джинджифил и целина

Последна актуализация: 27 февруари, 2019

Неправилното хранене, базирано на червени меса, вътрешности или аншоа, може да предизвика често срещания проблем, при който тялото е неспособно да изхвърли излишните пурини. Малко по малко, те се преобразуват в миниатюрни кристали пикочна киселина, които се задържат в ставите и причиняват болка и възпаление.

В най-тежките случаи подаграта често се проявява с класическо подуване на палеца на крака, което причинява значителен дискомфорт. Как може да бъде избегнато това състояние? Може ли да се намалят нивата на пикочна киселина в организма? Днес бихме искали да споделим  една проста и ефективна защита. Именно тя, комбинирана с балансирана диета и някои по-здравословни навици и упражнения, ще помогне да се почувствате значително по-добре. Проверете още сега!

Естествен лек за премахване на кристалите пикочна киселина

Джинджифил за премахване на кристалите пикочна киселина

Съставки

 • 1 краставица
 • 2 стръка целина
 • 200 г. джинджифил
 • сокът от 1/2 лимон
 • чаша вода

Тези натурални продукти са много лековити и наистина се борят с кристалите пикочна киселина. Искате ли да знаете как?

 • Краставица

Диуретик и хидратант, тя е страхотен продукт за премахване на излишната пикочна киселина в кръвта. Този зеленчук е с изключително ниски нива на мазнини и е идеално допълнение към всеки хранителен режим. Освен това е вкусен за консумация – и под формата на салати, и в настоящия медицински шейк.

 • Целина

Освежава и хидратира организма. Уникалният ѝ вкус е подходящ за много ястия. Може да я използвате в бульони, салати, да комбинирате с месо или да приготвяте пълноценни и лековити шейкове като този, който предлагаме днес. Трябва да имате предвид, че целината е чудесна за намаляване на лошия холестерол както и за изхвърляне на излишното количество пикочна киселина. Тя пречиства организма, а освен това е диуретик, който подпомага стимулирането на черния дроб и неговите функции. Както виждате, може би е добре винаги да имате този зеленчук подръка.

 • Джинджифил

Често се използва в борбата с болката и възпаленията, но е невероятен и при лечение на подагра и възпаление на ставите. Според проучване, завършило през януари 2010 и публикувано в списание Храни и химическа токсикология, джиджифилът е с богато съдържание на химично съединение, познато като 6-шогаол. Именно то намалява възпаленията, причинени от кристалите пикочна киселина. Ако  не разполагате с пресен джинджифил, вземете сух от магазина, за да приготвите лечебната напитка.

 • Вода – за да се борите успешно с пикочната киселина, трябва да изпивате между 6 и 8 чаши вода всеки ден. Тя пречиства организма и премахва опасните токсини, които разболяват.
 • Лимон – малко плодове са толкова пречистващи и в този смисъл цитрусът е идеален за елиминирането на пикочната киселина. Благодарение на неговите алкализиращи свойства, можете да намалите кристалите пикочна киселина, която се натрупва около ставите. Лимоните са богати на витамини и минерали – идеален съюзник в борбата за здрав организъм.

Насоки

Естествен лек за да намалите кристалите пикочна киселина
 • Започнете с измиването на краставицата, стръковете целина и джинджифила
 • Обелете и нарежете краставицата на парченца. Те трябва да бъдат достатъчно малки, за да се съберат в блендера. Направете същото и с целината
 • Изстискайте сока на ½ лимон. Другата половина може да оставите в хладилника и да я съхраните за по-късно
 • Имате ли количеството джинджифил? Може да използвате уред, с помощта на който да измерите необходимото.
 • Сега добавете всички тези продукти в блендера и разбийте, докато се образува течност. Готови ли сте? Тогава добавете в нея водата и лимоновия сок. Смесете добре и по желание добавете няколко кубчета лед.  Това ще направи коктейла много по-приятен.
 • Кога трябва да консумирате този природен лек? Точно след закуска. По този начин ще се  ускори процеса по храносмилането и ще свърши много по-добра работа за прочистването на организма от пикочната киселина и кристалите, натрупани около ставите. Той ще помогне да оптимизира функцията на черния дроб, което също ще допринесе за намаляване на възпалението в ставите
 • Най-добре е да приемате този лек в продължение на седмица, след това да почивате за 4 дни и отново да повторите за още една седмица. Ако го приемате редовно ще спомогнете и за намаляването на лошия холестерол. Сигурни сме, че ще забележите резултатите още на следващите медицински изследвания!
Може да ви заинтересува ...
Едномесечно пречистване на организма с лимон, целина и зелена ябълка
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Едномесечно пречистване на организма с лимон, целина и зелена ябълка

Възползвайте се от предстоящата смяна на сезоните за пречистване на организма си с тези три лечебни храни, които допринасят за премахването на токс...


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • So, A., & Thorens, B. (2010). Uric acid transport and disease. Journal of Clinical Investigation. https://doi.org/10.1172/JCI42344
 • Hainer, B. L., Matheson, E., & Travis Wilkes, R. (2014). Diagnosis, treatment, and prevention of gout. American Family Physician.
 • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125

Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.