Лимонада от джинджифил, краставица, мента и лимон за плосък корем
Плоският корем е цел на много хора. Понякога прекалено многото мазнини, съхранявани в коремната област, могат да се дължат на типично подуване на корема – задържането на течности придава вид на “напълнял.” С тази проста лимонада от джинджифил, краставица, мента и лимон ще бъдете в състояние да намалите тези ефекти лесно. Нека ви обясним!
Лимонада от джинджифил, краставица, мента и лимон за плосък корем
Понякога може да забележите, че стомахът ви е подут, губите мускулен тонус и се появява известна отпуснатост. Дори няма значение дали сте слаби, подуването на корема е налице и не знаете какво да направите, за да може стомахът да изглежда по-гладък.
Трябва да имате предвид, че този вид натрупани мазнини в конкретната област е нормално явление, особено при жените. Това са мастни отлагания, които често са много устойчиви, дори и да правите упражнения.
Следното със сигурност ви се е случвало и преди: стомахът изглежда гладък сутрин, но се увеличава през деня, като става още по-разтегнат след хранене. Но какво се случва?
В повечето случаи това се дължи не само на заседналия начин на живот – диетата също е много важна. Има храни, които „помагат” на подуването: газирани напитки и дори маруля или бобови растения могат да допринесат за това състояние.
Лимонадата по-долу може да помогне не само да намалите подуването на стомаха, но и да отслабнете в тази област, която винаги е толкова трудна. Ще обясним защо:
1. Лимон
Този кисел плод съдържа аскорбинова киселина, която подобрява правилното храносмилане, помага на храните да се разграждат по-лесно и на правилното абсорбиране на хранителните вещества.
Пепсинът, който се съдържа в лимоните, също помага да се възползвате повече от протеините чрез изгаряне на мазнини; с други думи, поради киселината от лимона храненето ви ще бъде по-здравословно. Той създава удовлетворяващо усещане, предотвратява газовете и изгаря мазнините. Идеален метаболитен стимулант за всяка диета.
2. Джинджифил
Отслабване с джинджифил? Да, това е възможно. Той е страхотно противовъзпалително и съдържа невероятна съставка, наречена джинджерол.
Тази съставка активира функционирането на червата и стомаха, подпомага храносмилането, предотвратява газовете и възпалението и повишава премахването на мазнини. Ако го комбинирате с други елементи като тези, изброени тук, ще получите идеално средство за плосък корем.
3. Мента
Ментата е една от билките, които са много полезни за храносмилането. Тя премахва газовете, предотвратява стомашната киселина, помага за усвояването на хранителните вещества, действа противовъзпалително, успокоява и облекчава гаденето. Ментата е просто великолепна, независимо дали се пие като отвара, или се използва като допълнение към ястия или десерти.
4. Краставица
Краставицата изглажда, помага на храносмилането и представлява страхотно противовъзпалително. Обикновено се използва за успокояване на тъмните кръгове под очите и за подхранване на кожата. Така че можете да си представите огромната помощ, която предлага на тялото.
Трябва да помните, че краставиците са чудесен диуретик, улесняват елиминирането на течности и са чудесни за лечение на инфекции като цистит и нефрит – заболявания, които също са склонни да карат стомаха да изглежда подут. С една дума – краставицата е отличен съюзник.
Как да приготвим лимонада от джинджифил, краставица, мента и лимон
Какво е нужно за приготвянето на лимонадата
- 2 л. вода
- 1 лимон
- 1 средно голяма краставица
- 2 супени лъжици настърган джинджифил
- 10 листа от мента
Как да я приготвите
- Много е просто. Първото нещо, което трябва да направите, е да приготвите отвара от мента. Сложете 10 листа от мента да се сварят в чаша вода. След като заври, оставете за 5 минути.
- Сега изцедете лимонов сок. Изстискайте го и след това нарежете 3 лимонови кори, които да сложите в лимонадата по-късно.
- Третата стъпка е да обелите краставицата и да я смелите. След това я сложете в лимоновия сок и отварата от мента.
- Вземете 1 ½ литър изворна вода и излейте в чаша с отварата от ментата, лимоновия сок и сока от краставицата. Смесете всичко и добавете 2 чаени лъжички настърган джинджифил, нарязаните 3 лимонови кори и, ако желаете, още няколко листа от мента.
Как да пиете лимонада от джинджифил, краставица, мента и лимон
Количеството на получената лимонада е 2 л., следователно ще служи като отличен тоник за пиене през целия ден. Ключовите моменти са след всяко хранене: закуска, обяд и вечеря. Но най-добре е да пиете през целия ден.
Тя е вкусна, когато е прясна и, ако я комбинирате с правилна диета с ниско съдържание на мазнини и упражнения, ще получите плосък корем за нула време. Непременно опитайте тази лимонада!
Може да ви заинтересува ...Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Fukuchi, Y., Hiramitsu, M., Okada, M., Hayashi, S., Nabeno, Y., Osawa, T., & Naito, M. (2008). Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in β-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. https://doi.org/10.3164/jcbn.2008066
- Genitha Immanuel, S. S. (2014). Extraction of Antioxidants from Fruit Peels and its Utilization in Paneer. Journal of Food Processing & Technology. https://doi.org/10.4172/2157-7110.1000349
- Padmini, E., Valarmathi, A., & Rani, M. U. (2010). Comparative analysis of chemical composition and antibacterial activities of Mentha spicata and Camellia sinensis. Asian J. Exp. Biol. Sci.
- Sadat, S., Janati, F., & Beheshti, H. R. (2012). Chemical Composition of Lemon (Citrus Limon) and Peels Its Considerations As Animal Food. Gida.Fukuchi, Y., Hiramitsu, M., Okada, M., Hayashi, S., Nabeno, Y., Osawa, T., & Naito, M. (2008). Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in β-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. https://doi.org/10.3164/jcbn.2008066
- Saravanan, G., Ponmurugan, P., Deepa, M. A., & Senthilkumar, B. (2014). Anti-obesity action of gingerol: Effect on lipid profile, insulin, leptin, amylase and lipase in male obese rats induced by a high-fat diet. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.6642
- Si, W., Chen, Y. P., Zhang, J., Chen, Z. Y., & Chung, H. Y. (2018). Antioxidant activities of ginger extract and its constituents toward lipids. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.07.055