Лимонада от джинджифил, краставица, мента и лимон за плосък корем

01 Декември, 2018
Пийте по 1 чаша след всяко хранене

Плоският корем е цел на много хора. Понякога прекалено многото мазнини, съхранявани в коремната област, могат да се дължат на типично подуване на корема – задържането на течности придава вид на “напълнял.” С тази проста лимонада от джинджифил, краставица, мента и лимон ще бъдете в състояние да намалите тези ефекти лесно. Нека ви обясним!

Лимонада от джинджифил, краставица, мента и лимон за плосък корем

Понякога може да забележите, че стомахът ви е подут, губите мускулен тонус и се появява известна отпуснатост. Дори няма значение дали сте слаби, подуването на корема е налице и не знаете какво да направите, за да може стомахът да изглежда по-гладък.

Трябва да имате предвид, че този вид натрупани мазнини в конкретната област е нормално явление, особено при жените. Това са мастни отлагания, които често са много устойчиви, дори и да правите упражнения.

Следното със сигурност ви се е случвало и преди: стомахът изглежда гладък сутрин, но се увеличава през деня, като става още по-разтегнат след хранене. Но какво се случва?

В повечето случаи това се дължи не само на заседналия начин на живот – диетата също е много важна. Има храни, които „помагат” на подуването: газирани напитки и дори маруля или бобови растения могат да допринесат за това състояние.

Лимонадата по-долу може да помогне не само да намалите подуването на стомаха, но и да отслабнете в тази област, която винаги е толкова трудна. Ще обясним защо:

1. Лимон

лимон

Този кисел плод съдържа аскорбинова киселина, която подобрява правилното храносмилане, помага на храните да се разграждат по-лесно и на правилното абсорбиране на хранителните вещества.

Пепсинът, който се съдържа в лимоните, също помага да се възползвате повече от протеините чрез изгаряне на мазнини; с други думи, поради киселината от лимона храненето ви ще бъде по-здравословно. Той създава удовлетворяващо усещане, предотвратява газовете и изгаря мазнините. Идеален метаболитен стимулант за всяка диета.

2. Джинджифил

джинджифил

Отслабване с джинджифил? Да, това е възможно. Той е страхотно противовъзпалително и съдържа невероятна съставка, наречена джинджерол.

Тази съставка активира функционирането на червата и стомаха, подпомага храносмилането, предотвратява газовете и възпалението и повишава премахването на мазнини. Ако го комбинирате с други елементи като тези, изброени тук, ще получите идеално средство за плосък корем.

Вижте и: Тази лавандулова лимонада лекува главоболие

3. Мента

мента

Ментата е една от билките, които са много полезни за храносмилането. Тя премахва газовете, предотвратява стомашната киселина, помага за усвояването на хранителните вещества, действа противовъзпалително, успокоява и облекчава гаденето. Ментата е просто великолепна, независимо дали се пие като отвара, или се използва като допълнение към ястия или десерти.

4. Краставица

краставица

Краставицата изглажда, помага на храносмилането и представлява страхотно противовъзпалително. Обикновено се използва за успокояване на тъмните кръгове под очите и за подхранване на кожата. Така че можете да си представите огромната помощ, която предлага на тялото.

Трябва да помните, че краставиците са чудесен диуретик, улесняват елиминирането на течности и са чудесни за лечение на инфекции като цистит и нефрит – заболявания, които също са склонни да карат стомаха да изглежда подут. С една дума – краставицата е отличен съюзник.

Вижте и: 5 течности, които ще ви помагнат да отслабнете

Как да приготвим лимонада от джинджифил, краставица, мента и лимон

лимонада от джинджифил

Какво е нужно за приготвянето на лимонадата

  • 2 л. вода
  • 1 лимон
  • 1 средно голяма краставица
  • 2 супени лъжици настърган джинджифил
  • 10 листа от мента

Как да я приготвите

  • Много е просто. Първото нещо, което трябва да направите, е да приготвите отвара от мента. Сложете 10 листа от мента да се сварят в чаша вода. След като заври, оставете за 5 минути.
  • Сега изцедете лимонов сок. Изстискайте го и след това нарежете 3 лимонови кори, които да сложите в лимонадата по-късно.
  • Третата стъпка е да обелите краставицата и да я смелите. След това я сложете в лимоновия сок и отварата от мента.
  • Вземете 1 ½ литър изворна вода и излейте в чаша с отварата от ментата, лимоновия сок и сока от краставицата. Смесете всичко и добавете 2 чаени лъжички настърган джинджифил, нарязаните 3 лимонови кори и, ако желаете, още няколко листа от мента.

Как да пиете лимонада от джинджифил, краставица, мента и лимон

Количеството на получената лимонада е 2 л., следователно ще служи като отличен тоник за пиене през целия ден. Ключовите моменти са след всяко хранене: закуска, обяд и вечеря. Но най-добре е да пиете през целия ден.

Тя е вкусна, когато е прясна и, ако я комбинирате с правилна диета с ниско съдържание на мазнини и упражнения, ще получите плосък корем за нула време. Непременно опитайте тази лимонада!

  • Fukuchi, Y., Hiramitsu, M., Okada, M., Hayashi, S., Nabeno, Y., Osawa, T., & Naito, M. (2008). Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in β-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. https://doi.org/10.3164/jcbn.2008066
  • Genitha Immanuel, S. S. (2014). Extraction of Antioxidants from Fruit Peels and its Utilization in Paneer. Journal of Food Processing & Technology. https://doi.org/10.4172/2157-7110.1000349
  • Padmini, E., Valarmathi, A., & Rani, M. U. (2010). Comparative analysis of chemical composition and antibacterial activities of Mentha spicata and Camellia sinensis. Asian J. Exp. Biol. Sci.
  • Sadat, S., Janati, F., & Beheshti, H. R. (2012). Chemical Composition of Lemon (Citrus Limon) and Peels Its Considerations As Animal Food. Gida.Fukuchi, Y., Hiramitsu, M., Okada, M., Hayashi, S., Nabeno, Y., Osawa, T., & Naito, M. (2008). Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in β-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. https://doi.org/10.3164/jcbn.2008066
  • Saravanan, G., Ponmurugan, P., Deepa, M. A., & Senthilkumar, B. (2014). Anti-obesity action of gingerol: Effect on lipid profile, insulin, leptin, amylase and lipase in male obese rats induced by a high-fat diet. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.6642
  • Si, W., Chen, Y. P., Zhang, J., Chen, Z. Y., & Chung, H. Y. (2018). Antioxidant activities of ginger extract and its constituents toward lipids. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.07.055