Ползите от пиенето на алкална вода

Тя осигурява добри количества витамин С, биофлавоноиди, пектин и важни минерали, които предпазват имунната, храносмилателната и сърдечно-съдовата система.
Ползите от пиенето на алкална вода
Maricela Jiménez López

Прегледано и одобрено от лекар Maricela Jiménez López.

Написано от Katherine Flórez

Последна актуализация: 25 август, 2022

Пиeнето на алкална вода всеки ден е едно от най-добрите неща, които може да направите за здравето си. Водата не само представлява голяма част от състава на тялото. Тя е от съществено значение за правилното функциониране на органите.

Пиенето на 6 до 8 чаши вода на ден се препоръчва за поддържане на необходимото ниво на хидратация и предотвратява развитието на болести.

Понякога тази течност не е достатъчна сама по себе си и се нуждае от малко алкалност, за да може да регулира рН-то на организма.

Някои напитки, предлагани на пазара твърдят, че предоставят тази полза. Истината е, че е много по-лесно да приготвите алкална вода у дома с органични съставки.

С това лечебно средство не само ще намалите нивата на киселинност в тялото, но също така ще го заредите с множества полезни хранителни вещества.

По-долу искаме да споделим с вас една рецепта за приготвяне на това лечебно средство, което е едновременно евтино и полезно.

Защо трябва да пием алкална вода?

Пригответе своя собствена алкална вода у дома.

Преди да ви покажем как да приготвите своя собствена алкална вода у дома, смятаме, че е важно да разкрием ползите от нея и защо трябва да пием няколко пъти седмично.

Да започнем с това, че рН на тялото се измерва по скала от 0 до 14, като 7 е неутрално. Стойностите над 7 са алкални, а под 7 са киселинни.

Смята се, че за да може организмът да бъде здрав, неговото рН трябва да е между 7.35 и 7.45.

Проблемът е, че нашите диети стават все по-киселинни. Същевременно повечето хора не са наясно, че голям процент от храните, които обикновено се консумират влияят на тези нива.

В резултат на това, органите изпитват редица проблеми, когато се опитват да изпълняват своите функции. С увеличаване на токсичните нива, тъканите започват да се влошават. Това води и до появата на сериозни заболявания.

Пийте най-малко 1 чаша алкална вода на ден  за здрав организъм

В действителност киселинността може да причини смъртта на някои клетки, а в най-лошия случай може да ги стимулира да станат ракови.

Поради тази причина подобряването на ежедневните хранителни навици и пиенето на най-малко 1 чаша алкална вода на ден е от съществено значение.

Тази напитка насърчава изхвърлянето на киселинните отпадъчни продукти и балансира рН на кръвта, за да окисли правилно клетките.

Пиенето й редовно повишава нивата на хидратация на организма, намалява умората и предотвратява симптомите на преждевременно стареене, както вътрешно, така и външно.

Как да приготвим алкална вода у дома?

Как да приготвим алкална вода у дома?

Алкалната вода се приготвя чрез смесване на хималайска розова сол и лимон с пречистена вода. Тя осигурява добри количества витамин С, биофлавоноиди, пектин и важни минерали, които предпазват имунната, храносмилателната и сърдечно-съдовата система.

Тя също така съдържа етерични масла като лимонен и алфа-туйон, чийто антиоксидантен ефект спомага за намаляване на отрицателното въздействие на свободните радикали.

Пиенето й в умерени количества допринася за здравословно отслабване, бори се със задържането на течности и успокоява напрежението и главоболието.

Тя също така увеличава физическите и психическите енергийни нива, като намалява симптомите на стрес и раздразнителност.

Тя е лесна за приготвяне и съставките й могат да се открият на ниски цени в магазините за здравословни храни.

Съставки

Приготовление

  • Измийте лимона с малко вода и ябълков оцет, за да го дезинфекцирате.
  • След това го нарежете на филийки и добавете към кана с 2 литра пречистена вода.
  • Добавете чаена лъжичка хималайска розова сол, разбъркайте със силиконова шпатула и оставете за една нощ при стайна температура.
  • На следващата сутрин пийте 1 или 2 чаши ½ час преди закуска.

Запомнете!

Тази алкална напитка не се препоръчва за хора с високо кръвно налягане.

Дозата не трябва да надвишава 3 пъти дневно, тъй като твърде много може да свръхалкализира тялото.

За най-добри резултати пийте 6 чаши вода на ден и следвайте балансирана диета, богата на антиоксиданти и правете редовно упражнениня.

Избягвайте заведенията за бързо хранене и намалете консумацията на консервирани храни, тъй като те са потенциален източник на токсини.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.