Как да приготвите хидратиращ сок за отслабване

Съдържа минимум калории и можете да го консумирате по няколко пъти на ден.

Добрата хидратация се оценява като една от основните предпоставки за здравословното понижаване на телесното тегло. Човешкото тяло се нуждае от доволно количество течности, за да се осъществяват правилно всички жизнени функции. Затова предлагаме да се запознаете с една любопитна рецепта за хидратиращ сок.

Знаем, че консумацията на вода е ключова за контролирането на апетита и предпазва от неразумен прием на твърде много калории през деня.

Поради тази причина, когато тялото не е хидратирано добре, се покачват килограмите, което води до развитието на различни здравословни проблеми.

За щастие, съществуват напитки, които притежават хидратиращи свойства и ценни съставки, стимулиращи процеса на отслабване. Те също така допринасят за оптималния прием на течности, който е препоръчителен за всеки човек.

Една от тези напитки е мощен, зелен на цвят, хидратиращ сок. Именно неговата рецепта ще споделим в следващите редове. Можете да го направите част от диетата си за отслабване.

Искате ли да узнаете как да го приготвяте?

Хидратиращ сок, който спомага за здравословно понижаване на телесното тегло

Този натурален сок е комбинация от хидратиращи храни и е с отлична хранителна стойност, като част от съставките му са краставица, спанак и ябълки.

Той е богат на фибри, а това означава, че стимулира движението на червата и спомага за овладяване на храносмилателните проблеми, които водят до натрупване на мазнини.

Освен това сокът е важен източник на антиоксиданти и хлорофил. Те оказват положителен ефект върху тялото, например спират окисляващото увреждане и натрупването на токсини.

Здравословните ползи от спанака

spanak

Спанакът съдържа субстанция, позната като тилакоид, който създава усещане за 95% ситост и може да провокира отслабване до 43%.

В допълнение към това зеленчукът е източник на витамини А, С и Е, както и на минерали, сред които калий, желязо и магнезий.

Най-важното е, че в 100 гр. спанак се съдържат едва 26 калории. Заедно с тях върви завидна доза антиоксиданти.

Здравословните ползи от краставиците

Краставиците съдържат 96% вода. Това обяснява диуретичния им ефект и защо са полезни за подобряване на храносмилането. Освен това консумацията на краставици води до регулиране на течностите в тялото и стимулира извеждането на отпадъчните вещества.

Този зеленчук се радва на голяма популярност и присъства в редица диети за отслабване, тъй като съдържа малко калории, но също така и ензими, които улесняват преработването на мазнините.

Здравословните ползи от зелените ябълки

zelena-yabulka

Зелените ябълки почти не съдържат калории, натрий и мазнини. Те са естествен източник на пектин, тип фибри, които спомагат за контролиране на нивото на холестерола и прочистват дебелото черво.

Не трябва да забравяме, че зелените ябълки съдържат ензими. Те подобряват усвояването на нутриентите и преработването на протеините и мазнините.

Консумацията на този тип ябълки активира метаболитната функция и създава усещане на ситост, много по-успешно, отколкото други храни.

Здравословните ползи от целината

Целината е богата на вода и съдържа едва 16 калории в 100 гр.  Консумацията на този зеленчук спомага за добрата хидратация на тялото и допринася за елиминиране на задържаните течности.

Освен това съдържа натурални масла, като лимонен, селинен и аспарагин, а също така витамини А, Е и В комплекс.

Как да приготвите този хидратиращ сок?

hidratirasht-sok1 хидратиращ сок

За да го приготвите по-ефикасно, добра идея е да добавите малко лимонов сок и щипка джинджифил.

Като резултат получавате засищаща напитка, която трябва да консумирате на празен стомах, или всеки път, когато усетите глад.

По желание можете да пиете този хидратиращ сок 2-3 пъти дневно, тъй като той съдържа минимално количество калории, но в замяна зарежда тялото с жизненоважни нутриенти.

Най-хубавото на този сок е, че той ще хидратира тялото оптимално и ще стимулира правилното функциониране на всички органи и системи, които имат нужда от вода и минерални соли.

Съставки:

 • 1 чаша спанак (30 гр.)
 • 1/2 краставица
 • 2 стръка целина
 • 2 зелени ябълки
 • 1 лимон
 • 28 грама джинджифил
 • 2 чаши вода (400 мл.)

Начин на приготовление:

 • Измийте зеленчуците и ги нарежете, така че лесно да ги блендирате.
 • Изплакнете ябълките с малко оцет. След това ги нарежете, като извадите семената.
 • Сложете всички съставки в блендера, включително лимоновия сок, рендосания джинджифил и чашите вода.
 • Блендирайте всичко за няколко секунди. Трябва да получите гладка консистенция. Внимавайте да няма бучки.

Консумация:

 • Започнете да консумирате по чаша от този хидратиращ сок на празен стомах. Останалото количеството приемете между основните хранения.
 • Целта е да консумирате сока в продължение на цяла седмица, поне веднъж месечно.

Хубаво е да помните, че отслабващият ефект от консумацията на тази напитка може да бъде постигнат, стига да спазвате паралелно и здравословна диета.

Следвайте този съвет и ще установите колко много ползи за здравето си извличате от хидратиращата напитка.