Почистете артериите от холестеролни плаки

Лек, приготвен от чесън и лимон, съдържа важни хранителни вещества, които стимулират елиминирането на всички отпадъчни продукти
Почистете артериите от холестеролни плаки

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Търсите начини да почистите артериите си от натрупаните холестеролни плаки?

Холестеролът е вид мазнина, която се натрупва по стените на артериите, излагайки на голям риск здравето на хората. Докато тялото се нуждае от определено количество холестерол, за да функционира правилно, излишният лош холестерол поставя човек в по-голям риск от появата на сърдечно-съдови заболявания или инсулт, наред с други проблеми на сърдечно-съдовата система.

Контролирането на нивата на холестерола зависи до голяма степен от видовете храни, които консумираме. Здравословната диета, богата на плодове, зеленчуци, зърнени храни и вода може да помогне за намаляването на опасните холестеролни плаки и рисковете от поява на по-тежки здравословни проблеми. Необходимо е да премахнете от менюто си храните с високо съдържание на холестерол, както и тези причиняващи натрупване на мазнини в артериите.

В допълнение към полезните хранителни навици съществуват някои натурални лечебни средства, които могат да помогнат за контролирането на опасните холестеролни плаки. Те могат и да допринесат за разграждането на мазнините и отделянето на токсичните вещества в кръвта. В следващите редове ще споделим с вас едно чудесно натурално средство с чесън и лимон, което ще помогне за почистване на артериите и подобряване на кръвообращението.

Какво съдържа това натурално средство против холестеролни плаки?

чесън против холестеролни плаки

Въпреки че в днешно време съществуват най-различни видове лекарства, които помагат за намаляване и контролиране на високите нива на холестерол, много експерти продължават да препоръчват натуралните лечебни средства. Доказано е, че лекарствата могат да имат много странични ефекти. От своя страна, натуралните средства действително осигуряват много ползи за здравето – и то без да вредят.

В този случай натуралното средство за прочистване на артериите и намаляване на нивата на холестерола е лек, приготвен с чесън и лимон. Двете съставки съдържат важни хранителни вещества. Те стимулират елиминирането на всички отпадъчни продукти, които могат да повлияят на здравето.

Предимства на чесъна

Чесънът е известен като най-добрият естествен антибиотик, който можем да използваме. Този продукт е част от ежедневното меню от най-древни времена. Освен че добавя вкус към храната, съдържа и важни хранителни вещества, които са от огромна полза за здравето.

В проучвания, извършвани в Индия и други държави по света, е установено, че консумацията на чесън може да намали риска от развитие на атеросклероза и хипертония, както и че има и редица важни ползи за здравето на сърцето.

Ето част от по-важните полезни качества на чесъна:

  • Представлява естествено противовъзпалително средство.
  • Действа като вазодилататор, антикоагулант и прочистващо средство за детоксикация.
  • Притежава антисептични и антибиотични свойства.
  • Помага за разширяване на артериите, насърчава намаляването на холестерола и подобрява кръвообращението.
  • Предпазва сърцето.
  • Укрепва имунната система.
  • Помага да се повишат нивата на инсулина, като по този начин понижава кръвната захар.

Предимства на лимона

Лимонът е отличен лекарствен продукт благодарение на високото си съдържание на хранителни вещества, които могат да действат за предотвратяване и лечение на много заболявания. Лимонът е известен с високото си съдържание на витамин С, в допълнение към съдържанието на антиоксиданти и хранителни вещества – като B-комплекс витамини, витамин Е и много минерали: калий, магнезий, калций, фосфор, мед, цинк, желязо и манган.

По отношение на холестерола и здравето на сърцето, лимонът действа като прочистващо средство за детоксикация, способно да стимулира елиминирането на мазнини и токсични вещества, които присъстват в кръвта. Лимонената киселина помага за окисляване и премахване на мазнините във вените, което им пречи да полепнат по стените на артериите и предизвиква запушване.

Препоръчваме ви да прочетете и: 10 невероятни начина за използване на лимоните

 

Лечебно средство за почистване на кръвоносните съдове и опасните холестеролни плаки

натурално средство с чесън и лимон против холестеролни плаки

Този лек с чесън и лимон е станал популярен в целия свят през последните няколко години, след като е доказал, че е ефикасен начин за намаляване нивото на холестерола и за укрепване на имунната система.

Съставки:

  • 4 скилидки чесън
  • 4 малки лимона
  • 3 литра преварена и дестилирана вода

Приготовление:

Първо почистете чесъна и го нарежете. След това нарежете лимоните на филийки и ги смесете заедно с чесъна в купа. Изсипете хладка вода върху сместа от чесън и лимон и след това я пасирайте в блендер, докато всичко се втечни. Когато е готово, сложете сместа в стъклени съдове и я съхранявайте в хладилник в продължение на 3 дни. След като това време измине, прецедете и започнете да го консумирате.

Количество

Идеално е да пиете 50 мл. от това лекарство 3 пъти на ден преди всяко хранене. Въпреки това се препоръчва да започнете постепенно, като в началото консумирате само 1 или 2 супени лъжици преди всяко хранене.

Правете това прочистване веднъж в годината, като консумирате лекарството всеки ден в продължение на 40 последователни дни.

Може да ви заинтересува ...
5 храни за прочистване на артериите по естествен начин
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
5 храни за прочистване на артериите по естествен начин

Морските водорасли са един от най-полезните и най-хранителните продукти, намаляват кръвното налягане и помагат за прочистване на артериите
Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.