Победете целулита с мед и ябълков оцет

За да се справите успешно с целулита се нуждаете от локална терапия, съчетана с физическа активност и лечебни средства за детоксикация на организма ви отвътре навън. В тази статия ще ви разкажем за едно изключително ефикасно средство.
Победете целулита с мед и ябълков оцет
Karla Henríquez

Прегледано и одобрено от лекар Karla Henríquez.

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 25 август, 2022

Как да победите целулита с помощта на домашно средство, включващо мед и ябълков оцет?

Целулитът се появява при натрупването на мастни депа под повърхността на кожата. Най-често го забелязваме по бедрата и задните си части.

Той е един от най-често срещаните проблеми при жените, особено при промяна на теглото, напълняване, генетична предразположеност или хормонални проблеми.

Целулитът се характеризира с появата на малки вдлъбнатини по повърхността на кожата, които й придават вид на портокалова кора.

И въпреки че целулитът не застрашава здравето ви, може да е признак за задържане на течности или проблеми с кръвоносната или лимфната ви система.

За щастие има много продукти и техники, които помагат да се справите с целулита и да направите кожата си по-здрава и гладка.

Днес бихме искали да споделим с вас една натурална ефикасна рецепта с мед и ябълков оцет.

Опитайте я!

Победете целулита с мед и ябълков оцет

Как да се справите с целулита с помощта на домашни средства
Ябълковият оцет в комбинация с меда е алтернативен метод в борбата срещу целулита, който се използва от години.

И двете съставки съдържат антиоксиданти и органични киселини. Те спомагат детоксикацията на тялото ви и така подобряват функционирането на лимфната ви система.

Фибрите и жизнено важните витамини в тези продукти подобряват усвояването на мазнините по време на храносмилане. Това е основен фактор за намаляване натрупването на мазнини.

Освен това предотвратяват задържането на липидите в кръвта ви, спомагат понижаването на холестерола и ви предпазват от появата на други заболявания, които могат да засегнат качеството ви на живот.

Победете целулита с ябълков оцет
Оцетът и медът съдържат натурални съставки, които подобряват метаболизма. Така ще ускорите изгарянето на калориите и ще отслабнете.

Умерената консумация на това лекарство спомага изхвърлянето на токсините, натрупани н кръвта ви и така позволява безпрепятственото й разнасяне.

По този начин ще контролирате възпаленията в тъканите на организма ви. А освен това така ще намалите количеството на задържаните течности, които също са свързани с целулита.

Трябва да споменем, че тази натурална рецепта е алкална. С други думи, след приема на това лечебно средство, то спомага регулирането на рН нивото на кръвта ви. А така се предпазвате от болести.

Начин на приготвяне

Домашно средство с ябълков оцет за борба с целулита
С помощта на тази натурална рецепта не само ще се справите с целулита отвътре навън, но и ще:
  • Стимулирате детоксикацията на организма си и ще укрепите имунната си система.
  • Предотвратите появата на хронични болести.
  • Подобрите здравето на кожата си.

Трябва да поясним, че това не е вълшебно средство срещу целулита. Крайният резултат ще зависи и от други аспекти от живота ви като начина ви на хранене, физическата ви активност и прилаганите външни терапии.

Това означава, че за да постигнете оптимален резултат ще трябва да промените начина си на живот. Ще трябва да насочите усилията си в борбата срещу натрупаните мазнини, съпътстващи целулита.

Освен това е важно да отбележим, че оцетът и медът трябва да са 100% органични. Можете лесно да откриете и по-евтини продукти, но единствено органичните ще ви позволят да се възползвате пълноценно от всичките им качества.

А сега нека да видим как се приготвя тази рецепта.

Съставки

  • 2 супени лъжици органичен ябълков оцет (20 мл)
  • 1 чаша топла вода (200 мл)
  • 1 супена лъжица натурален мед (25 гр)

Приготвяне

  • Смесете в чаша двете супени лъжици ябълков оцет с топлата вода и подсладете сместа със супената лъжица мед.
  • След като разбъркате добре съставките, сместа е готова за консумиране.

Противопоказания

Няма опасност за здравето ви, ако приемате малки количества ябълков оцет. Но никога не надвишавайте препоръчаната в тази рецепта доза.

Прекаляването с киселините може да предизвика стомашно разстройство, диария или прекомерно образуване на стомашни киселини.

Ако усетите болка в корема или някакво неразположение след като сте изпили лекарството, спрете приема му.

Консумацията на неразреден ябълков оцет е опасна, тъй като може да увреди емайла на зъбите ви и да разруши защитната лигавица на стомаха ви.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.