8-те най-добри масла за борба с целулита

Което и от всички да изберете трябва да бъдете постоянни и да го прилагате чрез масажи всеки ден с кръгови движения. Тези средства подобряват кръвообращението и повишават количеството кислород в клетките на кожата.
8-те най-добри масла за борба с целулита

Последна актуализация: 28 януари, 2019

На естетическо ниво портокаловата кожа е един от най-честите проблеми, пред които са изправени жените. Мъжете обаче също не са застраховани от този проблем. Искаме да насочим вашето внимание към някои етерични масла, с доказана ефективност за подобряване на състоянието на кожата в засегнатите участъци.

Причините за появата на целулит са разнообразни,  но определено са свързани с фактори като хормоните, генетиката, диетата и начина ви на живот.

За да се преборите с него, можете да изберете кремове и традиционни лечения. Освен това има голямо разнообразие от натурални масла, които съдействат за премахването или намаляването на целулита.

Етеричните масла третират самата причина за целулита. Те помагат на тялото ви да се отърве от токсините, които се натрупват в мастните клетки.

Тези масла подобряват кръвообращението и повишават количеството кислород в клетките на кожата.

 • Винаги помнете, че което и да е от маслата, които сте избрали да използвате за вашите процедури, трябва да прилагате с масаж всеки ден.
 • Движението трябва да е кръгово и правено с пръсти.
 • Ръцете ви трябва да бъдат чисти. Целта е да получите най-добри резултати.

1. Семена от копър

Това е масло, което ви позволява да детоксирате тялото си. То ще ви отървеот токсините, когато се натрупват в кожата ви.

Копърът е добър за повишаване на нивата на естроген, което води до увеличаване производството на колаген под кожата ви.

От своя страна това предотвратява образуването на целулит.

2. Цитрусови етерични масла за антицелулитна терапия

Цитрусови етерични масла за антицелулитна терапия

Тези масла са много важни за насърчаване производството на колаген, като следствие на голямото количество витамин С в тях. Това укрепва разпределението на съединителната тъкан под кожата.

Това предотвратява увеличаването на теглото на мастните клетки.

Цитрусовите масла от портокали, лайм, мандарини и лимон допринасят за по-добър кръвен поток.

3. Кипарисово масло

Това масло се извлича от кипарисовите клони и листа. То е едно от най-подходящите за добра грижа за кожата ви.

 • Има антисептични, стягащи и диуретични свойства. Така се увеличава лимфния дренаж и кръвообращението.
 • По същия начин то помага за чистотата на кожата и премахването на токсините.

Заради неговата освежаваща миризма, създаваща усещането за чистота и спокойствие, обикновено се използва в ароматерапията.

4. Масло от здравец

Маслото от здравец е съставка в антицелулитните кремовете.

Маслото от здравец е съставка в антицелулитните кремовете.

 • Благодарение на свойствата си, стимулира лимфната система, което улеснява отстраняването на течностите, задържани в тъканите на тялото ви.
 • Маслото от здравец е  едно от най- препоръчителните масла за предотвратяване на целулита. То регулира кожните ви хормони и нивата на мазнини.
 • Също така то помага за укрепване на кожата.

5. Канелено масло

Канеленото масло също укрепва съединителната тъкан. Това подобрява еластичността и гладкостта на кожата ви. В същото време почиства нечистотиите от нея.

Това е много ефикасен стимулант за вашата кожа благодарение на съдържанието на магнезий и калий.

Ако не го откриете или нямате канелено масло, можете да добавите една чаена лъжичка канела на прах към нормалното си масло и сте готови за антицелулитен масаж.

6. Масло от бреза

Маслото от бреза има стягащо и прочистващо действие

Маслото от бреза има стягащо и прочистващо действие. Това помага да възстановите кожата си.

То е страхотна помощ за отстраняване на токсините и задържаните течности. Това са неща, които причиняват възпаление на кожата и насърчават появата на целулит.

7. Кокосово масло

Това е един от най-използваните натурални масла в почти всички процедури за красота.

То е идеално за хидратиране на кожата благодарение на основните си хранителни вещества. Те дълбоко проникват в кожата и ви помагат да се преборите с целулита.

Неговите съставки действат като естествено стягащо съединение. Това се дължи на способността им да стимулират производството на еластин и колаген в кожата ви.

8. Розово масло

Едно от приложенията на розовото масло е за лечение на целулит.

Розовото масло е много често използвано за здравословни проблеми. То се използва и в процедури за красотата. Едно от основните му приложения е за лечение на целулита.

Розовото масло помага на тялото да регенерира тъканите си.

Розовото масло е ефективен лечебен агент и обновява увредените клетки. Това е чудесна помощ и за борба със стриите.

Всичко това се дължи на високото му съдържание на мастни киселини, витамин С и ретиноева киселина, наред с другото.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.