8-те най-добри масла за борба с целулита

· 18.04.2018
Което и от всички изберете трябва да бъдете постоянни и да го прилагате чрез масажи всеки ден с кръгови движения. Тези средства увеличават кръвообращението и повишават количеството кислород в клетките на кожата.

На естетическо ниво портокаловата кожа е един от най-честите проблеми, пред които са изправени жените. Мъжете обаче също не са освободени от страдание от целулита.

Причините за появата му са разнообразни. Те са свързани с фактори като хормоните, генетиката, диетата и начина ви на живот.

За да се преборите с него, можете да изберете кремове и традиционни лечения. По същия начин има голямо разнообразие от натурални масла, които могат да насърчат премахването или намаляването на целулита.

Етеричните масла третират целулита от самата причина. Това е така, защото те помагат на тялото ви да се отърве от токсините, които се натрупват в мастните клетки.

Също така те увеличават кръвообращението и повишават количеството кислород в клетките на кожата.

  • Винаги помнете, че което и да е от маслата, които сте избрали да използвате, трябва да го прилагате с масаж всеки ден.
  • Движението трябва да е кръгово и правено с пръсти.
  • Ръцете ви трябва да бъдат чисти. Целта е да получите най-добри резултати.

1. Семена от копър

Това е масло, което ви позволява да детоксирате тялото си. То ще ви отървеот токсините, когато се натрупват в кожата ви.

Копърът е добър за повишаване на нивата на естроген. В същото време това увеличава производството на колаген под кожата ви.

Това позволява да носи теглото на мазнините. В същото време това предотвратява образуването на целулита.

2. Цитрусови етерични масла

Витамин С присъства в тези масла, които насърчават производството на колаген. Това укрепва разпределението на съединителната тъкан под кожата.

Това предотвратява увеличаването на теглото на мастните клетки.

Цитрусовите масла от портокали, лайм, мандарини и лимон допринасят за по-добър кръвен поток.

3. Кипарисово масло

Това масло се извлича от кипарисовите клони и листа. То е едно от най-подходящите за добра грижа за кожата ви.

  • Има антисептични, стягащи и диуретични свойства. Така се увеличава лимфния дренаж и кръвообращението.
  • По същия начин то помага за чистотата на кожата и премахването на токсините.

Също така обикновено се използва в ароматерапията. Това е така, защото неговата освежаваща миризма придава релаксиращо усещане.

4. Масло от здравец

Този вид масло се съдържа като съставка в кремовете за лечение на целулит.

  • Благодарение на свойствата си, стимулира лимфната система, което улеснява отстраняването на течностите, задържани в тъканите на тялото ви.
  • Това е силно препоръчително за предотвратяване на целулита. Това е така, защото ви позволява да регулирате кожните ви хормони и нивата на мазнини.
  • Също така то помага за укрепване на кожата.

5. Канелено масло

Канеленото масло също укрепва съединителната тъкан. Това увеличава опъването на кожата ви. В същото време почиства нечистотиите от нея.

Това е много ефикасен стимулант за вашите целулитни тъкани благодарение на съдържанието на магнезий и калий.

Ако не го откриете или нямате канелено масло, можете да добавите една чаена лъжичка канела на прах към нормалното си масло и сте готови за антицелулитен масаж.

6. Масло от бреза

Маслото от бреза има стягащо и прочистващо действие. Това помага да възстановите кожата си.

То е страхотна помощ за отстраняване на токсините и задържаните течности. Това са неща, които причиняват възпаление на кожата и насърчават появата на целулит.

7. Кокосово масло

Това е един от най-използваните натурални продукти в почти всички процедури за красота.

То е идеално за хидратиране на кожата благодарение на основните си хранителни вещества. Те дълбоко проникват в кожата ви и ви помагат да се преборите с целулита.

Те също действат като естествено стягащо съединение. Това се дължи на способността им да стимулират еластин и колаген в кожата ви.

8. Розово масло

Розовото масло е много често използвано за здравословни проблеми. То се използва и в процедури за красотата. Едно от основните му приложения е за лечение на целулита.

Това помага на тялото да регенерира тъканите си. Това също е ефективен лечебен агент.

Розовото масло обновява увредените клетки. И това също е чудесна помощ за борба със стриите.

Всичко това се дължи на високото му съдържание на мастни киселини, витамин С и ретиноева киселина, наред с другото.