Победете лошия дъх и неприятната миризма на тялото с този натурален сок

Полезното действие на сока се дължи на антиоксидантните и детоксикиращите му съставки, които след разграждането си спомагат за премахването на токсините и регулират метаболизма и дейността на хормоните.
Победете лошия дъх и неприятната миризма на тялото с този натурален сок
Karla Henríquez

Прегледано и одобрено от лекар Karla Henríquez.

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 25 август, 2022

Неприятната миризма на тялото, включително лошият дъх, е изключително изпитание за потърпевшия, както и за хората около него.

Най-често причината за това неприятно явление е лошата хигиена, но понякога в основата му стоят хормоните, както и различни инфекции или болести .

Много хора си мислят, че изпотяването е основната причина за неприятната миризма на тялото. Но често бактерии от други източници са реалният причинител.

Ако добавим и количеството токсини, на което сме изложени, трябва да бъдем наясно, че рано или късно всички можем да се сблъскаме с този проблем .

За щастие, има здравословни продукти и навици, които ни помагат да се предпазим и избавим напълно от неприятната миризма на тялото.

Сред тези възможности можем да откроим натурален сок, чието антибактериално и детоксикиращо действие неутрализира халитозата и неприятната миризма при потене .

По-долу ще ви разкажем повече за този сок, заедно с рецепта за това как да си го приготвите у дома само с няколко лесни стъпки.

Опитайте го!

Натурален сок за борба с лошия дъх на устата и неприятната миризма на тялото

натурален сок за борба с неприятната миризма на тялото

Този натурален сок за борба с неприятната миризма на тялото съдържа комбинация от зелена ябълка, сода за хляб, магданоз и други алкални съставки, които предпазват от поява на киселинност и развитие на бактерии.

Това може и да не е единственото решение за този проблем, но е страхотен помощник в борбата с този проблем. Особено за тези, които спазват добра хигиена, но въпреки всичко не успяват да се справят с неприятната миризма.

Полезното действие на сока се дължи на антиоксидантните и детоксикиращите му съставки, които след разграждането си спомагат за премахването на токсините и регулират метаболизма и дейността на хормоните.

Сокът има антибактериално и противовирусно действие, което предотвратява появата на условия за развитието на бактерии в устата и по кожата.

Тези съставки намаляват силния неприятен дъх, идващ от храносмилането на храни като лук, чесън и пипер.

Как да приготвите този натурален сок за неутрализиране на лошия дъх

зеленолистните растения се борят с неприятната миризма на тялото

Този натурален продукт, неутрализиращ неприятната миризма от устата и кожата, действа различно при всеки в зависимост от причината за проблема .

Не забравяйте, че съставките му имат детоксикиращо действие, което стимулира активността на черния дроб, червата и бъбреците.

А това означава, че ще унищожите бактериите , причиняващи лошия дъх и ще изчистите организма си от останалите токсини.

Освен това този сок съдържа малко калории и голямо количество фибри, витамини и минерали .

Съставки

 • 1 зелена ябълка
 • 2 листа от мента
 • 1 връзка магданоз
 • Сока от 2 лимона
 • 1 чаена лъжичка сода за хляб (5 гр.)
 • 1 чаша вода (250мл)

Приготвяне

 • Измийте добре зелената ябълка, нарежете я на парчета и отстранете семките.
 • Измийте листата от мента и магданоза и ги нарежете, за да ги обработите по-лесно.
 • Поставете всички съставки в блендера, включително лимоновия сок и водата и бъркайте в продължение на 3 минути.
 • Уверете се, че получената смес е хомогенна и я сервирайте, без да я прецеждате.
 • Изпийте я веднага, преди да е изгубила полезното си действие.
 • Най-добре пийте този сок всяка сутрин преди закуска.

Запомнете

пийте повече течности, за да се отървете от неприятната миризма на тялото

За да се преборите и премахнете лошия дъх, пийте сока преди закуска или след като сте консумирали тежка или пикантна храна .

За максимален резултат си направете двуседмичен план за детоксикация и пийте сока всеки ден преди закуска.

През този период избягвайте приема на готова храна, брашно, захар и други вещества, които могат да повишат нивото на токсините.

Освен това е добре да приемате повече течности през деня , за да насърчите детоксикацията на всеки орган.

Същевременно прегледайте козметичните си продукти и хигиенните си навици, за да се уверите дали действат ефикасно срещу неприятната миризма.

pH нивото на кожата може да се промени в следствие на химичния състав на някои парфюми, което улеснява развитието на бактерии и появата на неприятен аромат .

Ако съветите ни не ви помогнат, направете консултация с лекар, който да открие източника за миризмата и да ви назначи най-подходящото лечение.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.