Опитайте това витаминозно смути за по-добро зрение и метаболизъм

Специфичната комбинация на съставките ще ви помогне да се предпазите от дегенерация на макулата и катаркти.
Опитайте това витаминозно смути за по-добро зрение и метаболизъм

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 25 август, 2022

Подобрете зрението и метаболизма си с това витаминозно смути!

Храненето играе изключително важна роля за здравето на очите ви. Вярвате или не, витамините, минералите и антиоксидантите директно влияят на функционирането на очите.

Постоянно сме изложени на фактори, влияещи върху зрението ни, които могат да доведат до различни очни болести. Ето защо е важно да се храните пълноценно, за да се грижите за очите си.

В последно време натуралните смутита са изключително популярни. Това се дължи на факта, че комбинацията от съставките им осигурява на тялото много хранителни вещества за регенериране на очната тъкан и предпазване от преждевременно увреждане.

А освен това те влияят положително и на метаболизма ви. Това ги прави идеални за хората, опитващи се да свалят няколко килограма, без да спазват строга или опасна диета.

Тъй като все повече хора се опитват да добавят този вид напитки към менюто си, ще споделим с вас рецепта, богата на витамини, на която можете да се радвате няколко пъти седмично.

Насладете й се!

Смути за по-добро зрение и метаболизъм

Здравословната рецепта на това натурално, витаминозно смути е изключително полезна както за очите, така и за метаболизма ви.

Тя съчетава органични, нискокалорични съставки:

 • Гел от алое вера
 • Орехи
 • Мед
 • Лимонов сок

Тези съставки съдържат много ценни хранителни вещества. Съчетани заедно представляват чудесен източник на витамини, минерали, основни мастни киселини и други съставки, които ще запазят и подобрят зрението ви.

Нека да видим как помага всяка една от тези съставки за подобряването на здравето ви.

Ползите от гела от алое вера

Смути с алое

Гелът от алое вера е използван от години като основна съставка в различни натурални лекарства.

Той съдържа вещества, наречени биогенни стимулатори. Те повишават образуването на бели кръвни телца в организма и насърчават фагоцитозата. Освен това стимулират тъканите и ускоряват лечебните процеси.

Ето защо гелът от алое вера помага много при лечение на заболявания като катаркти и дегенерация на роговицата.

Ползите от орехите

Богати на основни мастни киселини и антиоксиданти, орехите са често препоръчвани за поддържане здравословното състояние на очите.

Умереното им консумиране ускорява изхвърлянето на токсините, докато подобрява кръвообращението и намалява нивото на холестерола.

Това, както и свойството им да се борят с вредното окисляване ги прави перфектният избор за предпазване от проблеми със зрението.

В допълнение те поддържат метаболитните функции, тъй като контролират нивото на глюкоза и прекомерното усвояване на липиди.

Ползите от меда

Смути с мед

Следващата съставка, медът, е антимикробна и хиперосмотична. Помага и при лечение на отока на роговицата .

Антибиотичните и терапевтични свойства на меда го правят изключително полезен за очите, тъй като ги предпазва от инфекции и хронични болести.

Освен това е доказано, че медът подобрява зрението, по начин, сходен с този на някои от традиционните лекарства от аптеката.

А високото му съдържание на естествени захари изпълва тялото ви с енергия. И така насърчава изгарянето на мазнини и калории.

Ползите от лимоновия сок

И накрая, консумирането на лимонов сок помага много на имунната система, очите и метаболизма ви.

Той е един от най-известните източници на витамин C. Този мощен антиоксидант спомага за предпазване от поява на катаракта или дегенерация на роговицата.

Освен това съдържа натурални киселини и масла, защитаващи очните тъкани от инфекции.

Как да си приготвите това витаминозно смути?

Витаминозно смути

Това вкусно, хранително смути е лесен начин да се погрижите и защитите очите си, да задоволите глада си и да предотвратите евентуални метаболитни проблеми.

Включвайки го в менюто си ще се предпазите от чести заболявания, ще подобрите трудоспособността си и ще укрепите имунната си система.

Ето как да го приготвите:

Съставки

 • 6 1/2 супени лъжици алое вера (100 гр.)
 • 1/2 чаша натрошени орехи (50 гр.)
 • 1 супена лъжица мед (25 гр.)
 • Сокът на 2 лимона

Указания

 • Първо измийте листата от алое вера добре и съберете гела с лъжица.
 • Изсипете гела в съд с вода и го оставете да поври за около 10 минути.
 • След като изстине го поставете в хладилник за 12 часа.
 • След  това го поставете в блендер заедно с останалите съставки и бъркайте до получаването на хомогенна, пухкава смес.
 • Насладете се на напитката половин час преди обяд или вечеря.

Консумирайте това богато на хранителни вещества смути като част от менюто си  и ще видите колко много ще помогне на здравето ви.

Определено ще се влюбите в него!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.