Отстранете двойната брадичка без операция

· 18.10.2015
Яжте повече фибри и включете салата към всяко хранене за деня

Шията е част на тялото, за която не се замисляме твърде, докато безмилостният ход на времето, в крайна сметка, не ни накара да й обърнем внимание.
С годините някои хора развиват двойна брадичка. Двойната брадичка може да бъде резултат от редица фактори, но за щастие съществуват доста естествени средства, чрез които може постепенно да намалее.
В тази статия ще ви дадем някои съвети, с помощта на които двойната брадичка може дори да изчезне. Те включват няколко прости упражнения и промени в начина на живот, които можете да направите, за да подобрите общото си състояние.

С наднормено тегло ли сте?

Когато двойната брадичка е особено изразена, това често се дължи на напълняване, така че първата стъпка към отстраняването й е да избегнете увеличаване на теглото и, ако е възможно, да се опитате да отслабнете. Ако искате брадичката да се прибере, пазете балансирана диета и яжте малки порции на вечеря, която обикновено е най-обилното хранене за деня.
Ако наднорменото тегло е причината за двойната ви брадичка, това ще бъде особено видно, когато отворите устата си.
Ето няколко съвета как да отслабнете, без да правите много жертви:

 • Яжте повече фибри: плодове, зеленчуци, бобови растения, пълнозърнести храни, сушени плодове, семена и ядки.
 • Избягвайте пържени храни, захар, мляко и млечни продукти, преработени или тлъсти меса, сладкиши.
 • Включете салата към всяко хранене за деня.
 • Изпивайте чаша вода половин час преди ядене.
 • Дъвчете храната си внимателно и се хранете бавно, за да се насладите и да усетите истинския й вкус.
salad

Отпусната кожа ли е?

В други случаи двойната брадичка се дължи на отпусната кожа на лицето и шията, а не на мазнини. Причината може да бъде внезапна загуба на тегло, стареене, дори наследственост. Независимо от случая, трябва да започнете да се храните с повече протеини за укрепване и засилване на тези тъкани, като животински продукти (месо, риба, яйца, мляко и млечни продукти) и зеленчуци (бобови култури, сушени плодове, гъби, спирулина).
Можете да си набавите натурални хомеопатични добавки, които ще помогнат за възстановяване на твърдостта на тъканите не само на шията, но и на мускулатура като цяло. Една много подходяща такава се нарича калциев фосфат, D6. Вземете три таблетки под езика три пъти дневно между хранения. Избягвайте напитки и силни аромати като мента (включително дъвка и паста за зъби с ментол). Може да се приема в продължение на два месеца. След това направете почивка, после приемът може да продължи още два месеца.
bobovi

Хидратация и ексфолиация

Надмормено тегло или отпусната кожа – и в двата случая хидратацията, ексфолиацията и подхранването в тази област са много важни, за да бъдат отстранени мъртвите клетки и кожата да се възстанови.

 • Ексфолиацията може да се направи, като използвате природни продукти – сол, захар или сода за хляб – веднъж седмично. Нежно ги втривайте във влажна кожа с кръгови движения с пръстите в продължение на поне една минута, след това подсушете.
 • Кожата трябва да се хидратира един до два пъти дневно с помощта на растителни масла, подходящи за овлажняване на кожата: кокосов орех, бадем, масло от вечерна иглика, жожоба и др. Нежно масажирайте кожата, за да елиминирате двойната брадичка. С помощта на палеца и показалеца масажирайте шията в посока нагоре и после надолу, като съвсем леко разтягате кожата.
exfoliate

Упражнения

Накрая стигаме до ключовия компонент за намаляване на двойната брадичка. Независимо каква е причината, упражненията са много важни. Само 10 минути на ден стигат, но е важно да бъдете последователни.

 • В седнало или изправено положение завъртете очите или главата си към тавана, като повдигате брадичката. Изпънете врата си максимално, свийте устни и задръжте позата няколко секунди. Трябва да усетите разтягане в областта на шията.
 • Внимателно завъртете главата си на една страна, задръжте за няколко секунди, а след това повторете на другата страна.
 • Сложете топка за тенис под брадичката си и я задръжте на гърдите. Приложете натиск върху топката с глава. Повторете няколко пъти за максимален ефект.
 • Дъвченето на дъвки е любопитно, но просто упражнение, което помага за тонизиране на брадичката. Избягвайте дъвки със захар.