Отслабване с мляко от просо

1 чаша преди всяко хранене ще доведе до бързи резултати, но редовните физически упражнения и здравословната диета са задължителни
Отслабване с мляко от просо

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Според проучвания просото съдържа ензими, които помагат за намаляване на възпалението в органи като черния дроб, бъбреците и панкреаса. Един от тези ензими се нарича липаза – той повишава бързото разтваряне на натрупаните в тялото мазнини. Прочетете тази статия за да разберете как да си приготвите мляко от просо.

Какви са характеристиките на просото?

Просото е широко използвано като хиполипидемичен агент. Той намалява нивата на липидите в кръвта. То има успокояващи и противовъзпалителни свойства и е мощен диуретик. На Канарските острови то се използва за облекчаване на проблеми с пикочния мехур, камъни в бъбреците и проблеми с урината.

Защо просото е полезно за отслабване?

отслабнете с мляко от просо

Както всички знаем, намаляването на килограмите е много трудна задача и изисква добра диета. Също така физическа активност и други подходящи навици, които също подобряват качеството на живот.

Просото е основа за диетата, защото стимулира разграждането на мазнините и има други страхотни характеристики за отслабване.

То се характеризира с изобилие от ензими, сред които липаза. Това е ензим, отговорен за премахване на излишните мазнини, които се натрупват в тялото. За да се възползвате от това предимство, експертите препоръчват пиенето на мляко от просо. То може да бъде получено след накисване на семената в продължение на най-малко 8 часа.

В природата съществуват много храни, които могат да помогнат да отслабнете, но нищо не може да се сравни с просото. Въпреки че не е много известно в диети за отслабване, истината е, че тези, които са го опитали, са установили чудесни резултати и твърдят, че е здравословно, вкусно и много полезно, когато се стремите да отслабнете.

Просото е богато на антиоксиданти, които предотвратяват стареенето на клетките, подобрява здравето на кожата и предпазва от преждевременни и мимически бръчки.

Също като другите растителни млека, млякото от просо съдържа много ползи за здравето, дори извън помощта при загуба на тегло. Сред огромните му предимства са предотвратяване на атеросклероза, неговите положителни ефекти за облекчаване на инфекции на пикочните пътища като цистит.

Също така свойството му да предпазва от артериална хипертония и затлъстяване. Неговите противовъзпалителни способности стимулират здравето на черния дроб, бъбреците и панкреаса. Също така диабетици, които са консумирали регулярно мляко от просо,свидетелстват за подобрение на състоянието си.

Как да приготвим мляко от просо за отслабване

пригответе мляко от просо

Приготвянето на мляко от просо е много лесно и най-хубавото е, че може лесно да закупите тази храна на пазара на невисока цена. Това е растително мляко с мек и приятен аромат, което ще помогне да отслабнете, както и да презаредите тялото с ензими, които ще подобрят здравето.

Стъпки за приготвяне на мляко от просо

  • След като сте си набавили просо, сложете 5 супени лъжици в чаша с вода и оставете да престои през нощта или в продължение на 8 часа.
  • На следващия ден поставете семената в блендер с вода и разбъркайте добре в продължение на няколко минути.
  • След като е готово, прецедете го, за да се отървете от излишните люспи, и пийте няколко пъти на ден.

Запомнете!

За да получите добри резултати, много е важно често да включвате мляко от просо в диетата и за предпочитане да пиете по 1 чаша на празен стомах преди всяко хранене.

Имайте предвид, че няма чудодеен продукт, който да ви накара да отслабнете. Ще трябва да положите много усилия, за да видите резултатите. Мляко от просо помага много за отслабване за кратко време, но е много важно паралелно да следвате здравословна диета и да практикувате физически упражнения.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Passos CS., Ribeiro RS., Rosa TS., Neves RV., et al., Cardiovascular and renal effects of birdseed associated with aerobic exercise in rats. Med Sci Sports Exerc, 2016. 48 (10): 1925-34.
  • McGlory C., Calder PC., Nunes EA., The influence of omega 3 fatty acids on skeletal muscle protein turnover in health, disuse, and disease. Front Nutr, 2019.
  • Stanhope KL., Sugar consumption, metabolic disease and obesity: the state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci, 2016. 53 (1): 52-67.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.