Опитайте този уникален хляб с мед, канела и банани

Този вкусен и уникален хляб с мед, канела и банани ви омайва с комбинацията си от вкусове и невероятните качества на трите си основни съставки, които са изключително полезни за здравето.
Опитайте този уникален хляб с мед, канела и банани

Последна актуализация: 30 Април, 2019

Десертите са неделима част от света на световната кулинария. Неслучайно са любимата слабост на много хора. Проблемът им е в това, че повечето от тях не са здравословни и не се препоръчват, ако сте решили да се храните балансирано. Но в дневната статия ще ви представим едно лесно за приготвяне сладко изкушение с полезни съставки, богати на ценни хранителни вещества: хляб с мед, канела и банани.

Не се колебайте и го опитайте още днес!

Рецепта за вкусен хляб с мед, канела и банани

Можете да си приготвите здравословни десерти, съдържащи полезни хранителни вещества и малко захар.

Една от причините за притеснения при приготвянето на сладкиши е съдържанието на захар в повечето рецепти. Повечето хора си мислят, че десертите са вредни, тъй като имат прекалено много калории.

Но сладките изкушения приготвени с пълнозърнено брашно и млечни продукти не са „забранен плод“.

Затова, ако сте физически активна личност и спортувате редовно няма проблем да се наслаждавате на продукти и ястия от всички хранителни групи. А вредното въздействие на захарта и сладкишите няма да окаже сериозен ефект върху теглото ви. Важно е да се храните балансирано и да не прекалявате с консумацията на които и да е продукти.

Рецептата, която ще ви представим днес, за този хляб с мед, канела и банани съдържа малко захар и е изключително здравословна. Струва си да кажем по няколко думи за всяка една от основните й съставки, тъй като са богати на ценни хранителни вещества. Бананите са известни с многобройните си качества и най-вече със съдържанието си един важен минерал: калият. А канелата и медът ви осигуряват други полезни вещества като витамините А, В и С.

Как да си приготвите хляб с мед, канела и банани

Продукти

  • 2 ½ чаши пълнозърнено брашно (300 г)
  • 1 супена лъжица сода за хляб (15 г)
  • 1 чаена лъжичка канела на прах (15 г)
  • 4 супени лъжици мед (100 г)
  • 1/2 чаша кафява захар (100 г)
  • 1 щипка сол
  • 2 узрели банана
  • 1 чаша счукани орехи (150 г)
  • 3 супени лъжици чисто масло (60 г)
  • 1 чаша течно мляко (250 мл)
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици мед (допълнителни) (50 г)

Начин на приготвяне

  • Първо пуснете фурната да загрее на 180°C (356°F), нека да работят и двата реотана. Топлината трябва да се разпределя равномерно, за да можете да опечете добре този вкусен хляб.
  • Намажете формата за печене с малко масло и я отделете настрани за по-късно.
  • В малка тенджера изсипете следните продукти: млякото, чистото масло и меда. Затоплете ги, но не оставяйте сместа да заври. Дръпнете съда от огъня, когато сте готови.
  • Пресейте брашното, прибавете канелата и содата за хляб. Постепенно добавете към тях и захарта и орехите.
  • В друга купа намачкайте бананите и разбийте яйцата. Прибавете сместа с маслото, млякото и меда и добре разбъркайте всичко.
  • С помощта на дървена лъжица разбъркайте тестото за хляба с мед, канела и банани. Уверете се, че сте разбили всички бучки.
  • Изсипете сместа във формата и печете хляба 45 минути.
  • След като минат 30 минути ще видите как повърхността на хляба става златистокафява. Покрийте сладкиша с алуминиево фолио, за да не изгори.
  • След като изтекат останалите 15 минути, извадете хляба от фурната и го оставете да изстине няколко минути. Полейте го с малко мед. Вече можете да поднесете кулинарното си произведение!

Препоръчваме ви да прочетете и: 3 вкусни десерти, от които не се пълнее

С какво можете да поднесете хляба с мед, канела и банани

Поднесете този вкусен хляб с мед, канела и банани със студен чай.

След като приключите с приготвянето на този уникален хляб с мед, канела и банани ще можете да му се насладите по всяко време на деня. Винаги е добре да знаете с какво можете да поднесете този здравословен сладкиш, независимо дали става въпрос за закуска или следобедно похапване.

Този десерт е идеален за зимата и есента. Можете да го съчетаете с чаша ароматно кафе с пухкава сметана. А ако сте любител на чая ви съветваме да го опитате в компанията на студен чай от лимон или праскова. Така ще поглезите сетивата си с контраста между сладко и кисело, като същевременно ще си осигурите немалко витамини.

И накрая – не се чувствайте виновни, че сте си приготвили този невероятно вкусен хляб с мед, канела и банани. Насладете му се. Да ви е сладко!

Може да ви заинтересува ...
Как да приготвите чийзкейк с котидж сирене без печене
Здраве и КрасотаПрочетете го в Здраве и Красота
Как да приготвите чийзкейк с котидж сирене без печене

Този чийзкейк с котидж сирене без печене заслужава своето място на масата. Идеален е за всеки повод: празненства, събития и т.н.