Облекчете подуването на корема с тази салата

· 31.01.2019
Лесна е за приготвяне и ако я консумирате 2-3 пъти седмично, бързо ще прочистите тялото

Облекчете подуването на корема с тази вкусна и полезна салата.

Всички сме изпитвали внезапно подуване на корема и необичайна тежест. Онова усещане да не можете да закопчаете дънките и да се чувствате изморени, лишени от енергия и тежки…

Тези симптоми обикновено са причинени от натрупването на токсини, както и неправилно хранене, заседнал начин на живот или просто стресиран и изпълнен с безпокойство ден. Не се притеснявайте, всички тези проблеми могат да се решат чрез подобряване на навиците на живот.

Ще забележите голямо подобрение, като направите само няколко прости промени, които включват упражнения, повишена консумация на вода, повече лично време и балансирано хранене. Един от начините да направите това е чрез включване на тази вкусна салата против подуване на корема в диетата си.

Облекчете подуването на корема с тази салата и детоксикирайте организмаоблекчете подуването на корема с вкусна салата

Как можете да предотвратите подуването на корема и да детоксикирате организма? В действителност, и двете представляват проявления на един и същ проблем: задържане на течности и натрупване на токсини. Какво да направите?

  • Консумирайте храни, известни с детоксикиращите си свойства.
  • Приемайте храни, които балансират течностите в организма и контролират приема на натрий (предизвиква задържане на течности).
  • Консумирайте храни с високо съдържание на калий и други електролити, които помагат за прочистване на кръвта, премахване на токсините и намаляване на възпалението.

Кои храни предотвратяват подуването на корема и помагат детоксикацията?

Лук

Лукът е от съществено значение във всяка диета за детоксикация. Защо? Той е диуретик и прочистващ зеленчук, насърчава премахването на задържаните течности и оптимизира функцията на черния дроб и жлъчния мехур. Не забравяйте, че серните съединения в лука (които също са „виновниците“ за силната му миризма) притежават съществен антибиотичен ефект.

Прочетете и: Използвайте лука в борбата с кашлицата

Облекчете подуването на корема с краставица

облекчете подуването на корема с краставица

Краставицата е цар във всяка диета за детоксикикация и загуба на теглото. Тя хидратира и засища.

Диня

Динята се съчетава добре със салати. Тя е богата на витамин С, витамини от група В, калий и ликопен – всички те са от съществено значение за прочистване и намаляването на задържането на течности.

Авокадооблекчете подуването на корема с авокадо

Авокадото е богато на мононенаситени мастни киселини, които са жизненоважни за здравето на сърцето и доброто кръвообращение. Деликатният му аромат го прави чудесно допълнение към салати. Кой не обича авокадо?

Магданоз

Магданозът е добре познато натурално средство за прочистване и укрепване на бъбреците. Той помага за премахване на токсините от кръвта. Не се обезсърчавайте от силния му и леко горчив вкус. Това е подарък за здравето.

Фета сирене

Добавете няколко кубчета сирене към салатата заради съдържанието му на витамини, протеини и минерали, които ще я направят питателна и здравословна. Това сирене със силен вкус осигурява фосфор, витамин В-комплекс, фолиева киселина, витамин А, витамин К, селен, цинк, магнезий и желязо.

Домати

Кой не обича домати? Те пречистват и представляват съществена част от всяка диета за отслабване. Не забравяйте да ги включите в тази вкусна салата за предотвратяване на подуването на корема и детоксикация на организма.

Облекчете подуването на корема като си приготвите тази вкусна салата

облекчете подуването на корема със здравословна салата

Продукти за 2 порции:

  • 12 чери домати
  • 1 краставица
  • 10 кубчета сирене фета
  • ½ глава червен лук, нарязан
  • 1 шепа нарязан магданоз
  • 1 авокадо
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 супена лъжица червен винен оцет
  • Черен пипер на вкус

Препоръчваме ви да прочетете и: 5 невероятни ползи на магданоза

Приготовление:

  • Най-напред измийте всички зеленчуци.
  • Обелете краставицата и я нарежете на филийки, след това нарежете лука и магданоза.
  • Нарежете доматите наполовина, като по този начин ще поемат дресинга и ще станат по-ароматни.
  • Обелете авокадото, отстранете костилката и го нарежете на парчета.
  • Първо добавете доматите, лука, краставицата и магданоза в купа и разбъркайте, докато се смесят добре. След това добавете дресинга (зехтин и оцет).
  • Поради по-деликатната им консистенция добавете сиренето и авокадото най-накрая. Поръсете с черен пипер на вкус. Сигурни сме, че ще се влюбите в тази вкусна салата!

Кога е най-доброто време да я консумирате? Обикновено най-добре за обяд. Салатите често не се усвояват добре във вечерните часове, особено ако съдържат лук. Най-добре послушайте тялото си.

Ако ядете тази салата от 2 до 3 пъти седмично и следвате диета с ниско съдържание на мазнини и пиете много течности, коремът ще спадне и ще прочистите тялото.

  • Anderson Vázquez Hazel Ester, Cabrera Soralys, Lozano Rosa, Gónzalez Inciarte Luisandra Coromoto. Efecto del consumo de aguacate (Persea Americana Mill) sobre el perfil lipídico en adultos con dislipidemia. An Venez Nutr [Internet]. 2009 Dic [citado 2018 Nov 10] ; 22( 2 ): 84-89. Disponible en: http://www.scielo.org.ve/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0798-07522009000200005&lng=es.
  • Caballero-Gutiérrez Lidia, Gonzáles Gustavo F. Alimentos con efecto anti-inflamatorio. Acta méd. peruana [Internet]. 2016 Ene [citado 2018 Nov 09] ; 33( 1 ): 50-64. Disponible en: http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1728-59172016000100009&lng=es.
  • García-Casal Maria Nieves, Pons-Garcia Héctor E. Dieta e inflamación. An Venez Nutr [Internet]. 2014 Jun [citado 2018 Nov 10] ; 27( 1 ): 47-56. Disponible en: http://www.scielo.org.ve/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0798-07522014000100009&lng=es.