Обичам го, но не го желая както преди

15.03.2018
Вместо да се фокусираме върху отрицателните неща, трябва да впрегнем волята си, за да си върнем желанието. Това означава да загърбим рутината и да запалим отново искрата в нас.

Обичам партньора си, но не знам защо страстта ми угасва и не го желая както преди. Какво да правя? Това ли е краят на връзката ни?

Сигурни сме, че виждате себе си в тази дилема. Били сте заедно, били сте лудо влюбени и сте се желали силно. А после всичко се е променило.

Навиците и рутината са оказали влияние върху сексуалния ви живот. Тръпката си е отишла, искрата е угаснала, а вие започвате да си мислите, че връзката ви върви към своя край.

Прочетете и:  Асексуалността: когато не чувствате сексуално желание

Не се разстройвайте. Намаленото либидо е нещо напълно нормално. И то не означава, че връзката ви се е изчерпала.

Не го желая както преди. Не изпадайте в паника!Не го желая повече!

Когато не желая партньора си както преди може би умът ми ме кара да се чувствам обезверена и отчаяна, търсейки варианти за връщане в началото на връзката ни.

Както всички знаем няма връщане назад. Често хората си мислят по този начин.

Понякога използваме спомените от миналото и ги хвърляме в лицето на партньора ни. Казваме му какво е правил преди; неща, които вече е забравил.

А подобен вид действие няма да решат тази ситуация.

В обществото, в което живеем властва стереотипа, че когато нещо се промени е време да се включим в режима на “драматизиране”. Това е неправилно и със сигурност ще промени ситуацията още повече.

Не си даваме сметка, че промените не винаги са нещо лошо. В действителност липсата на желание ни позволява да си поставим нови цели. Като например да живеем заедно или да имаме деца.

Проблемът се състои в това, че преувеличаваме значението и тежестта на секса във връзката ни. Затова и поведението ни не е адекватно.

Започваме да обвиняваме другия и да създаваме излишно напрежение помежду си.

Причината да не го желая повечеПричината да не го желая повече не се решава със спор

Преди да се включим в режим на “драматизиране” е важно да анализираме възможните причини за острия завой в сексуалния ни живот.

Има много възможности за това. Ако сме искрени със себе си ще успеем да запазим връзката си и няма да нараним себе си и човека до нас.

Вижте и: 5 съвета как да съхраните връзката си

Затова нека да разгледаме няколко примера, с които бихте могли да се идентифицирате. Отново ви повтаряме: важно е да сте честни със себе си.

  • Не го желая както преди, защото се чувствам сигурна в поддържането на определени навици и рутинни неща. Зад всичко това стои големият страх от промяната.
  • Спрях да правя всички онези малки неща за партньора си и престанах да му показвам, че го обичам. Той вече знае това!
  • В живота ми има много стрес, дължащ се на работата и ежедневието ми, който ме кара да съм в лошо настроение. Партньорът ми е свидетел на тази ми неудовлетвореност.
  • Имам проблеми, които не желая да реша. Към тях се отнася и недостатъчното общуване с партньора ми. Той винаги работи или ми изневерява.
  • В действителност не го обичам повече. С него съм, защото се чувствам комфортно и се страхувам да потърся друг човек до себе си.

Отричането е първата реакция към проблемите във връзката ви. А това никак не ви помага. Тази реакция няма да реши проблемите ви.

Посещения при терапевт

Терапия, ако често си мислите "не го желая както преди"
Ако една двойка не може да реши проблемите си свързани с намалялото сексуално привличане и желание е добре двамата партньори да започнат да посещават терапевт.

Важно е да действате навреме.

Какво имаме в предвид?

Трябва да престанем да обвиняваме човека до себе си за всичко.  Трябва да отворим очите си и да спрем да се крием за мнението си. Трябва да сме честни и открити.

Както вече споменахме отричането е реакция, която трябва да избягваме.

Знаейки всичко това може би трябва да загърбим рутината и да започнем да приемаме промените?  Какво ще кажете за новите неща, съживяващи връзката?

Трябва ли да се успокоим и да се надяваме, че искрата ще пламне отново сама?