Стойте далеч от хората, които не ви дават нищо

Не се страхувайте да сложите край на една връзка, която не ви носи вече нищо. Това ще ви отвори нови врати и ще ви накара да израснете като личност.
Стойте далеч от хората, които не ви дават нищо

Написано от Raquel Lemos Rodríguez

Последна актуализация: 26 август, 2022

Стойте далеч от хората, които са спрели да допринасят каквото и да е в живота ви. Може би някога са ви давали енергия, но сега виждате, че те само се стремят да я крадат от вас.

Някои ги наричат токсични хора, а други емоционални вампири. Това, което е сигурно е, че не ви карат да се чувствате добре. Трябва да ги разпознаете, за да се отдръпнете, но има нещо, което ви пречи да го направите.

Какво е то?

Стойте далеч от хората, които се опитват да ви манипулират

Стойте далеч от хората, които се опитват да ви манипулират

Има хора, които, когато искате да избягате от тях, започват да ви говорят неща, които са предназначени да ви накарат да се почувствате зле. Например “Ти си неблагодарен” или “Виж как ми се отблагодари за всичко, което съм направил за теб” или “Без мен нямаше да си нищо днес”.

Всички тези думи ви карат да се чувствате зле и задължени към тези хора. Но трябва да помните, че всеки, който ви казва тези неща, се опитва да ви манипулира.

Някой, който ви обича и оценява истински никога не би се обърнал към вас по този начин. Напротив, той ще уважи вашите решения.

Имате пълното право да се отдръпнете от човека, който вече не е добър за вас.

Връзките се променят, а също и хората. Това не е непременно нещо лошо, защото може да хвърли светлина върху това кои наистина са хората до вас.

Стойте далеч от хората, които са дошли само да вземат вашата енергия. Когато вече нямат какво повече да поглъщат, те ви напускат. Избягвайте тези, които ви се усмихват, но ви критикуват зад гърба си.

Независимо колко се опитват да ви карат да вярвате в противното, не позволявайте да ви манипулират. Без значение дали някога сте се съмнявали че вашите подозрения са правилни или не, не позволявайте на никого да ви кара да се чувствате зле.

Когато има повече лоши моменти отколкото добри в една връзка, в мига, в който почувствате дълбоко неразположение, е време да поставите малко разстояние между вас и другите.

Може да боли да затваряте глави от определен период от живота, но понякога това е необходимо

Има романтични връзки, в които искате да останете просто приятел с човека, който е означавал толкова много за вас. Понякога това може да се случи наистина и да бъде много хубаво. Но какво ще стане, ако когато се опитате откриете, че това не ви носи нищо?

Когато сте били във връзка това ви е донесло много, но сега това приятелство не ви носи нищо. Човекът трябва да ви мотивира и да ви накара да искате да останете с него. Трябва да знаете, че той ви обогатява.

Ако сте с някого и не чувствате нищо, или сте наясно, че без неговото присъствие животът ви ще бъде много по-спокоен, защо трябва да стоите с него?

Това не е честно приятелство. Болезнено е да затворите главите, защото боли да оставите нещо, което е толкова важно за вас.

Но дори и да видите това като лошо нещо, това не е съвсем така. Затварянето на някои глави ще отвори други, които ще бъдат много по-обогатяващи за вас.

Не се страхувайте, че ще се почувствате зле или защото сте вярвали във връзката. Ако усещате дълбоко в себе си, че трябва да си тръгнете, направете го.

Понякога е най-добре да си тръгнете, за да можете да израснете

Стойте далеч от хората, които ви носят болка и страдание

Има моменти във връзките, които са изпълнени с конфликти и никой от вас не допринася за развитието й… въпреки това сте заедно.

Може би не осъзнавате това, но понякога трябва да избягате, за да можете да израснете. Може би не допринасяте с нищо, защото търсите нещо, което няма да намерите в партньора си.

Имаме предвид зависимите връзки, в които се чувствате празни един без друг. Вече не можете да се чувствате добре или щастливи, ако нямате друг човек до вас.

В този случай обикновено има отмъщение, ако другият не отговаря на вашите нужди.

Да се отдалечите от тях е от съществено значение за растежа ви като личност. В бъдеще това прави възможно да опитате отново по много по-обогатяващ начин.

Стойте далеч от хората, които са спрели да допринасят нещо или само ви носят болка и лоши спомени. Понякога това може да бъде възможност да пораснете или да поемете пътя, който сте избрали от самото начало веднъж завинаги.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.