5 съвета как да съхраните връзката си

04.03.2019
Един от най-добрите начини за съхраняване на връзката ви е като запазите индивидуалността си: да продължите да излизате с приятели, да отделяте време само на себе си…по този начин ще се чувствате в кожата си и ще имате какво да споделяте

Със сигурност сте преминали през етапи в живота си, в които сте се чудили как да съхраните връзката си.

Съвремието ни прави живота на двойките още по-сложен, работата ни обсебва все повече и повече и има голяма разлика между начина ви на възпитание като дете и това, в което сте се превърнали днес, както и между очакванията и постиженията ви.

Всеки ден е предизвикателство и възможност да се подобрите – вие самите както и връзката си.

Вярно е, че всяка двойка е специална. Вярно е, че всички двойки търсят дом, който да изпълнят с щастие и хармония и да бъдат самите себе си. Място, на което завесата може да бъде спусната и няма нужда да играете определена роля.

Но това „сигурно“ ежедневие трябва да бъде разнообразено с внимание един към друг, каращо партньора си да се чувства важен за вас.

Това е нещо толкова важно, партньорът ви може да прекара часове или дни приготвяйки ви изненада само за да ви накара да се чувствате специални.

Въпреки списъка със задачи, задължения и отговорности, това ви казва:“Мисля за теб, защото ти си много по-важен/а от всичко останало.”

И тъй като знаем колко е трудно да съчетаете тези две неща, искаме да ви дадем няколко съвета как да съхраните връзката с партньора си.

5 съвета как да съхраните връзката си

1. Говорете един с друг, но не по телефона

Начини да да съхраните връзката си
Това може и да ви изглежда очевидно, но е много по-важно отколкото си мислите. Не става въпрос да си говорите само за обикновени и ежедневни неща.

Трябва да говорите за проблемите, които ви вълнуват или нещата, които ви правят щастливи.

И двамата трябва да знаете как се чувства другия, а за това няма нищо по-подходящо от един смислен и искрен разговор. Не чакайте специален повод: обядът или вечерята са идеални за целта. А можете да си говорите и по всяко време.

Не забравяйте да изключите телефона си и да използвате всичките си пет сетива, за да слушате и разбирате. Много по-лесно е по този начин.

Прочетете и: Признаци, че сте в токсична връзка

2. Не забравяйте целувките

С помощта на целувката можете да изразите всичко, което чувствате, без да са необходими думи. Давате израз на интимността чрез устните си. Но с течение на времето хората забравят за това.

А това е момент на взаимност. С други думи това е начало на сексуална връзка, нещо важно за поддържането на връзката ви.

Също като целувката, сексът е място за невероятно дълбок диалог и тъй като се базира на удоволствие, можете ли да се надявате на нещо по-хубаво?

3. Правете нещата заедно

Щастлива двойка и как да да съхраните връзката
Ако искате да съхраните връзката си най-добре е да започнете да се занимавате с нещо, което е интересно и за двама ви. Процесът на научаване и откриване ще ви изненада и ще ви сближи.

Освен това ще ви помогне да избягате от рутината и задълженията. Без тях ще сте по-свободни и ще имате желание да се насладите на нещо ново.

Така ставате по-добра компания за партньора си, защото сте настроени позитивно и оптимистично. Така ще можете да дадете най-доброто от себе си.

4. Не обръщайте гръб на личния си живот

Съвети как да съхраните връзката си.
Да бъдете част от една двойка означава да споделяте и да давате част от себе си, но и да правите нещата, които ще ви развият като личност. Какво означава това? Трябва да съхраните същността си.

Продължавайте да се занимавате с любимите си дейности и се грижете за приятелите си. Излизайте сами с тях.

По този начин ще избегнете странното чувство, че не знаете откъде започват и до къде спират нещата, защото когато това се случи всичко започва да избледнява.

А когато имате какво да разкажете, когато се приберете вкъщи ще съхраните връзката си още по-лесно.

Ще започнете разговор, който ще премине в друг, а така връзката ви ще стане по-жива, свободна и естествена, когато сте заедно.

Не пропускайте и: 7 качества на добрите приятели

5. Обръщайте внимание на малките неща

През повечето време може би си мислите за нещата от практическа гледна точка. А това може да забави развитието на връзката ви, което е грешка.

Не е необходимо да купувате скъпи подаръци: можете да напишете писмо, стихотворение, да наберете цветя или да направите нещо със собствените си ръце…

Важното в случая е, че партньорът ви получава следното съобщение: “Искам да те направя щастлив/а с това.” Може да ви звучи невероятно, но отделянето на част от времето ви днес за любовта е много важно.

Целта е да обогатите общуването с партньора си. Но винаги правете това по вашия начин.

Никога не забравяйте кой всъщност сте, защото само тогава можете да обичате другия честно и да му отделяте вниманието, което заслужава.

Ако не правите това, главата ви ще се напълни с неприятни мисли, които ще саботират връзката ви, дори и никога да не ги кажете на глас.